radosuaf Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 Jak dla mnie KAPITALNY link. Jeśli przejdzie pozytywna weryfikacje przez kogoś, kto jest w tym bardziej lotny ode mnie, uważam, że powinien zostac przyklejony: http://www.jscustompcs.com/power_supply/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 :D wiesz ile razy to bylo na tweaku ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 Lipa za mało szczegułów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 @wunat: eeeee.... no to sorry :oops: @cavarr: tos się wygadał... a konkretnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 Dziwny wynik mi wyszedł - 297W, konfig jak w podpisie z pewnymi modyfikacjami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arnivird Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 umnie wyszlo 361 wat... komp jak w podpisie +kilka <span style="color:red;">[ciach!]</span>lek ktorych tam nie ma :) czyli czas pomyslec o lepszej zasialce :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 361?! O w mordę... Ale ten 5200 na pewno nie żre tyle co FX5900, a tam, zdaje się jedna kategoria tylko... BTW: mój wynik: 277W :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arnivird Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 361?! O w mordę... Ale ten 5200 na pewno nie żre tyle co FX5900, a tam, zdaje się jedna kategoria tylko... BTW: mój wynik: 277W :D zre nie wiele mniej :] <- V-MOD :D a restza to 2x hdd 1x cdrw 1x dvd 4x wentyl 80mm :P , siecioka, telewizyjka, kilka urzadzen na usb, i inne syfy o ktorych nie pamietam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 Moj wynik na konfigu ponizej i jeszcze pare wentyli: 249 Zasilka to stara serwerowa 250W. Czasami zdazaja sie zwiechy jak dam kompowi w dupe ale to sie zmieni bo juz idzie paczka 490W :twisted: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 No to się nazywa APGREJD :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 291. mam 350 ale jak kupie nowego twardziela i cd rom to pewnie od razu z zasilaczem. ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 Nuttie, rozwiązałem problem z tunerem!!! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Youth Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 299 watt :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nielpiter Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 Mi link nie chodzi :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 Narazie na granicy mam ModeComa 300W a wyliczone 301W ale już dodanie drugiego dysku i postawienie mego Bartka na 3000+ to mamy 346W. Temu pewnie jak dawałem fsb więcej jak 194 to czasem wywracał mi się, im większa tym częściej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 eee mi wychodzi 316,,, imo lipa takie liczenie, jest pewna roznica w poborze prądu miedzy 9700 bez o/c i 9800 @ XT+,,, a tutaj wszystko do jednego worka,,, nuttie - albo zmienisz kalkulator,, nie polegaj na nim raczej :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 eee mi wychodzi 316,,, imo lipa takie liczenie, jest pewna roznica w poborze prądu miedzy 9700 bez o/c i 9800 @ XT+,,, a tutaj wszystko do jednego worka,,, nuttie - albo zmienisz kalkulator,, nie polegaj na nim raczej :-D podobnie z procesorem :| nie ważne czy kręcony czy nie pobór taki sam - powinni podawać też w przybliżeniu jakie linie (12,5,3.3) i w jakim stopniu są obciazone. p.s - wyszło mi 478W dla nie kręconego sprzetu - a wszystko do tej pory ciągnął chieftec 420W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 ten program to pomylka na maxa.podaje tak przyblizone wyniki ze juz lepiej strzelac (albo na oko)jaka zasilke potrzebujesz.juz nie moie o np q-tec'u albo codeshitach itp.wkoncu 300W nie zasze rowne jest 300W przy innym zasilaczu. ja robilem ten test jeszcze jak mialem codesh. 300W i wyszlo mi ze potrzebuje 360.a codeshit ciagnal ,nawet stabilnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Nie wiem, czy się doczytaliście, ale kalkulator liczy napięcia "peak", czyli maksymalny pobór mocy każdego urządzenia, co w normalnych warunkach jest raczej niemożliwe, więc chyba nie jest dziwne, że podaje więcej niż jest potrzebne. Ale jak cytują autorzy: "Better be safe than sorry." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 ja ci pierniczki :lol: radzio 8500 zucony do wora razem z radkiem700 i 30 W a 9100 juz 35 8) a duron od kiedy pobiera 25W 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bananowy Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 my score: 329W lol, bo zasilacz mam noname 300W :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Moj wyniki 270W czyli wszystko OK :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szperacz Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 a mi ten link nie działa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Mi wychodzi ~267 a mam 250W, w dodatku Made-In-Poland .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 LIPA I TO STRASZNA, na moim sprzęcie pokazuje 336 wat a mi śmiga wszystko na 300 no name i to bez rzadnej zwiechy, a kiedyś na forum krążył kalkulator w formacie exela to wyszło mi ok. 260 wat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 oj lipa ... mi pokazuje 380W a ja jeszcze proca krece :P (wywalilem juz 2 wentyle 80mmx80mm :P :P :P ) jest 377 :] ciekawe kto nad tym myślał robiąc taki uniwersalizm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^Garth^ Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 na sprzecie ponizej wyszlo mi 348W ale jakos malo szczegolowy ten kalkulator albo mi sie zdaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Talessin Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Your Recommended Minimum Power Supply is 367 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PakerWolus Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 LOL a mi wyszło 320 a mam zasiłke sprzed 4lat 230wat LOL i zero problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Nie wiem jakim cudem ale wyszło prawie 450W ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...