Skocz do zawartości
ModdingKing

Bzdury na sirius.pl (test zasilaczy)

Rekomendowane odpowiedzi

Roześmiałem się jak przeczytałem test zasilaczy !

Wszytkie napięcia podawane są z MBM :) czyli bardzo profesjonalnie :lol:

A poziom hałasu sprawdzany na oko (ucho) no cóż chyba nie idą im zasilacze i trzeba było pokazać ktory jest best by poszły a nie zalegały w magazynie :P A gdzie miernik i pokazanie prawdziwych napięć !

Oto link do testu jak ktoś jeszcze nie widział

TEST 5X zasilacze @ Sirius.pl

Normalnie nabijanie ludzi w butelkę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja widzę to tak.

Moja zasiłka (czekający na wakacje feel300) ciągnie porównywalną konfiguracje (jeszcze wiatraki, urządzenia usb i inne takie tam..) a napięcia mierzone za pomocą Soltek HM (w mbm takie same) są także porównywalne:

3,28 - 3,296 (~0,016)

5,026 - 5,08 (~0,054)

11, 916 -12,038 (~0,122)

Po co robić test, który nie pokazuje prawdziwych możliwości i pracy pod pełnym obciążeniem, a napięcia podane są "na oko".

Co do glośności, to nie bardzo ufam cyferkom. Może z zasiłki wydobywać się cichutki pisk a ponieważ tego nie znosze to wole o tym wiedzieć niż zobaczyć np "21dB". Także opis wrażeń słuchowych też jest potrzebny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja widzę to tak. 

Moja zasiłka (czekający na wakacje feel300) ciągnie porównywalną konfiguracje (jeszcze wiatraki, urządzenia usb i inne takie tam..) a napięcia mierzone za pomocą Soltek HM (w mbm takie same) są także porównywalne:

3,28 - 3,296 (~0,016)

5,026 - 5,08 (~0,054)

11, 916 -12,038 (~0,122)

Po co robić test, który nie pokazuje prawdziwych możliwości i pracy pod pełnym obciążeniem, a napięcia podane są "na oko". 

Co do glośności, to nie bardzo ufam cyferkom. Może z zasiłki wydobywać się cichutki pisk a ponieważ tego nie znosze to wole o tym wiedzieć niż zobaczyć np "21dB". Także opis wrażeń słuchowych też jest potrzebny.

no tak ale w tym tescie zapomniano o napięciach 3,3 wogóle :) a test słuchowy nie daje odwzorowania ponieważ wentylator wentylatorowi nie równy piszą tam że Huntkey był słyszalny ja mojego wogóle nie słyszę z odległości 40 cm więc to trochę dziwne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rownie zalosne jest ze testuja zasialcze na przecietnym konfigu

taki konfig na jakim oni testuja to kazda dobra 300 pociagnie

zreszta jak 99% testow w polsce

imho czy zasilacz jest dobry to widac jak go sie na maxa obciazy i jak sie wtedy on zachowuje, a nie jak chodzi na 'pol gwizdka'...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zna ktoś w takim razie jakąś stronkę gdzie porównywane były SUPERCICHE zasilacze typu BeQuiet/Tagan i test był w miare wiarygodny :?: Tylko błagam nie po niemiecku... :wink:

A może ma ktoś z Was własne doświadczenia w tej kwestii :?: Który z nich wybrać :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi