Lysy66 Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Witam wszystkich forumowiczów. Qupilem ostatnio A170 ddr i mam zagwózdke : wyjolem clapa - wsadzilem a170 - dziala, ale TVtool daje mi text :"tvtool was unable to detect a tv chip on you card"(wina karty czy moja ?) TVtool5.5 jak i 6.5 Prawda jest taka , ze nigdy sie nie bawilem w tvtool. Jak to się robi ? [teraz PIII 800eb abit st6][/b] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChamRyszak Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Witam wszystkich forumowiczów. Qupilem ostatnio A170 ddr i mam zagwózdke : wyjolem clapa - wsadzilem a170 - dziala, ale TVtool daje mi text :"tvtool was unable to detect a tv chip on you card"(wina karty czy moja ?) TVtool5.5 jak i 6.5 Prawda jest taka , ze nigdy sie nie bawilem w tvtool. Jak to się robi ? [teraz PIII 800eb abit st6][/b] Wszystkie NV17 mają wbudowany internal tv chip.Tak więc nie jest to wina karty(chyba że jakoś niesamowicie uskodzona :wink: ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 daruj se tvtool i wlacz standardowy program wbudowany w dentki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChamRyszak Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 No i tv tool w wersji 6.5.2 supportuje GF4-MX. Może spróbuj przeinstalować stery(najlepiej oryginalne detonatory a nie winfoxy czy jak im tam) i tvtoola. Nic innego nie przychodzi mi do łba :( . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 No i tv tool w wersji 6.5.2 supportuje GF4-MX. Może spróbuj przeinstalować stery(najlepiej oryginalne detonatory a nie winfoxy czy jak im tam) i tvtoola. Nic innego nie przychodzi mi do łba :( .Polecam czytanie ze zrozumieniem tresci: Welche Grafikkarten werden von TVTool unterstützt? Es werden alle nVidia Grafikkarten unterstützt ab der TNT-1 bis zur GeForce 4. (Andere Karten wie S3 oder ATI werden nicht supported. Dies ist bisher auch nicht geplant!) Ausnahme GF4-MX: Normalerweise sitzt auf den Grafikkarten ein einzelner unabhängiger TV-Chip, der von einem Fremdanbeiter wie Conexant kommt. Mit der GF4-MX hat nVidia erstmalig einen eigenen TV-Chip eingeführt, der in den VGA-Chip integriert ist. Dies ist wahrscheinlich aus Kostengründen getan worden und man kann davon ausgehen, dass der integrierte TV-Chip wenig leistungsfähig ist. Im Gegensatz zu Fremdherstellern gibt nVidia aber keinerlei Dokumentation für Chips heraus, so dass der Support für den Chip in TVTool nicht integriert werden kann! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...