[TiLt] Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Pytanie do tych co zamowili N2v2. czy ktos juz dostal paczke z n2 z tych co mialy byc rozsylane w srode? Bo niby priorytetem powinna dzis dojsc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JIMMYtm Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Ja zamawialem ale narazie cisza, sprawdze po powrocie z pracy co lezy w skrzynce :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 do mnie w czwartek poszla.. No i dzisiaj pewnie bedzie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 mam juz ! dostalem jakied 30min temu. teraz wypada opisac wrazenia. tak wiec: blok jest ŚWIETNIE wypolerowany. ogolnie wyglada calkiem przyjemnie. jest dosc spory. to czym jestem trche zasmucony to fakt, ze jest w niem tak malo miedzi :/ za bardzo sie w tym wszstkim nie znam, ale jest jej naprawde nie wiele. inn sprawa, ze po zalozeniu weza na srodkowy krocciec, gdy prubowalem go wyjac i przypadkiem przekrecilem ten krociec, zaczol sie on wykrecac ! hmm troche jestem tym zaniewpokojany ... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 EEe lekka fuszera , bedziesz musial sam uszczelniac i dokrecac ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mate Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 :D Jak wiadomo króćce sa wkręcane... gwint jest usczelniony silikonem Jak ktos bedzie próbował wyjmować waż kręcąc nim w lewo i w prawo to nie ma bata musi obluzować gwint. Nic na to nie poradzę ze w jedną stornę sie wkręca a w drugą wykeca.. Dlaego zawsze trzeba uważać podczas zakładania i zdejmowania węza. Najlepeij wsunąć go bez przekręcania albo posmarować płynem do mycia naczyń przed zalożeniem. Moge te króćce wklejać... ale wielu osobom to sie nie podoba.. Moze dam taką opcje w sklepie ? Mało miedzi... :) Tyle samo co co w poprzedniej wersji i według mnie wystarczająco. Po co daje sie grubą miedź od spodu ? Po to zeby między innymi mieć w co wkręcić śruby mocujące i robić rowek pod uszczelkę(potem i tak sie ze środka wyfrezowuje ja zeby dać cienkie dno). Jako ze Nuka skręca sie odwrotnie... od spodu to nie ma potzreby zwiekszać grubosci miedzi na obwodzie i tym samym zwiekszać jego masy. Ot cala filozofia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 hmmm. czyli w takiej sytuacji jak ja teraz jestem musze zrobic to co powidzial viod? jak tak to powiedzcie jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JIMMYtm Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 hmmm. czyli w takiej sytuacji jak ja teraz jestem musze zrobic to co powidzial viod? jak tak to powiedzcie jak.sproboj owinac gwint krocca taka tasma silikonowa do uszczelnien i wtedy wkrec to do bloczku, powinno zadzialac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mate Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Wyjscia sa dwa: odsyłasz mi blok ja go albo uszczelniam ponownie silikonem albo wklejam złaczki na stale i odsyłam go tobie albo usczleniasz obruszony króciec silikonem sam (silikon najlepiej techniczny tzw RTV albo sanitarny) BTW.. do wszytich userów - naprawdę proszę uważać na weże podczas zakładania i zdejmowania (i czynność ta ogranioczyć do jak najmniejszej ilosci) gdyz należy pamietać ze gwint jest gwinetm i może ulec wykręceniu lub zluzowaniu podczas szarpania i obracania weza (zawżywszy ze jest to gwint calowy a wiec o nieco większym skoku niz metryczny) UPD.. Juz dodalem taką opcje przy Nukleonie zaraz wprowadzę ja do innych bloków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Mate czy byly juz jakies testy nowego nukleona ????? jak wypada w porównaniu z wersją N2 r1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JIMMYtm Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Mate -> IMO pomysl z opcja wklejanych kroccow w sklepie jest jak najbardziej OK. Gdybym mial taka mozliwosc przy zamowieniu to pewie bym skozystal o nie zamierzam zmieniac kroccow. Ta opcja Cie nic nie bedzie kosztowac a niektorym pozwoli uniknac takich sytuacji jak u abnormal'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Mate czy byly juz jakies testy nowego nukleona ????? jak wypada w porównaniu z wersją N2 r1 Ja dzis powinienem dostać paczke z nukleonem 2 ale przetestuje dopiero za tydzien bo proca nie mam. Na MCS pisza ze około 2-3 stopnie lepszy od poprzednika :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 hmm co do mojego problemu. mam w zwiazku z nim pytanko. czy mozna te króćce uszczelnic tasma teflonowa? jesti tak to jak to zrobic, a jesli nie to napiszcie jak uszczelinic to silikonem. prosilbym o intrukcje typu "krok, po kroku" bo w tych sprawch nie jestem zbyt biegły. btw. sorki za spam, ale nie moge zlapac mate'a na gg :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 ja mam w urielu i atirze krucce wkrecone na tasme teflonowa (koszt 60gr za 10m) i jest ok ;] nawijasz tasme przeciwnie do do skretu gwintu, zeby sie nie odwinela w czasie wkrecania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Menphis Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Czy Ktos moze mi wytłumaczyc dlaczego dostałem Sowjego Nukleona ale bez krućców ... To znaczy bez tych rurek na które nakłada sie na blok węże .... nie ma ich ..... dlaczego ?? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 a wybierales opcje, ze chcesz z nimi?? standardowo jest bez nich :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Menphis: hehe dobre ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Czy Ktos moze mi wytłumaczyc dlaczego dostałem Sowjego Nukleona ale bez krućców ... To znaczy bez tych rurek na które nakłada sie na blok węże .... nie ma ich ..... dlaczego ?? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Są 2 możliwości albo nie zaznaczyłeś króćców przy zamówieniu albo mate się ślizgnoł. Ale nie ma się co przejmować mate w takich sytuacjach nie daje d**py odeślij mu blok a on zrobi co trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 No i wczoraj rano podobno zostala moja paczka wyslana a dalej jej nie ma! A chcialem w weekend poskladac i przetestowac z rekordem i mj1000.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 CHECK: u mnie podobno. Ale to na pewno kwestia poczty. Czasami paczki przychodzą na drugi dzień a czasami trzeba poczekać. Mam nadzieje tylko, że mi w sobote dostarczą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Menphis Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 JEZU nie zauważyłem tego !!!! ALE LIPA >>>> JUZ MYŚLAŁEM ZE SIE WALNELI >>>>> CO I Co teraz ? można to gdzies na mieście( warszawa) dostac ?? i znowu musze odesłac blok i znuwu bede czekał na przesyłkę .... Jakieś pomysły .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 wyslij blok do mate'a i powiedz ze chcesz dokupic króćce, mysle ze nie bedzie stwarzal problemow. ponawiam poje pytanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Ja przed sekundą dostałem paczke. Wizualnie naprawde wypas jestem pod wielkim wrażeniem, co do wydajnosci napewno nie zawiedzie sądząc po konstrukcji. Pełną relacje zdam niedługo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Menphis Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Cholera tak siedze sobie i zaczołem kombioowac . mój wąz ogrodowy bardzo ładnie cisno bardzo wszedł w te otwory Nukleona ... ładnie siedzi.... nie wiem .... czy tego tak nie zostawie ... wszedł w otwory na styk .....moco musiałem kręcić .... nie mozesz na GG to pisz mali .. telefonu nie dostaniesz próbowałem zdobyc w chwili zwątpienia..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 ...Na MCS pisza ze około 2-3 stopnie lepszy od poprzednika :)A Ty wierzysz w takie glupoty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Paczka doszła! ;) Biore sie za rozpakowywanie ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 ...Na MCS pisza ze około 2-3 stopnie lepszy od poprzednika :)A Ty wierzysz w takie glupoty?Nie mam powodów by Mate'owi nie wierzyc. Poza tym to wszystko zalezy od indywidualnego ustawienia WC, ale sadzac po konstrukcji to jest nieco wydajnieszy od N1 na 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 wedlog tego: testu http://www.mod4.us/content.php?review.24 (po zmianie wygladau strony, w samym artykule znikela najwazniejsza tabelka), Nukleon NK2 v2 jest od NK1 wydajniejszy o naswet 3*C. tylko nie wiadomo czy wierzyc w cos takiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Jaki przeplyw? Ile W Jakie C/W? Ile bylo prob zamocowania bloku? Jaka pasta? Poczytaj co nieco o testowaniu bloko i nie pisz takich glupot, bo brzmi to tak samo jak: moj samochod jedzie 200 km/h. (Prawie)Kazdy tak pojedzie jak znajdziesz odpowiednia gorke. Zmiana o 3*C to OGROMNA roznica! Na pewno dodatkowe naciecia nie spowodowaly az takiej poprawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 wlasnie sie wyrwalem z pracy i pogalopowalem na poczte :D JEST! Sliczny, z duza choinka NK16 wlotowa. Jest i pojemnik z jedna choinka 16 i dwiema 12 Tyle ze mam poslizg z chlodnica i pompka wiec testy dopiero w przyszlym tyg :( A chcialem chociaz na sucho sprawdzic szczelnosc i zobaczyc jak to bedzie jak zamiast korka wkrece drugi NK12 i wyloty skieruje bezposrednio do pojemnika. ehhhh Bede caly weekend siedzial i sie wkurzal. No nic,na poczte polska nie ma mocnych. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...