Skocz do zawartości
yogi186

Dlaczego kręcicie???

Dlaczego podkrecacie???  

1. 1. Dlaczego podkrecacie???

• Lubie kombinowac
      15
    • zeby miec o kilka FPS wiecej w grach
      3
    • zeby system przyspieszyl
      8
    • Dla checy
      3
    • Bo tak wypada
      4
    • Bo to kocham, zawsze to robilem
      0
    • Bo lubie wyciskac max ze swojego sprzetu
      0
    • Nie podkrecam :(
      1
    • Co to jest podkrecanie ;) ????
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Mój pierwszy poważnie kręcony proc to było Pentium 200@266 MMX i robiłem to głównie żeby mi system lepiej chodził (np w zliczaniu zasobów huba na DC widać było naprawde dużą różnicę) pozatym dzieki temu dało się pograć w UT :D Obecnie kombinowałem nad kręceniem mojego AMDka na więcej niż 400 ale chodziło mi o płynność filmów w divxie, a że tą uzyskałem to póki co nie ma potrzeby. (szkoda mi 20 zł i czasu na zamontowanie wentyla :oops: ). Natomias z samej ciekawości kręcę różnego rodzaju złom który przelatuje mi przez ręce (niedawno skopciłem mojego drugiego już Cyrixa :? Ten sprzęt nie nadawał się do kręcenia :lol: ). Tak przy okazji są jakieś możliwości kręcenia AMD 386DX-40 Mhz? Zworek brak, w biosie oczywiscie tym bardziej brak opcji :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, a ja jak qpilem 1 kompa to juz mi go w sklepie podkrecili :D 166@190 :D

Potem krecnelem go jeszcze dalej na FSB 83 czyli ok 210 (2.5x), ale karta muzyczna nie chciala dzialac. Wtedy nie wiedzialem dlaczego, bo nie wiedzialem co to taktowanie PCI i takie tam.. A dzielnik dla PCI byl 1/2 wiec przy FSB 83 mamy PCI ponad 41, co chyba wszystko tlumaczy :) Moj Pc-Chips chyba nie mial nieoficjalnego dzielnika 1/3 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

By szybciej przeprowadzał obliczenia (projekty na studia itd.) Innym powodem jest to, że jezeli mogę mieć szybszego kompa za darmo to czemu nie ?? (nie stosuje chłodzenia za 1000zł !!, wolałbym wtedy kupić szybszy procek lub cos innego)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaaa, no wiesz,  tak jak się już jest na forum to nie wypada nie kręcić, ot choćby sybolicznie ;)

Kręcę bo nie ma co robić to kręcę :D :D :D :D

Troche za mało odpowiedzi w ankiecie, dowal jeszcze coś.

Twa prośba została spełniona :)

Jakaś inna propozycja odpowiedzi jeszcze ??????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi