Skocz do zawartości
janbar

Abit BE6 - co dolozyc i na ile podkrecic ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczow - tych znanych pierdzielnikow i tych nieznanych postomanow :D , mam nadzieje, ze fajnie nam sie bedzie dyskutowalo ! ;) :D

To do ad remu ;) : jest sobie taka plytka jak w temacie i mam pytanie do jakich wartosci mozna ja podkrecic i jaki najlepszy procek mozna do niej zamontowac, aby go uciagnela, rzecz jasna ! ;) :D

Plyta ma gniazdo krawedziowe na plytke z prockiem, w tej chwili jest to baleron 433 MHz. Poradzta ludziska jak to zrobic i co kupic ! :D

Tak wiem jest topik o podkrecaniu "How to.. " ino nie wiem, czy takie zabytki tez obsluguje ;) :D a szukarke juz wlaczam ! :P

Poczytalem troche i mojej plytce, ale za cholere nie wiem jak sprawdzic, ktory to konkretnie model ? II czy 1.2 , czy jaki tam ? :? Gdzie to jest napisane ? I czy jakis program to odczyta , ewentualnie ?

UPDATE: No, o avatarkach poczytalem :P, wiec sie nie bede juz pytal ! :mrgreen:

Pozdrawiam,

janbar.:))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przejsciowka na FCPGA do tego jakis PIII kolo 1ghz , dolozyc ramu bo pewnie masz za malo najlepiej dobij do 512 , do tego jakas grafa co ci wejdzie na ta plyte bo wnioskuje ze masz Agp ale pewnie 2x wiec tu ci nie powiem jaka bo mam dziury w mozgu i nie pamietam jaka bedzie najlepsza (moze ci ktos z lepszym odswiezaniem pamieci pomoze) :) A tak w ogole to lepiej dozbierac i zmienic na jakiegos durnia 1400 , plus plytka na NF2 albo na VIA (ekonomiczniej) i masz o niebo lepszego kompa ktorym dojedziesz spokojnie na 2ghz .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi