dick Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 mam taki oto problemik: dysk twardy seagate 7200.7 80 giga,pracuje mi w systemie maxymalnie przy udma 2 (ata33) sam dysk jak wiadomo moze pracowac z udma 5, mam plyte k7s5a a ona supportuje udma 5. dysk delikatnie mówiąc muli i jest wolny, zgrywanie filmu z partycji na partycje zajmuje okolo 5 minut....testery pokazują niby ze jest transfer 50-60 mega, ale jest to kit....wszystko mam pod win200sp4... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shade Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 a na jakiej tasmie masz to wpiete ?? moze tu jest problem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Może to po pomoże http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=417...8&highlight=dma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 80 GB wersja 7200.7 juz tak ma - mam ten dysk i kopiowanie filmow z partycji na partycje to byla udreka :-/ w koncu nabylem wersje 120GB 8MB cache i przy kopiowaniu jest 2 krotnie wydajniejsza niz 80GB - po prostu te dwa dyski to niebo i ziemia, dlatego 80GB jest dobra ale na magazyn danych jako dodatkowy dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dick Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 chyba pozostaje mitylko jedno wymiana dysku...pozatym mam juz dosc grzebania zmieniania tasm od dysku cdromow i nagrywarek,jednym slowem badziewie i dziadostwo...blee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 Zamien na 120GB 8MB zobaczysz jakie dysk dostanie kopyto :] a co do twojego testu to 50 - 60MB to jest transfer odczytu !!! i to na poczatku talerza dysku :) drugim waznym parametrem jest transfer zapisu i o ile wiekszosc dyskow ma transfer odczytu mniej wiecej taki sam to transfer zapisu juz niestety bardzo roznie. Na Basi 80GB zapis to ok 20kbps w HDTach 2.61, podczas gdy na Basi 120GB 8MB cache to juz 40 kbps :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dick Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 heh...dysk i reszte mam podłaczone tasmą 40 żyłową...pewnie tu lezy problem.....a może i nie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 heh...dysk i reszte mam podłaczone tasmą 40 żyłową...pewnie tu lezy problem.....a może i nie :lol: Jeszcze pytasz 8O :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 Zmien ta tasme napewno pomoze. ja mam barke taka jak ty i bez problemu mi kopiuje z partycji na partycje film w 2-3 min Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 jak 40 zylowa to masz udma 33 max o ile dobrze pamietam :) no to myslalem ze takie rzeczy sa oczywiste ze dysk wpinamy do tasmy 80 zylowej :) ale to i tak nie zmienia faktu ze dychol wymieka przy kopiowaniu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dick Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 kabel wymienilem na ata 100 (80 zył) i działa tak samo jak wczesniej...udma 2 i ata33...szkoda gadac, niewiem oco chodzi, po wymianie kabla moj dvd rom dlugo sie wykrywa... :cry: ale jak narazie chodzi...chyba najwyzszy czas na wymiane plyty ...pozdrowionka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...