mechl!n Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Nie mam głowy do nazw- stąd kolejny noname :D :wink: . Ofiara moda- Codegen 6000: Solidna buda- gruba blacha- w przeciwieństwie do nowych bud w których blaszka jest grubości żyletki. Brudna jest i porypana ale co tam... Tak prezentuje się na zdjęciu producenta: Plan jest taki: Tak- wiem- zbiornik z pompką zasłania gniazda pci- DLA MNIE to nie problem- i tak nie mam używam żadnej karty PCI. Pierwotny projekt zakładał coś takiego: ... został jednak zarzucony... (kolorystyka przypadkowa) Otwór na panelu budy został wycięty odwrotnie niż zakładał pierwszy projekt- tak pasowało- na dole ta "mewka", do góry stacja dysków (patrz zdjęcie producenta). Teraz plan jest taki: Jak widać zrezygnowałem z czterokanałowego regulatora obrotów- z założenia komp ma być "w całości' chłodzony wodą więc pozostaną w nim dwa wentyle- w zasilaczu (z PFC) i na chłodnicy. To szare kółko to właśnie gałka potencjometru regulującego obroty tego drugiego. Plan zakłada też montaż wyświetlacza LCD- co z tego wyjdzie- się zobaczy... Chłodnica- fiaciorówka z odpowiednimi krućcami (ponoć pisze się to "krutćcami"- zostanę jednak przy bardziej ludzkiej pisowni :wink: ) montowana "wprost przeciwnie" :wink: do tej w poprzednim projekcie- pionowo. Co za tym idzie pozostają tyklo trzy wolne zatoki 5.25- na fdd, hdd i DVD- ten ostatni to slot-in - fajny bajer... Teraz mały bonus- poniżej zamieszczam rysunek "gołej" budy- jeśli się komuś chce niech go pokoloruje w/g własnego uznania i pokaże swój projekt- ciekaw jestem Waszych pomysłów. Na koniec fotki (webcam :( ): Profile szpachlowane i szlifowane- kuuupa pyłu. CDN ofkoz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 no jak dla mnie poczatek super ! tylko ładniutki kolorek rzuć na tego codeszita a bedzie wygladał jak SGI bo buda jest wzorowana na SGI :) oczywiście w środku tez maluj ją ! Re : mi by tu pasował kolorek zieleni obudowy AlienWare metalik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 No właśnie- z tym może być problem... Buda na 100% będzie malowana. W tym temacie jestem jednak "goły jak święty turecki" :( . Nigdy nie malowałem budy i boję się, że wyjdzie mi to tak, że spieprzę cały efekt końcowy... Czytałem ten topic o malowaniu- niby wszystko wiem, ale... Nie wiedziałem że to "podróbka" SGI 8O . No proszę... Masz może zdjątka (linki) pierwowzoru? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Widac, ze czeka cie "troche" roboty... ale mysle, ze bedzie to takie "brzydkie kaczatko" i za jakis czas wszyscy bedziemy szczeke z podlogi zbierac... zapowiada sie ciekawie Co do kolorystyki, to mi podobalaby sie srebrno-seledynowa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 No właśnie- z tym może być problem... Buda na 100% będzie malowana. W tym temacie jestem jednak "goły jak święty turecki" :( . Nigdy nie malowałem budy i boję się, że wyjdzie mi to tak, że spieprzę cały efekt końcowy... Czytałem ten topic o malowaniu- niby wszystko wiem, ale... Nie wiedziałem że to "podróbka" SGI 8O . No proszę... Masz może zdjątka (linki) pierwowzoru? Jeszcze cię trochę czasu czeka do malowania więc zdąrzę napisać artykuł o malowaniu od podstaw zdjęcia są już porobone z malowania i teraz tylko trzeba je opisać już niedługo będzie cały artykuł na temat sztuki malowania na www.mod-case.com bo wiele ludzi ma z tym problemy i taki artykuł się przyda ! Jak tylko przyjdzie mi HDD napiszę artykuł o malowaniu i dam ci znać napewno sobie wtedy poradzisz z malowaniem spokojnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Zapowiada się świetnie, szczególnie podoba mi się to, że wszystko najpierw rozrysowałeś i zaprojektowałeś, nie ma narazie nic z przypadku i projekt współgra ze stylistyką budy. I druga rzecz: nazwa :D nareszcie ktoś dał sobie spokój z tymi pompatycznymi "tytułami" (zazwyczaj "in inglisz") (do nikogo tu nie piję, ani nie chcę obrazić, poprostu mam zazwyczaj ubaw z tego :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-inf Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 plany wygladaja ciekawie, czekam na relacje z placu boju :) ps. ta buda to juz bedzie dla siebie czy tez na sprzedaz? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMTi3 Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 plany wygladaja ciekawie, czekam na relacje z placu boju :) ps. ta buda to juz bedzie dla siebie czy tez na sprzedaz? :) cos widze ze prace staneły ciekawe czemu ;(??a zapowiadało sie extra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Praca wre (pomału, ale jednak). Będę tu dawał same konkret- nie chcę by topic "rozwlókł" się jak inne :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-inf Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 e tam, poprzednio bylo fajnie, tak stopniowo :) jakies pstryk i pokaz co juz zrobione ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMTi3 Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 prawda prawda daj jakies foteczki zawsze wiadomo co robisz i mozna podziwac :) :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Jak nie możeta skończyć, to polecam konsultacje i terapie u kogoś z branży pana Starowicza :> Ale głupia moda przylazła z bit-techa. Tyle że tamte mańki coś jeszcze od czasu do wydziubią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Jak nie możeta skończyć, to polecam konsultacje i terapie u kogoś z branży pana Starowicza :> Ale głupia moda przylazła z bit-techa. Tyle że tamte mańki coś jeszcze od czasu do wydziubią. Ale o zo chozi? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Jak nie możeta skończyć, to polecam konsultacje i terapie u kogoś z branży pana Starowicza :> Ale głupia moda przylazła z bit-techa. Tyle że tamte mańki coś jeszcze od czasu do wydziubią. Ale o zo chozi? :?tez czasem nie kumam Jonasa :? zapowiada sie to fajnie, ale fotki z prowadzonych prac mozesz dac. nie spowoduje to urosniecia tematu do 10stron ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 To całkiem proste, drogi Watsonie - ośmielam się powątpiewać w szczęśliwy finał omawianego przedsięwzięcia. I bynajmniej nie ze względu na osobę twórcy, cóż znowu. Po prostu zbyt wiele jużem widział tu "new project startedów", które po orgazmicznym nieledwie początku i śmiałych, wspaniałych, świetlanych planach zmarły ze starości i zapomnienia. Taka moda panuje na bit-techu, ale tam na ogół coś się oprócz słomianego zapału dzieje. I tyle. Mieć jeno nadzieję, że w tym wypadku na rysunkach i gadaniu się nie skończy, czego z całego robaczywego serca życzę. I chyba nie muszę dorosłym wąsaczom tłumaczyć, czym zajmuje się pan Lew Starowicz? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-inf Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 eeee no poprzedni no name "robil sie" wcale nie tak krotko, a jednak zostal skonczony i to calkiem fajnie.... eee.... yyyy..... wiec nie wiem czmeu z tym mialo by byc inaczej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 ale w "noname 1" byly dosc czeste uaktualnienia i porcje fotosow a tu jakies cuda niewidy i po miesiacu stoimy w kropce ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 I chyba nie muszę dorosłym wąsaczom tłumaczyć, czym zajmuje się pan Lew Starowicz? :> co ma ten Pan do tego?? Lew-Starowicz Zbigniew prof. dr hab. - specjalista z zakresu psychiatrii i seksuologii. Kierownik Katedry Społecznych Podstaw Rehabilitacji i Rozwoju Psychoterapii Akademii Wychowania Fizycznego w Warszawie. Autor wielu prac z zakresu psychiatrii a zwłaszcza seksuologii. Jego prace zostały wydane w wielu językach. Często występuje jako ekspert w wielu międzynarodowych i polskich instytucjach i organizacjach. Wykłada w Wyższej Szkole Społeczno-Ekonomicznej w Warszawie sadze, ze ten mod sie skonczy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Jonas-> nie chciałem odświeżać tematu- chciałem to zrobić, gdy będę miał już co pokazać. Ktoś inny "wykopał" ten topic- więc grzecznie odpowiedziałem :D . Noname 1 robił się około 3 miesięcy (moduję "z doskoku")- gdy założyłem o nim topic prace były już dość zaawansowane- stąd częste uaktualnienia i zdjęcia. Być może pospieszyłem się z zakładaniem topica o NN2 bo nie mam jeszcze nic konkretnego do pokazania. Na razie jest tyle: :oops: Mod ten jest wielce praco/czaso-chłonny (widać z założeń) więc prace potrwają jeszcze jakiś czas. Jednak Wasza ciekawość zmobilizowała mnie do wygospodarowania na niego większej ilości czasu- tak więc następne fotki pojawią się już niedługo. Jak się za coś biorę to robię tak długo aż projekt ukończę- dla przypomnienia - noname project -. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fafex Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 No to czekamy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 mechlin mam mala propozycje, jak bys dorobil na 'wejsciu' wentylatora kolanko w strone bocznej scianki budy, w sciance otwor i np grill, powietrze byloby zasysane z zewnatrz obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Dzięki za propo- będzie kolanko, ale w dół i dziura w spodzie budy (patrz schemat). Dziuraka z grilem z boku budy jakoś mi nie podchodzi- lubię symetrię 8) . Ale dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 niewaski projekcik:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Dylemata mam- o opinie proszę: Tak: czy tak: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oRh Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 jak dla mnie to opcja nr 2 ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki-yu Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 jak dla mnie to opcja nr 2 !ja zaś odwrotnie -1 a to z wygody - wyżej umieszczona gałka będzie wygodniejsza w użyciu, Pytanko ta obudowa będzie stała na jakimś stojaku ? czy wisiała na ścianie :?: bo jak chcesz zasysać powietrze do chłodnicy SPOD obudowy to chyba nie będzie stała ani na ziemi ani na np. biurku gdzie niżej będzie wypełniona przestrzeń (np. blat/podłoga) :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bl4ck Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Nr 2 wyglada fajniej,ale zdjecia jak na poczatek interesujace ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 jak dla mnie to opcja nr 2 !ja zaś odwrotnie -1 a to z wygody - wyżej umieszczona gałka będzie wygodniejsza w użyciu, Pytanko ta obudowa będzie stała na jakimś stojaku ? czy wisiała na ścianie :?: bo jak chcesz zasysać powietrze do chłodnicy SPOD obudowy to chyba nie będzie stała ani na ziemi ani na np. biurku gdzie niżej będzie wypełniona przestrzeń (np. blat/podłoga) :?: Obudowa będzie mobilna- na kółkach- prześwit wyniesie około 2-3 cm. IMO wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Obudwa rozwiązania wydają sie być dobre :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki-yu Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 a nie lepsze by było rozwiązanie trzecie - poziome ułożenie tego cwancyka (tego potencjometru na kiju) tak gdzieś w połowie wysokości dziury ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...