Mr.Martin Posted March 9, 2004 Report post Posted March 9, 2004 Witam Czy ktos z was slyszal aby plyty abita IC7(-G) dzialaly niestabilnie gdy FSB jest powyzej 250Mhz ? Czy jest na to jakies rozwiazanie ? - bios jest najnozwszy. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Szymek Posted March 9, 2004 Report post Posted March 9, 2004 Witam Czy ktos z was slyszal aby plyty abita IC7(-G) dzialaly niestabilnie gdy FSB jest powyzej 250Mhz ? Czy jest na to jakies rozwiazanie ? - bios jest najnozwszy. A skąd wiesz ze to nie procesor ? Ja dochodziłem z berkutem do ~333 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
un_ix Posted March 10, 2004 Report post Posted March 10, 2004 A skąd wiesz ze to nie procesor ? Ja dochodziłem z berkutem do ~333 :arrow: nalezaloby dodac, ze plyta miala zaaplikowane wszystkie mozliwe mody ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Szymek Posted March 10, 2004 Report post Posted March 10, 2004 A skąd wiesz ze to nie procesor ? Ja dochodziłem z berkutem do ~333 :arrow: nalezaloby dodac, ze plyta miala zaaplikowane wszystkie mozliwe mody ;) Bez modów jechałem do 310 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
michalak Posted March 10, 2004 Report post Posted March 10, 2004 Ja mam 275FSB 1:1 . Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
un_ix Posted March 10, 2004 Report post Posted March 10, 2004 Ja mam 275FSB 1:1 .:arrow: 275FSB i 1:1 to nice wynik. zeby nie wprowadzac ludzi w blad, moze nalezaloby zmienic info. z podpisu. na Geil'ach tego wyniku przeciez nie zrobiles. stawiam na Hynix'y ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Martin Posted March 31, 2004 Report post Posted March 31, 2004 Witam Czy ktos z was slyszal aby plyty abita IC7(-G) dzialaly niestabilnie gdy FSB jest powyzej 250Mhz ? Czy jest na to jakies rozwiazanie ? - bios jest najnozwszy. A skąd wiesz ze to nie procesor ? Ja dochodziłem z berkutem do ~333 Czy mozesz podac link do strony ( najlepszej polskiej) gdzie krok po kroku jest prosto opisane jak zrobic taki modzik - z gory dzekuje Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Szymek Posted March 31, 2004 Report post Posted March 31, 2004 Raczej coś takiego nie istnieje po polsku Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Martin Posted April 1, 2004 Report post Posted April 1, 2004 Raczej coś takiego nie istnieje po polsku a po angielsku aby byly obrazki i troche pomagaly:) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Szymek Posted April 1, 2004 Report post Posted April 1, 2004 http://www.thelab.gr/reviews/ic7mods_en1.php Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Martin Posted April 1, 2004 Report post Posted April 1, 2004 http://www.thelab.gr/reviews/ic7mods_en1.php Spawdze w dzien ale z gory dziekuje za fatyge i pomoc Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Martin Posted April 1, 2004 Report post Posted April 1, 2004 http://www.thelab.gr/reviews/ic7mods_en1.php Widze ze jestes zorientowany w tym temacie - czy po takim modzie sam radiator zalmana ( tem koloru miedzianego) wystrczy czy trze wspomoc wentylatorem ? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Martin Posted April 1, 2004 Report post Posted April 1, 2004 http://www.thelab.gr/reviews/ic7mods_en1.php hmm , cos mi adres nie dziala - albo zamkneli strone albo.. - mam neo+ Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Aragorn Posted April 2, 2004 Report post Posted April 2, 2004 http://www.malvescorner.com/ic7.htm ten jest czytelniejszy :D Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Martin Posted April 3, 2004 Report post Posted April 3, 2004 http://www.malvescorner.com/ic7.htm ten jest czytelniejszy :D Wielkie dzieki - super ladnie opisany vmod To jest mod Vdimm czyli napiecia pamieci - aczy moze ktos zna opis taki jak ten modu chipsetu plyty glownej aby dziala na wyzszych czestostliwosciach itp Wogole bylby bardzo szczesliwey jakby ktos mi podal wszytskie mody do tej plyty - wszytsko co da sie przeobic ( zwiekszyc itp) - oczywiscie bez wycinania jakis dziur - chodzi mi o sama elektronike Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Szymek Posted April 3, 2004 Report post Posted April 3, 2004 Nie da sie bez wycinania Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Martin Posted April 3, 2004 Report post Posted April 3, 2004 Nie da sie bez wycinaniaBez wycinania czego - mostka , ukladow scalonyc czy czegos innego - czy mozesz pelniejszym zdaniem bo widze z twich odpowiedzi masz duza wiedze a tym samym duze dosaiwdczenie -ale taki jak ja potrzebuje troszeczke wiecej informacji w opowiedzi :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Szymek Posted April 3, 2004 Report post Posted April 3, 2004 Do niektórych modów konieczne jest przerwanie połączenia czyli ścieżki na płycie. Jest to niebezpieczne bo płyta główna ma kilka warstw i jak się przebijesz za głęboko to po jabłkach Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
d-d Posted April 3, 2004 Report post Posted April 3, 2004 przy 5:4 na IC7-G do ilu jechaliscie? mi wywala po 250, 250 jak skala, a wiecej juz [gluteus maximus]... Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
turzol Posted April 3, 2004 Report post Posted April 3, 2004 przy 5:4 na IC7-G do ilu jechaliscie? mi wywala po 250, 250 jak skala, a wiecej juz [gluteus maximus]... 5:4 jade fsb=280 3:2 fsb=290 1:1 fsb=260-265 Wsjo bez modow (na razie). Proc SL6WR NW 2.4 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Lancer Posted April 3, 2004 Report post Posted April 3, 2004 przy 5:4 na IC7-G do ilu jechaliscie? mi wywala po 250, 250 jak skala, a wiecej juz [gluteus maximus]... A nie wpadles na pomysl, ze dalej juz CPU nie moze? No chyba, ze masz odblokowany mnoznik :roll: Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
d-d Posted April 3, 2004 Report post Posted April 3, 2004 wpadlem. ale dziwne ze by sie zatrzymywalo akurat ba 250... sprawdze jeszcze z 3:2 moze cos pomoze Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
turzol Posted April 3, 2004 Report post Posted April 3, 2004 wpadlem. ale dziwne ze by sie zatrzymywalo akurat ba 250... sprawdze jeszcze z 3:2 moze cos pomoze Zauwaz ze ty dysponujesz P4 2.8, wiec fsb 250 to juz sporo dla niego. No chyba ze masz stepping M0 :wink: Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
d-d Posted April 3, 2004 Report post Posted April 3, 2004 nie, SL6WJ ;) wiecej juz sie z niego chyba nie wycisnie... jak ktosby chcial moge sie ewentualnie wymienic na SL6Z5 ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Lancer Posted April 3, 2004 Report post Posted April 3, 2004 Nie badz taki predki. Nie kazdy SL6Z5 jest lepszy od twojego C1. Trzeba trafic w sztuke. Niektore procki juz taka maja. Zatrzymuja sie na jakims FSB i ani MHz wiecej, mimo ostrego podnoszenia napiecia. Kilka takich trafilem. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Martin Posted April 4, 2004 Report post Posted April 4, 2004 przy 5:4 na IC7-G do ilu jechaliscie? mi wywala po 250, 250 jak skala, a wiecej juz [gluteus maximus]... 5:4 jade fsb=280 3:2 fsb=290 1:1 fsb=260-265 Wsjo bez modow (na razie). Proc SL6WR NW 2.4 Czy takie osiagi otrzymales na oryginalnym wentylatorze Abita ktory jest montowany na plycie? czy moze na Zalmanie ? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
turzol Posted April 4, 2004 Report post Posted April 4, 2004 Zalman ZM-NB32 siedzi na NB. Przyznam ze > fsb250 potrafi sie niezle grzac w stress. Screeny: fsb 283 (5:4) :arrow: http://members.lycos.co.uk/turzol/public/P...fsb283(5d4).JPG fsb 290 (3:2) :arrow: http://members.lycos.co.uk/turzol/public/P...4_OC/fsb290.PNG Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Martin Posted April 24, 2004 Report post Posted April 24, 2004 wiec jak moze umiescic tego srebnego zalmana na chipsecie i875 i dac FSB powyzej 250Mhz przy podkrecaniu procka ? wytrzyma chipset ? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
turzol Posted April 24, 2004 Report post Posted April 24, 2004 wiec jak moze umiescic tego srebnego zalmana na chipsecie i875 i dac FSB powyzej 250Mhz przy podkrecaniu procka ? wytrzyma chipset ? srebrnego :?: :roll: Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Martin Posted April 24, 2004 Report post Posted April 24, 2004 wiec jak moze umiescic tego srebnego zalmana na chipsecie i875 i dac FSB powyzej 250Mhz przy podkrecaniu procka ? wytrzyma chipset ? srebrnego :?: :roll: Miedzianego :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...