Skocz do zawartości
michalak

Do Gimnazjalistów

Rekomendowane odpowiedzi

5-6 Maja już niedługo :D więc pozwolę się spytać gdzie się do LO wybieracie? Ja dzisiaj i jutro mam egzaminy próbne, polski dobrze poszedł a matma to się jutro dowiem :) jak napisze.

Sam się zastanawiam na NLO SGH , LO im. Kopernika, Lo im.Hofmanowej .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

staszic to juz przegiecie....

tam trzeba sie jednak duzo uczyc (winienem uzyc bardziej dosadnego slowa ;p )

hofmanowa jest bardzo rozsadna propozycja....fajna szkola, dobry dojazd :>

a jak chcesz zdac dobrze mature, lecz nie zakuwac, to chodz do nas do norwida :>

naprawde fajna szkola :>

skzoda tylko, ze najfajniejsi ludzie w maju odejda :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

My wlasnie tydzien temu mielismy probne egzaminy ... humanistyczny byl prosty zato scisly to sieczka ... ale ogoglnie dobrze mi chyba poszlo :lol:

jakie liceum ? chcialbym pojsc do jakeiogs profilu informatyka ale tam sie pewnie nie dostane :lol: wiec pewnie jakis ogolniak ...

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z polaka mialem 44 zas z maty 19 ;P Ale to dlatego, ze sie zle czulem, a wiec oddalem kartke zaraz na poczatku i do domu poszedlem :]

A wybieram sie do ILO w Gliwicach na mat-fiz ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja tak tylko napisze, że z reguły próbne są trudniejsze :].

Oba są łatwe :)

Ja miałem 87 punktów (z próbnego miałem mniej, nie pamiętam dokładnie), mimo iż nie uczylem się ani minuty i w ogóle przez całe gimnazjum nic nie robiłem ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak:

Nie sugerujta sie tym ile osob zdaje potem na studia bo to mozna sobie o kant [gluteus maximus] rozbic.

Kiedys moze szkola sie liczyla ale teraz wszystko przekladac sie bedzie na punkty. Co z tego ze w zajebistym liceum bedziesz uczyc sie na poziomie 3-4 jak gosciu z normalnego z ocenami 5-6 przegoni cie w drodze po studia bo bedzie miec wiecej punktow??

Mam paru znajomych ktorzy chodza do dobrych szkola ale mowia ze maja juz dosc bo kucia jest tyle ze mozg sie lasuje a oceny i tak nie sa super. Do mojej szkoly przychodza uczniowie z dobrych szkol (Barbos, Lisa-Kuli itd.) bo niewyrabiaja i mowia ze nauczeciele zbyt wiele wymagaja.

A tera cale motto wypowiedzi.

Przy wyborze liceum kierujcie sie wlasnym przeczuciem, opiniom uczniow o szkole i nauczycielach. Najlepiej przejsc sie do szkoly i wypytac sie dokladnie co i jak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem z humanistycznego (próbny - w tym roku :D) 46

Matematycznego NIE pisaliśmy - szkoła nie miała kasy na xero - lol no nie ? He He He

Ale i tak wiem, że z mat. było by (tak to sie pisze? :wink:) ok. 30 pkt.

Zastanawiałem się nad "Budowlanką" -> 15 miejsce w województwie śląskim. Na informatyka-zarządzanie informacją, ale jeszcze się zastanawiam. Bo do wyboru mam jeszcze biol-chem (w LO 2)

Albo jakiś prO-Europejsko-językowy kierunek. Wszystko się wyjaśni za niedługo :)

Stay Tuned :D jak zwykli mawiać indianie :)

GL wszystkim gimnazjalistom ! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem 87 punktów (z próbnego miałem mniej, nie pamiętam dokładnie), mimo iż nie uczylem się ani minuty i w ogóle przez całe gimnazjum nic nie robiłem ;]

Ale próbny jest trudniejszy Jarek pałko :P. "Cała Polska czyta dzieciom" :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w tym roku z próbnego dostałem 50 punktów z części matematycznej a z humanistycznej 35. A wybieram się do "Czerwoniaka" w ełku, jedna z lepszych szkół w regionie, mam tam sporo znajomych. Zastanawiam się nad profilem mat-inf albo chemiczno-biologicznym. Najlepsze jest to ze ja chemi i informatykę tak samo lubię i troche sie waham. Może wypowie się ktoś jak widzi przyszły rynek pracy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale próbny jest trudniejszy Jarek pałko :P. "Cała Polska czyta dzieciom" :P.
Ale oba są łatwe - czy widzisz tu jakąś sprzeczność? ;) Nie tłumacz mi co oznacza dane zdanie, ponieważ miałem więcej punktów z humana niż Ty :lol: :lol: ;) ;)

Aaaa.... Przypomniałem coś sobie :D

Słuchajcie, jak bedziecie pisać tego humana, to zacznijcie od napisania rozprawki! Ona jest najważniejsza! Ja tego nie zrobiłem, i straciłem w głupi sposób ładnych kilka punktów:/ Nie kontrolowałem czasu i na 10 min przed oddaniem kartek, zacząłem dopiero pisać na brudno :P (a i tak musiałem opuścić jedno zadanie, za które straciłem w rezultacie ptk). A rozprawki i tak nie skończyłem (nie zajeła nawet wymaganej połowy przeznaczonego na nią miejsca) :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za wypracowanie bylo last year 17 pkt, wiec hycba wazniejsze sa pytania :>

Ale lepiej napisać najpierw rozprawke na spokojnie, nie ścigając się z czasem, niż zawalić ją kosztem paru pytań, w których trzeba tylko zaznaczyć kwadracik. Słabe zakończenie = strata kilku ptk. tak ciężko zapracowanych pytaniami. Chodzi mi o to, że zamiast myśleć pół godziny nad pytaniem, lepiej ominąć je, napisać wypracowanie, a potem strzelić jedną z 4 odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jeszcze nie wiem gdzie idę ale raczej LO i profil mat-inf

a z egzaminu małem z humana 34 a z mat 41 ale nic się nie uczyłem :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO human byl raczej prosty. Napisalem go w 1,5h. Rozprawke mialem bezblednie [oby byla taka prosta na egzaminie...], z testu 2pkt straty a z reszty 4pkt mniej. Z testu chyba sie wylozylem na sztuce [co tu duzo mowic, nigdy nie mialem tego przedmiotu... znaczy sie teraz mam ale mielismy chyba 2 lekcje teoretyczne, tak to zawsze malujemy :], w zaproszeniu zapomnialem czegos dodac, 2 przyslowia byly do uzupelnienia i tez cos tam zrabalem.

Z maty zas przejrzalem egzamin i byl tez prosty no ale sie skupic nawet nie moglem to olalem go sikiem prostym. Zrobilem tam mniej wiecej z 6 testowych i 3 zamkniete. Chyba mialem max z tego co zrobilem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO ja egzaminy pisałem w tamtym roku i muszę powiedzieć że egzaminy końcowe były łatwiejsze od próbnych. W moim przypadku było to widać po wynikach:

Próbny - 67 punktów

Końcowy - 84 punkty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi