Pr0^^ | LoleX* Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 Witam Wszystkich! Sprawa wygląda następująco :wink: : 2 lata temu podpisałem umowę na 2 latka. Zakupiłem wtedy Nokie 5510 (bardzo sobie ją chwale of-korz :)) I teraz staję przed nielada wyborem. Mam 2 możliwości. Musimy mieć 2 telefony ! I dlatego pytam: 1) Przedłużyć umowę na kolejne 12 miesięcy (bez możliwości wymiany aparatu na nowy) wtedy dostanę jakieś tam dodatkowe minuty/SMS-y/Fundusze.... i owa Nokia 5510 stanie się własnością mamusi :), a ja zawrę nową umowę na nowy telefon (w PLUS-ie) (2 fony na abonament) 2) Przedłużyć umowę na kolejne 24 miesiące (tu zachodzi wymiana aparatu telefonicznego) A ową Nokie 5510 przerobić na karte (odbywa się to bezproblemowo w salonie PLUS-a) (1 fon na karte, 2 na abonament) Teoretycznie patrząc lepszym rozwiązaniem jest opcja 1) ponieważ otrzymuję dodatkową kase/SMS-y/Minuty, lecz podpisuje umowę na klejnego fona (2 abonamenty :/) Opcja 2) jest o tyle zadowalająca, że 1 fon jest na karte :) I kolejne pytania.... Czy Nokia 5510 nadaje się do użytkowania przez kolejne 12 miesięcy.. chodzi mi tu raczej o stan baterii... bo telefon w stanie wręcz idealnym :) Co byście zrobili na moim miejscu.. którą opcję byście wybrali. I jaki telefon (chodzi tu o telefon na abonament w PLUS-ie) W rozsądnej cenie (do 200zł) bierzcie pod uwagę promocje... itd... Fon ma być dla młodej osoby, czynnie kożystającej z SMS-ów, gier Java, Radia, MP3, koloroweo wyświetlacza.... ble ble ble.. :) Myślałem nad Nokią 6800, ale kompletnie nie mam pojęcia ile ona kosztuje :/ Pozdro ! :) i dzięki za odpowiedzi :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 ja juz w plusie jestem 4 rok.. w kwietniu 2 lata temu tez wzialem NOKIE 5510 i w sumie oplaca sie byc tak dlugi czas bo przychodza dodatkowe minuty za okres pobytu w PLUSIE.. i do tego punkty w programie 5PLUS. sam nie wiem co bede robil... chyba zostane, i zmienie sobie aparat na nowy tylko jeszcze nie wiem jaki... mam na mysli w tej chwili NOKIE 3300 (mp3-rulez) ja bym na twoim miejscu wybral opcje 1ja juz w plusie jestem 4 rok.. w kwietniu 2 lata temu tez wzialem NOKIE 5510 i w sumie oplaca sie byc tak dlugi czas bo przychodza dodatkowe minuty za okres pobytu w PLUSIE.. i do tego punkty w programie 5PLUS. sam nie wiem co bede robil... chyba zostane, i zmienie sobie aparat na nowy tylko jeszcze nie wiem jaki... mam na mysli w tej chwili NOKIE 3300 (mp3-rulez) ja bym na twoim miejscu wybral opcje 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coupe Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Powiem Ci tak: Zerwij tą umowę i przejdź do Ery tam są super foniki za małą kaskę np SE t630 ma wszystko oprócz mp3 ale za to ma wbudowany aparacik.... z resztą Ty sam musisz wybrać ja jestem za Erą... 8) nie jestem jakimś napaleńcem na Erę ale... ich aparaty kuszą :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Coupe co mozesz powiedziec o Era ? Co ma lepszego od Idea i od Plusa ? Jaki jest najnizszy abonament i po ile sa minuty w nim ? Wiem, ze Era ma zaj**** aparaciki ale czy czasem nie jest tak, ze tylko to ma dobre ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Powiem Ci tak: Zerwij tą umowę i przejdź do Ery tam są super foniki za małą kaskę np SE t630 ma wszystko oprócz mp3 ale za to ma wbudowany aparacik.... z resztą Ty sam musisz wybrać ja jestem za Erą... 8) nie jestem jakimś napaleńcem na Erę ale... ich aparaty kuszą :wink: buhahahahahaha wiekszej głupoty dawno nie widziałem, skąd Ty sie Wziołeś człowieku ? w temacie wątku jest jasno napisane że chodzi o plusa, więc nie rozumiem btw ery to tak jak napisał poprzednik, majątylko dobre ceny na telefony, kupujesz superextraświecącywygajerowanydresiarskitelefonik za złotówkę, a później dostajesz po doopie, rotfl, rotfl i jeszcze raz rotfl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZOLG Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 [ buhahahahahaha wiekszej głupoty dawno nie widziałem, skąd Ty sie Wziołeś człowieku ? w temacie wątku jest jasno napisane że chodzi o plusa, więc nie rozumiem btw ery to tak jak napisał poprzednik, majątylko dobre ceny na telefony, kupujesz superextraświecącywygajerowanydresiarskitelefonik za złotówkę, a później dostajesz po doopie, rotfl, rotfl i jeszcze raz rotfl Możesz sprecyzować,czym się objawia dostawanie po [gluteus maximus]? Jestem w Erze 5 rok,nie wiem czy aparaty mają aż takie wypasione w sumie,ja zmieniłem 2 tygodnie temu na SE T630,ale tylko dlatego,że Nokia 6310i kosztowała z moim abonamentem aż 480 złotych,na dodatek praktycznie nie do dostania. Na sieć nie narzekałem nigdy,świetny BOK moim zdaniem,kilka razy zdarzało mi się spóźnić z rachunkami,0 problemów,kolega ma telefon w erze i za tydzień zwłoki mu wyłączali,nawet gdy wpłacał zaległe pieniądze to potem długo jeszcze czekał na odblokowanie. Ja naprawdę nie mogę narzekać na Erę,przy zmianie zastanawiałem się jednak nad Plusem,ale zostałem w Erze bo mam 5 lat jeden numer i nie chciałem go zmieniać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Opowiedz cos o Era. Dlaczego wybrac Era a nie Plus czy Idea (chodzi glownie o rachunki) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZOLG Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Hmm,większość chyba już tu napisałem,wybierajac sieć pamiętaj,że diabeł tkwi w szczegółach.Należy patrzeć nie tylko na ceny abonamentu,połączeń i sms,ale też za ceny za dodatkowe pakiety itp.Przykładowo,jest tu topic,gdzie dowiedziałem się,że w Plus za połaczenie się samo przez GPRS pobierana jest złotówka,w Erze nic mi o tym nie wiadomo. Jeśli chodzi o Plusa to podobno mają najlepsze oferty jeśli chodzi o wymanę telefonu dla stałych abonentów,ale sam nie miałem nigdy Plus,więc nie wiem. W erze mam rachunki rzędu 130 pln miesięcznie i co 2 lata mogę wymienić bez problemu aparat an dowolny w cenie promocyjnej. Pisałem wcześniej o BOK era,dla mnie to ważna zaleta,z jakim problemem nie zadzwoniłem,to był rozwiązany,nie to co np TP sa,a do kogo należy Idea wszyscy wiedzą,choć znowu nie twierdzę,że w Idei jest słabe biuro obsługi klienta. Na koniec,w skrócie powody,dla których Era: wysoka jakość usług,tolerancja na zaleganie opłatami,nie lubię zmieniać numeru,a zadna inna sieć nie jest na tyle lepsza,żeby mnie do tego skłonić. Dlaczego nie Idea: tragedia jeśli chodzi o wyłaczanie telefony przy zaleganiu z opłatami(sprawdzone u wielu znajomych);nie lubię też po prostu Idei Dlaczego nie Plus: Nie chciałem zmieniać numeru,to główny powód Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 (...) Plus za połaczenie się samo przez GPRS pobierana jest złotówka,w Erze nic mi o tym nie wiadomo. (...) wszedzie jak sie polaczysz GPRS jest pobierana minimalna stawka bo zawsze wysle i odbierze Ci jakies dane, nawet jak nic nie zrobisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZOLG Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Minimalna stawka to nie złotówka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Minimalna stawka to nie złotówka do internetu (nie wap) tak, bo po 0.50zl jest za odebrane i wyslane (nie wiem jak w innych sieciach) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pr0^^ | LoleX* Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Nie zapominajcie o takich usługach Plusa jak: Miasto Plusa (darmowe SMS-y) Program 5 Plus (baaardzo ciekawa sprawa :) ) I jeszcze wieeele innych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 Co to jest ta Era TAKAjakTY ? 24 pln abonament ale nie moge sie dowiedziec ze stronki ile mam minut i SMS w tym abonamencie. O co chodzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memorando Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 mam komórkę i w erze i w plusie plus mnie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ia i nieużywam bo jak się spóźniam o te 6 dni jak to ja to mnie smsbombami zalewają a era kulturalnie czeka 6 dni dostaje i ładnie dzwoni milutka panienka z ery że dziękują za oplacenie w terminie fakturki :D no i lubię erę bo płacąc teraz 600 za fon w simplusie wyszloby to mnie lekko 670 zeta więc era ma dla mnie większą wartość bo jakość obslugi jakość kontaktu i jakość usług jest na poziomie o 3 kreski wyższym od idei i plusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memorando Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Co to jest ta Era TAKAjakTY ? 24 pln abonament ale nie moge sie dowiedziec ze stronki ile mam minut i SMS w tym abonamencie. O co chodzi ? niemasz free minut weź moja 40 albo 80:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Haha, poszedlem do ERA i te same fony co w kazdej sieci. Nie maja zadnych lepszych propozycji jezeli chodzi o telefoniki. Te pogloski o zaj***** maszynach w ERA to tylko przez samych klientow sa wyglaszane albo nawet przez pracownikow. A wogole jakie oferty abonamentu :) Myslalem, ze skonam ze smiechu :) Oczywiscie ERA Taka Jak TY jest tylko dla firm. A ERA MOJA to badziew jakich malo. MOJA 25 (bo interesuje mnie najtansze) - 25 minut lub 100 SMS za uwaga ! 42,69 !! i Naliczanie 30s dopiero po pierwszej minucie. Cena minuty 2 pln :P Kpiny :D No i te telefony, ktore sa zwyczajne, a te lepsze po prostu drogie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...