MF-2 Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 Czy można przerobić zasilacz ATX na At? Jeśli tak to czy wystarczy jedynie podpiąć odpowiednio kable do wtyczki ATX czy trzeba coś więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 Jezeli chcesz zasilac dyski, wentyle, napedy to niema problemu. Jezeli plyte to jest to fizycznie niemozliwe bo AT niema obwodu 3.3V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MF-2 Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 O ile się nie mylę to układ 3.3V pojawił się już przy socket 3 a jestem pewien że był już we wczesnych Pentium'ach. Myślałem raczej o zasilaniu płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krolik Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 Hmmm zmieniasz wtyczke w zasilaczu ATX na AT i musi dzialac a napieci 3,3v bedzie nie uzywane a z zalaczeniem zasilaczanie ma problemu chyba ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MF-2 Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 Ok zasilacz jest już przerobiony. wystarczyło tylko podpiąc odpowiednio kabelki od AT. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy zasilanie plyty AT zasilaczem ATX może mieć jakiś wpływ na temp procka? Stara 286-10Mhz wyciągnięta na 16 rozgrzała mi się w stresie do 8O 92- 94 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Youth Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 yyy a po co spsules atxa ??? przeciez at zasilacz kupisz juz za 5 zl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MF-2 Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 ATX'a kupiłem razem z obudową a AT by nie wszedł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krolik Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 Na moje oko to nie powinno miec znaczenia zasilacz na temperature procka a 286 z tego co wiem to bez zadnego chlodzenia chodzily Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MF-2 Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 Tylko temperatura nie powinna dojść do tak wysokiej a jestem pewien że przy zasilaczu AT procesor robił się jedynie gorący a teraz to wręcz można na nim smażyć :twisted: . Jeszcze przy okazji jaki byłby najlepszy system pod ową 286 poza dos'em Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...