Skocz do zawartości
und3r

Jak to w końcu jest z tymi Bartonami??

Rekomendowane odpowiedzi

W którymś z poprzednich tematów...

teraz praktycznie kazdy barton 2500+ chodzi na 200FSB bez podnoszenia napiecia

Jak to się ma do rzeczywistości?

Czy jak pójdę do sklepu i kupię, powiedzmy 10 proców, to jakie są szanse, że wszystkie będzie się dało podkręcić?

Chciałbym przestawić się na platformę AMD i zakupić właśnie Bartona;] Z tym, że musi on działać spokojnie jako 3200+;] Jakie mam szanse, że dostanę dobrego pod względem o/c proca? Może polecicie mi jakieś konkretne serie?

Z góry THX i pozdro :)

Aha i jeszcze jedno - nie mówcie mi, żebym kupil sobie na Allegro. Ja chce właśnie wiedzieć, czy znalezienie takiego procka to trudna sprawa, czy mogę go po prostu <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> z hurtowni i będzie hulał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie bardzo duże. Praktycznie każdy po podniesieniu napięcia o 0,05 V idzie na 3200+ bez problemu. Wiem, bo sprawdziłem. Wszystkim kumplom z tym procesorem, też się udało bez problemu. Radzę jednak zaopatrzyć się w dobre chłodzenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez zmiany napiecia idzie wiekszosc.a po nieznacznym podwyzszeniu praktycznie kazdy (99.9).

z tym chlodzeniem to bym nie przesadzal,czasem nawet boxowy wystarczy ale lepiej wziazc cos lepszego ,nie koniecznie od razu 7000 cu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym troche uscislil:

nie wystarczy pojsc do sklepu i kupic 10szt. - raczej pojsc do 10 sklepow i kupic po jednym.

chodzi o kupienie prockow z roznych serii, bo 10 z jednej moze sie krecic tak samo (bardzo podobnie), a jesli sie trafi slaba seria...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zakupiłem do roboty Bartka 2500+ z serii aqyfa 0344mpmw i daje czadu jako 3200+ bez zająknięcia, aż sie zdziwiłem. na boxowym wiatraku od spire pobudził sie zaledwie o 5 st :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na boxowym wiatraku od spire pobudził sie zaledwie o 5 st :D

A ja kupiłem boxowego 2500+ i miałem wentylator cooler master :?: :?:

Chętnie pojechałbym na 3200+ ale moja płyta :cry: :cry: :cry: :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam 2500+ puszczonego na 3200+ (200/11) i mam zwyklego boxa i chodzi zajebiscie mam odblokowany mnoznik i robie z nim cuda ale ogranicza mnie tylko ciach!owy zasilacz wszystkie barki chodza na 3200 nie ktorym tylko trzeba dac czasem wieksze nap. ale max 1,7V. Temp. mam 40* a w stresie 51* jak masz okazje to bierz bartona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jusz kombinowalem z mnoznikiem ale przynajmiej ja nie zauwazylem zadnych wielkich rezultatow a nawet gorzej pracuje A jesli koniecznie chcesz bawic sie mnoznikiem to musisz miec dobry zasilacz i chlodzenie bo bedziesz potrzebowal wysokich nap.na jadrze nie wiem czy to ma sens

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...