Pk.Master Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 Witam mam SB Audigy, podłączonego kablem cyfrowym do Wzmacniacza Yamaha. Jak włączam jakiś film DVD na kompie to spoko wzmacniacz pokazuje DTS/Dolby Digital i film idzie. Ale ostatnio próbowalem włączyć film DivX z dzwiękiem Dolby Digital (Ac3), i jedynie co mogę zrobic to włączyć (na wzmacniaczu) Dolby Prologic II bo w digitalu nie idzie, chociaż że słychać że film ma zajeb..ej jakości dźwięku i słychać przestrzenność Ac3 ale i tak nie chce się w Ac3 odtwarzać. Czy da się coś tym zrobić?? Czy już ktoś wymyśli jakiś player do tego, tak aby odtwarzały się jak filmy DVD?? Proszę o odpowiedzi, refleksje, spostrzeżenia itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 Popatrz w ustawieniach dekodera dzwieku. Moze tam mozesz cos pozmieniach zeby nie dekodowal ac3 tylko dawal go bezposrednio na wzmacniacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pk.Master Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 a moze jeszcze jakies "porady"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MF Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Polecam program SubEdit ma on bardzo zawansowane sterowanie źródłem dzwięku, ja go używam od dawna i bez problemu podaje mi syganał na wzmacniacz w DD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pk.Master Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 bawilem się ustawieniami subedit i ac3 filtru i nic nie dalo chociaż chyba wszystko ustawiłem dobrze. Mógłbyć powiedzieć czy ty coś zmieniałeś czy wszystko działało odrazu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Najlepiej używaj kodeka AC3 Filter 0.70b http://heanet.dl.sourceforge.net/sourcefor...ilter_0_70b.exe Jako output wybierasz SPDIF. Jeśli masz Audigy 1/2 w mikserze odznaczasz AC3 Decode. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pk.Master Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Wielkie dzięki za pomoc już wszystko działa Temat Zamknięty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Polecam program SubEdit ma on bardzo zawansowane sterowanie źródłem dzwięku, ja go używam od dawna i bez problemu podaje mi syganał na wzmacniacz w DD. Hhaha co to za zaawansowane sterowanie zrodlem dzwieku ?? . Mozna wiecej prosic informacji . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...