Jump to content
Mr.Martin

Abit IC7 & FSB > 250Mhz

Recommended Posts

Witam

Czy ktos z was slyszal aby plyty abita IC7(-G) dzialaly niestabilnie gdy FSB jest powyzej 250Mhz ?

Czy jest na to jakies rozwiazanie ? - bios jest najnozwszy.

A skąd wiesz ze to nie procesor ?

Ja dochodziłem z berkutem do ~333

Witam

Czy ktos z was slyszal aby plyty abita IC7(-G) dzialaly niestabilnie gdy FSB jest powyzej 250Mhz ?

Czy jest na to jakies rozwiazanie ? - bios jest najnozwszy.

A skąd wiesz ze to nie procesor ?

Ja dochodziłem z berkutem do ~333

Czy mozesz podac link do strony ( najlepszej polskiej) gdzie krok po kroku jest prosto opisane jak zrobic taki modzik - z gory dzekuje

http://www.malvescorner.com/ic7.htm

ten jest czytelniejszy :D

Wielkie dzieki - super ladnie opisany vmod

To jest mod Vdimm czyli napiecia pamieci - aczy moze ktos zna opis taki jak ten modu chipsetu plyty glownej aby dziala na wyzszych czestostliwosciach itp

Wogole bylby bardzo szczesliwey jakby ktos mi podal wszytskie mody do tej plyty - wszytsko co da sie przeobic ( zwiekszyc itp) - oczywiscie bez wycinania jakis dziur - chodzi mi o sama elektronike

Nie da sie bez wycinania

Bez wycinania czego - mostka , ukladow scalonyc czy czegos innego - czy mozesz pelniejszym zdaniem bo widze z twich odpowiedzi masz duza wiedze a tym samym duze dosaiwdczenie -ale taki jak ja potrzebuje troszeczke wiecej informacji w opowiedzi :)

przy 5:4 na IC7-G do ilu jechaliscie? mi wywala po 250, 250 jak skala, a wiecej juz [gluteus maximus]...

A nie wpadles na pomysl, ze dalej juz CPU nie moze? No chyba, ze masz odblokowany mnoznik :roll:

Nie badz taki predki. Nie kazdy SL6Z5 jest lepszy od twojego C1. Trzeba trafic w sztuke.

Niektore procki juz taka maja. Zatrzymuja sie na jakims FSB i ani MHz wiecej, mimo ostrego podnoszenia napiecia. Kilka takich trafilem.

przy 5:4 na IC7-G do ilu jechaliscie? mi wywala po 250, 250 jak skala, a wiecej juz [gluteus maximus]...

5:4 jade fsb=280

3:2 fsb=290

1:1 fsb=260-265

Wsjo bez modow (na razie). Proc SL6WR NW 2.4

Czy takie osiagi otrzymales na oryginalnym wentylatorze Abita ktory jest montowany na plycie? czy moze na Zalmanie ?