robbod7 Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 Kurcze ostatnio przeglądałem strony i trafiłem na jpg. athlona 1700+ takiego jak ja mam tylko ten za zdjęcia miał 0.13m a mój ma 0.18m jakaś większa różnica jest w tym sprzęcie !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 Ogromna, twój jest wykonany w starszej technologi (0,18u), bardziej się grzeje, ma mniejszą podatność na OC... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 No różnica jest dość spora 0.13u lub 0,18u to technologia wykonania procesora im mniej tych mikronów tym lepiej bo w jądrze można zmieścić więcej przez co można uzyskać wyższe częstliwości taktowania przy mniejszym poborze mocy i mniejszej emisji ciepła :D w twoim przypadku czyli ath 1700 ma to takie znaczenie że procesor posiadając nie 0,13u a 0,18u ma większy pobór mocy przez co wydziela więcej ciepła niesie to za sobą to że przy podkręcaniu musisz mieć wydajne chłodzenie by odprowadzić ciepło. Jest też tak że procki 0,18 mają mniejsze możliwości O/C. Narka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...