hospes Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 witam mam pytanie czy po odblokowaniu potoków na tej karcie sterownikami Omega v2.4.96 Catalyst 3.9 Beta jesli by występowaly artefakty to wystarczy zainstalowac oryginalne sterowniki i po klopocie ? a i napiszcie mi czy ma to jakis negatywny wpływ na karte czy moze sie cos z nią stac , spalic itp. z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 Tak jak będziesz miał artefakty po przeróbce na PRO to możesz a nawet musisz wgrać zwykłe stery lub nie zaznaczać podczas instalacji Omeg na 9800se/Pro tylko wybierasz zwykłe. Karcie nie powinno się nic stać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hospes Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 no i udalo sie riwa tuner pokazala 8X1 a przedtem mialem 4X1 no ale co z tego jak wynik na sprzęcie z podpisu na tym radku jest 13400 bez odblokowanych potoków było 12000 dlaczego tylko tyle wynik podskoczył? artefaktów nie było zadnych co jest grane na benchmark .pl czytalem ze powinno być okolo 16000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 mam inne pytanko :lol: czy mozna innymi programami poteczki odblokowac (oprucz omegi) :?: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Link_mc Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 mozna riva tunerem i chyba przez zmiane biosu na pro:P albooo zainstalowac dnA drivers:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 zmiana biosu na pro nie da 8 potoczkow (czytalem juz gdzies indziej).... Ale thx za info o riva turner :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 no i udalo sie riwa tuner pokazala 8X1 a przedtem mialem 4X1 no ale co z tego jak wynik na sprzęcie z podpisu na tym radku jest 13400 bez odblokowanych potoków było 12000 dlaczego tylko tyle wynik podskoczył? artefaktów nie było zadnych co jest grane na benchmark .pl czytalem ze powinno być okolo 16000 musisz miec jeszcze karte 256bit, bo bywaja 128bit ktorym daje sie potoki odblokowac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hospes Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 no i udalo sie riwa tuner pokazala 8X1 a przedtem mialem 4X1 no ale co z tego jak wynik na sprzęcie z podpisu na tym radku jest 13400 bez odblokowanych potoków było 12000 dlaczego tylko tyle wynik podskoczył? artefaktów nie było zadnych co jest grane na benchmark .pl czytalem ze powinno być okolo 16000 musisz miec jeszcze karte 256bit, bo bywaja 128bit ktorym daje sie potoki odblokowac... mam wersje 256 bitową taktowania mam takie jak w pro osiem potoków i wynik 13400 :( co jest nie tak????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 zobacz czy masz AA i anizo wylaczone, vsync, cos w biosie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 no i udalo sie riwa tuner pokazala 8X1 a przedtem mialem 4X1 no ale co z tego jak wynik na sprzęcie z podpisu na tym radku jest 13400 bez odblokowanych potoków było 12000 dlaczego tylko tyle wynik podskoczył? artefaktów nie było zadnych co jest grane na benchmark .pl czytalem ze powinno być okolo 16000 Po pierwsze: wydajności kart tej klasy nie wypada już mierzyć 3DM01, przetestuj 03 i podaj wynik. Po drugie: usunąłeś stery do FX'a? Wyczyscileś rejsestr? Lub postawiłeś system od nowa? Po trzecie: zastosuj się do rad soltys'a ;) Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hospes Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 system miał formata anonimowi alkocholicy wylonczeni :) w w marku 03 ma 4000 smarków w 01 bez zmian czyli 13000 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Hmmm... to trochę mało, domyślam się, że testujesz karte na konfigu z Twojego sig'a. Sprawdź czy karta poprawnie się zmodowała jakimś innym programem niż rivatuner, np. aida. Spróbowałbym też sterowników omegi... Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Masz zdecydowanie za mało pkt ja na tym samym procku i ta sam grafa 16500 !! I ja mam wersje taktowaną 380/600... Może nowsze sterowniki cos pomogą.... [ja na standartowych miałem podobnie jak ty...] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...