lobo0 Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 Witam! DOstalem wlasnie tego fortronika i wszystko byloby ok gdzyby nie napiecie 5V ktore wynosi 4,74V(4,8V na mierniku) przy procku puszczonym na 11x220MHz przy 1,7V. Chcialbym sobie podniesc to napiecie,ale nie wiem ktorym potencjometrem. Rozebralem ten zasilacz i jest tu pare potencjometrow. Prosze o jakies wskazowki. Dziekuje i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 Może to pomoże >click me< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZIggy Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 btw na zdjeciu jest fotron FSP300-BT12V a nie FSP300-GTP ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 ja mam 300-60pna(pf) i inside jest identyczny, a przynajmniej uklad potencjometrow. narazie nei regulowalem, bo nie mam miernika a na czujce z mobo nie chce ryzykowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 No właśnie też mi się wydaje, że są identyczne, stąd to foto dałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 Wielkie dzieki.Moj zasilacz jest prawie identyczny. W tej chwili 5V=4.945V na USDM'ie z epoxa i 5.00 na mosfetach, mierzone przy pomocy miernika pod obciazeniem Prime95. Dziekuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 No właśnie też mi się wydaje, że są identyczne, stąd to foto dałem.Rozumiem ze zrobiles takiego mode? Duzo ci to dalo ( chodzi mi o wartosci jakie teraz masz, podkrecanie i stabilnosc ) :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Wielkie dzieki.Moj zasilacz jest prawie identyczny. W tej chwili 5V=4.945V na USDM'ie z epoxa i 5.00 na mosfetach, mierzone przy pomocy miernika pod obciazeniem Prime95. Dziekuje za pomoc A jakie masz +12V :?: :?: :?: - bo regulacja 5V i 12V jest wspólna ( na jednym peerku). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 5V=5V 12V=12,3V -12V=-12,2V na mierniku Co do stabilnosci to full stabilne, ale mam za slabe chlodzenie do maxymalnego podkrecania, zauwazylem ze spada o 0,1V napiecie 5V przy podkreceniu 12x220MHz czyli 2640MHz przy 1,8V jest stabilne w prime dpuki sie proc nie nagrzeje a pozniej reset. A jezeli chodzi o to co mam w podpisie to jak skala. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Rozumiem ze zrobiles takiego mode? Duzo ci to dalo ( chodzi mi o wartosci jakie teraz masz, podkrecanie i stabilnosc ) :?: Tylko jakiego moda? ;] Na zdjęciu (autorstwa zgk5) są zaznaczone potencjometry do regulacji napięć 3.3V, 5/12V. U siebie regulowałem 5V, bo na SL-75KAV miałem stasznie niskie (spadało pod CPUburn do 4.78, a wyregulowałem je do 5.02). Po zmianie configa (na ten lolowy co mam teraz) 5V=5.25V, ale ponownie regulować mi się nie chce. Ot cały mod ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 No właśnie też mi się wydaje, że są identyczne, stąd to foto dałem.Tak - układ potencjometrów na płycie zasiłki jest identyczny, wizualnie tylko regulator wentyla je odróżnia no i chromowany grill, ale to bez znaczenia... Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Oooooo, kolega jeszcze żyje :D Strasznie dawno kolegi nie było :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Oooooo, kolega jeszcze żyje :D Strasznie dawno kolegi nie było :) Tak - to prawda - wróciłem. Cieszę się, że starzy forumowicze jeszcze mnie pamiętają :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 No ba- gdyby nie Ty, dalej miałbym 4.78V w stress ;]]] Albo bym zasilacz rozregulował/coś spalił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Postaram się od czasu do czasu coś sensownego napisać, ale niestety - mam obecnie słabiutki dostęp do netu i tylko tu jest problems. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...