Mr.Martin Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 Witam Czy ktos z was slyszal aby plyty abita IC7(-G) dzialaly niestabilnie gdy FSB jest powyzej 250Mhz ? Czy jest na to jakies rozwiazanie ? - bios jest najnozwszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 Witam Czy ktos z was slyszal aby plyty abita IC7(-G) dzialaly niestabilnie gdy FSB jest powyzej 250Mhz ? Czy jest na to jakies rozwiazanie ? - bios jest najnozwszy. A skąd wiesz ze to nie procesor ? Ja dochodziłem z berkutem do ~333 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 A skąd wiesz ze to nie procesor ? Ja dochodziłem z berkutem do ~333 :arrow: nalezaloby dodac, ze plyta miala zaaplikowane wszystkie mozliwe mody ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 A skąd wiesz ze to nie procesor ? Ja dochodziłem z berkutem do ~333 :arrow: nalezaloby dodac, ze plyta miala zaaplikowane wszystkie mozliwe mody ;) Bez modów jechałem do 310 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Ja mam 275FSB 1:1 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Ja mam 275FSB 1:1 .:arrow: 275FSB i 1:1 to nice wynik. zeby nie wprowadzac ludzi w blad, moze nalezaloby zmienic info. z podpisu. na Geil'ach tego wyniku przeciez nie zrobiles. stawiam na Hynix'y ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Witam Czy ktos z was slyszal aby plyty abita IC7(-G) dzialaly niestabilnie gdy FSB jest powyzej 250Mhz ? Czy jest na to jakies rozwiazanie ? - bios jest najnozwszy. A skąd wiesz ze to nie procesor ? Ja dochodziłem z berkutem do ~333 Czy mozesz podac link do strony ( najlepszej polskiej) gdzie krok po kroku jest prosto opisane jak zrobic taki modzik - z gory dzekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Raczej coś takiego nie istnieje po polsku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Raczej coś takiego nie istnieje po polsku a po angielsku aby byly obrazki i troche pomagaly:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 http://www.thelab.gr/reviews/ic7mods_en1.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 http://www.thelab.gr/reviews/ic7mods_en1.php Spawdze w dzien ale z gory dziekuje za fatyge i pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 http://www.thelab.gr/reviews/ic7mods_en1.php Widze ze jestes zorientowany w tym temacie - czy po takim modzie sam radiator zalmana ( tem koloru miedzianego) wystrczy czy trze wspomoc wentylatorem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 http://www.thelab.gr/reviews/ic7mods_en1.php hmm , cos mi adres nie dziala - albo zamkneli strone albo.. - mam neo+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 http://www.malvescorner.com/ic7.htm ten jest czytelniejszy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 http://www.malvescorner.com/ic7.htm ten jest czytelniejszy :D Wielkie dzieki - super ladnie opisany vmod To jest mod Vdimm czyli napiecia pamieci - aczy moze ktos zna opis taki jak ten modu chipsetu plyty glownej aby dziala na wyzszych czestostliwosciach itp Wogole bylby bardzo szczesliwey jakby ktos mi podal wszytskie mody do tej plyty - wszytsko co da sie przeobic ( zwiekszyc itp) - oczywiscie bez wycinania jakis dziur - chodzi mi o sama elektronike Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Nie da sie bez wycinania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Nie da sie bez wycinaniaBez wycinania czego - mostka , ukladow scalonyc czy czegos innego - czy mozesz pelniejszym zdaniem bo widze z twich odpowiedzi masz duza wiedze a tym samym duze dosaiwdczenie -ale taki jak ja potrzebuje troszeczke wiecej informacji w opowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Do niektórych modów konieczne jest przerwanie połączenia czyli ścieżki na płycie. Jest to niebezpieczne bo płyta główna ma kilka warstw i jak się przebijesz za głęboko to po jabłkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d-d Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 przy 5:4 na IC7-G do ilu jechaliscie? mi wywala po 250, 250 jak skala, a wiecej juz [gluteus maximus]... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 przy 5:4 na IC7-G do ilu jechaliscie? mi wywala po 250, 250 jak skala, a wiecej juz [gluteus maximus]... 5:4 jade fsb=280 3:2 fsb=290 1:1 fsb=260-265 Wsjo bez modow (na razie). Proc SL6WR NW 2.4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 przy 5:4 na IC7-G do ilu jechaliscie? mi wywala po 250, 250 jak skala, a wiecej juz [gluteus maximus]... A nie wpadles na pomysl, ze dalej juz CPU nie moze? No chyba, ze masz odblokowany mnoznik :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d-d Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 wpadlem. ale dziwne ze by sie zatrzymywalo akurat ba 250... sprawdze jeszcze z 3:2 moze cos pomoze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 wpadlem. ale dziwne ze by sie zatrzymywalo akurat ba 250... sprawdze jeszcze z 3:2 moze cos pomoze Zauwaz ze ty dysponujesz P4 2.8, wiec fsb 250 to juz sporo dla niego. No chyba ze masz stepping M0 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d-d Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 nie, SL6WJ ;) wiecej juz sie z niego chyba nie wycisnie... jak ktosby chcial moge sie ewentualnie wymienic na SL6Z5 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Nie badz taki predki. Nie kazdy SL6Z5 jest lepszy od twojego C1. Trzeba trafic w sztuke. Niektore procki juz taka maja. Zatrzymuja sie na jakims FSB i ani MHz wiecej, mimo ostrego podnoszenia napiecia. Kilka takich trafilem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 przy 5:4 na IC7-G do ilu jechaliscie? mi wywala po 250, 250 jak skala, a wiecej juz [gluteus maximus]... 5:4 jade fsb=280 3:2 fsb=290 1:1 fsb=260-265 Wsjo bez modow (na razie). Proc SL6WR NW 2.4 Czy takie osiagi otrzymales na oryginalnym wentylatorze Abita ktory jest montowany na plycie? czy moze na Zalmanie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zalman ZM-NB32 siedzi na NB. Przyznam ze > fsb250 potrafi sie niezle grzac w stress. Screeny: fsb 283 (5:4) :arrow: http://members.lycos.co.uk/turzol/public/P...fsb283(5d4).JPG fsb 290 (3:2) :arrow: http://members.lycos.co.uk/turzol/public/P...4_OC/fsb290.PNG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 wiec jak moze umiescic tego srebnego zalmana na chipsecie i875 i dac FSB powyzej 250Mhz przy podkrecaniu procka ? wytrzyma chipset ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 wiec jak moze umiescic tego srebnego zalmana na chipsecie i875 i dac FSB powyzej 250Mhz przy podkrecaniu procka ? wytrzyma chipset ? srebrnego :?: :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 wiec jak moze umiescic tego srebnego zalmana na chipsecie i875 i dac FSB powyzej 250Mhz przy podkrecaniu procka ? wytrzyma chipset ? srebrnego :?: :roll: Miedzianego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...