Skocz do zawartości
radosuaf

Policz, jak mocnego zasilacza potrzebujesz!!!

Rekomendowane odpowiedzi

361?! O w mordę... Ale ten 5200 na pewno nie żre tyle co FX5900, a tam, zdaje się jedna kategoria tylko...

BTW: mój wynik: 277W :D

zre nie wiele mniej :] <- V-MOD :D

a restza to 2x hdd 1x cdrw 1x dvd 4x wentyl 80mm :P , siecioka, telewizyjka, kilka urzadzen na usb, i inne syfy o ktorych nie pamietam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee mi wychodzi 316,,, imo lipa takie liczenie, jest pewna roznica w poborze prądu miedzy 9700 bez o/c i 9800 @ XT+,,, a tutaj wszystko do jednego worka,,,

nuttie - albo zmienisz kalkulator,, nie polegaj na nim raczej :-D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee mi wychodzi 316,,, imo lipa takie liczenie, jest pewna roznica w poborze prądu miedzy 9700 bez o/c i 9800 @ XT+,,, a tutaj wszystko do jednego worka,,,

nuttie - albo zmienisz kalkulator,, nie polegaj na nim raczej    :-D

podobnie z procesorem :| nie ważne czy kręcony czy nie pobór taki sam - powinni podawać też w przybliżeniu jakie linie (12,5,3.3) i w jakim stopniu są obciazone.

p.s - wyszło mi 478W dla nie kręconego sprzetu - a wszystko do tej pory ciągnął chieftec 420W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten program to pomylka na maxa.podaje tak przyblizone wyniki ze juz lepiej strzelac (albo na oko)jaka zasilke potrzebujesz.juz nie moie o np q-tec'u albo codeshitach itp.wkoncu 300W nie zasze rowne jest 300W przy innym zasilaczu.

ja robilem ten test jeszcze jak mialem codesh. 300W i wyszlo mi ze potrzebuje 360.a codeshit ciagnal ,nawet stabilnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, czy się doczytaliście, ale kalkulator liczy napięcia "peak", czyli maksymalny pobór mocy każdego urządzenia, co w normalnych warunkach jest raczej niemożliwe, więc chyba nie jest dziwne, że podaje więcej niż jest potrzebne. Ale jak cytują autorzy: "Better be safe than sorry."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi