hancock Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 wiec tak - mam problem !posiadam strone internetowa na servisie webpark.pl Wykupilem sobie takze domene na www.domena.pl ! Dowiedzialem sie ze zeby domena mogla zadzialac potrzebne są dwa poprawnie skonfigurowane adresy DNS. Wiec zalozylem sobie konto na freedns.sgh.waw.pl - bo tam dawają DNSy i tu zaczyna sie pierwszy problem - nie wiem jak to skonfigurować ! udalo mi sie utwożyc nową strefę o nazwie login.com(i tak nie wiem czy to dobra nazwa) - ale dalej nie wiem co mam tam wpisac ! bardzo bym prosil o pomoc ! - bo nie wiem co zrobic ktos z was moze juz konfigurowal tak DNSa jestem caly czas na gg: 2232005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancock Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 heh - dowiedzialem sie ze jest mozliwe przekierowanie nie na ip tylko na url ! wiem ze wpisuje sie to w Rekordach Adresów A jak wpisuje: NAZWA: www IP: jakies IP to mnie przekierowywuje na tą stronę o tym ip ! ale ja nieznam ip mojej darmowej stronki(i nie poznam - napisali mi admini wp - ze mam sobie przetransferowac moja domene do ich) heh - platnne napewno jest mozliwe wpisania urla jak wpisuje: NAZWA: www IP: tutaj url do mojej stronki to wywala mi blad - ze zle to jest ! moze musi byc jakas nazwa inna - albo cos dodane do tego URLa napewno ktos sie zna na tym - :roll: :roll: :roll: :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Weź ty poczytaj o dns'ach zanim zaczniesz rzyć zawracać. Przecież masz wszystko wyjaśnione w opisach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancock Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Weź ty poczytaj o dns'ach zanim zaczniesz rzyć zawracać. Przecież masz wszystko wyjaśnione w opisach. heh - no to jak wiesz to mi powiedz - jak mam ten url wpisac :evil: :evil: :evil: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Jaki znów url? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancock Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Jaki znów url? wiem ze jest mozliwosc podania urla do strony zamiast IP strony - ale to nie dziala i wywala błąd (patrz wyzej) ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Nie ma możliwości podania url'a do strony. Jest możliwość zrobienia IN CNAME jakiś.serwer Ale to będzie tylko odwołaniem do tego serwera, trzeba by było jeszcze na nim porobić virtual hosty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancock Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Nie ma możliwości podania url'a do strony. Jest możliwość zrobienia IN CNAME jakiś.serwer Ale to będzie tylko odwołaniem do tego serwera, trzeba by było jeszcze na nim porobić virtual hosty. moglbys napisac krok po kroku - co gdzie mam wpisac ? moja strona to: gumss.webpark.pl :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 rekordy in cname www IN CNAME gumss.webpark.pl. czyli w odopwiednim okienku CNAME: alias: www nazwa gumss.webpark.pl. W ten sposób będzie przekierowanie www.twojadomena.cos -> gumss.webpark.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancock Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 rekordy in cname www IN CNAME gumss.webpark.pl. czyli w odopwiednim okienku CNAME: alias: www nazwa gumss.webpark.pl. W ten sposób będzie przekierowanie www.twojadomena.cos -> gumss.webpark.pl heh - nie dziala - przekierowuje mnie na webpark - ale nie na moją strone - wyskakuje komunikat ze podana domena nie istnieje ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 A wpisałeś na końcu kropkę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancock Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 A wpisałeś na końcu kropkę? jassne ! wpisalem tylko to co mi kazałes ! nic wiecej ! nie wpisywalem nic w Rekord A update: aha strefe nazwalem kuzbinski.com chyba dobze ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Daj nazwę domeny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancock Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Daj nazwę domeny. www.kuzbinski.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Strefy odświeżane są co pół godziny. Zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancock Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Strefy odświeżane są co pół godziny. Zobaczymy. heh - nie działa! masz moze jeszcze jakies pomysly ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Nie masz przypadkiem innych wpisów jakichś porobionych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancock Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Nie masz przypadkiem innych wpisów jakichś porobionych? NIC! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Wiem co dig pokazuje, po to pytałem o domenę. http://dnsreport.com/tools/dnsreport.ch?do...w.kuzbinski.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancock Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Wiem co dig pokazuje, po to pytałem o domenę. http://dnsreport.com/tools/dnsreport.ch?domain=www.kuzbinski.com to co teraz - jestes moją jedyną deską ratunku ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 gg nie macie ;) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Nie ;] już wiem o co chodzi: www.kuzbinski.com -> gumss.webpark.pl -> strony.webpark.pl Czyli właściwie tak jak by się odwoływać na strony.webpark.pl. Więc właściwie by trzeba było przekierować to na jakiegoś hosta, obsłużyć przekierowanie np. w apache'u. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancock Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Nie ;] już wiem o co chodzi: www.kuzbinski.com -> gumss.webpark.pl -> strony.webpark.pl Czyli właściwie tak jak by się odwoływać na strony.webpark.pl. Więc właściwie by trzeba było przekierować to na jakiegoś hosta, obsłużyć przekierowanie np. w apache'u. e e e e e a mozna by jassniej troche - i jak to wpisac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Chodź na gg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancock Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 problem rozwiązany ! zapomnijciue o http://freedns.sgh.waw.pl/ zarejestrowalem sie na www.dnspark.com ustawilem url i dziala pozdro ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...