mechl!n Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 Fotki miały być wczoraj ale z powodu zmasowanego ataku hakersuf na serwet tweaka zamieszczenie ich było niemożliwe. No i zdaje się, że "wymyśliłem" już ogólny design obudowy- a'la ferrari. Czerwień, czarne siatki maskujące wylot powietrza z nagrzewnicy, srebrna (alu) gałka potencjometru podświetlana na żółto (na zdjęciach jest zieleń- próba), żółte płomienie na bokach budy (kwestia otwarta) i żółte napędy. Czarne i aluminiowe wstawki to-i-tam. No i oczywista kółka :D . Najpierw myślałem o alienwareowej zieleni- ale przeważył czynnik komercyjny- obudowa będzie na sprzedaż i więcej (IMO) dostanę za wyścigówkę niż za aliena. Zresztą trudna dobrać inny kolor do tak specyficznej zieleni (znowu IMO) a nie chcę żeby moja buda była monokolorowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 jak zwykle wypas ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMTi3 Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 jak zwykle wypas ;]no no wypasik jak to powiedział moj przed mowca jak zwykle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ven0m Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 Bardzo mi się to podoba :) (podczas, gy większość wizualnych modyfikacji uznaję za beznadziejne, czyli na +) Ciekawi mnie ile trzeba włożyć pracy w tą szpachłówkę, jakich narzędzi używasz, jaki jest tego koszt i ciężar no i ofc, jaka to szpachlówka. Nie jest to zbyt kruche? A dręczy mnie tym bardziej, iż miałem ochotę zabrać się za parę modów, nie tylko wizualnych, ale i funkcjonalnych budy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 Duuużo pracy- wierz mi. Szpachel- zwykły, samochodowy. Kupiłem puszkę zdaje się pół kilo (albo mniej) za o ile dobrze pamiętam 15zł- na mojego moda wystarcza z zapasem. Szpachel nakładam wąską blaszką. Schnięcie- 10 minut. Później szlifowanie- najpierw zgrubne papierem 100, później wykańczające papierem 800. Wyschnięty szpachel jest twardy i pewnie faktycznie kruchy- tego ostatniego nie sprawdzę, bo nie ma w moim projekcie aż tak cieńkich i długich płaszczyzn aby coś groziło pęknięciem. Uprzedzę pytania i domysły: nie- projekt nie upadł. Wziąłem się za "usposabianie" płyty głownej do tej budy: Bloczki oczywista modyfikowane (a jakże :-)). Tak wyglądał oryginał na CPU: A tak ten na chipset: Teraz robię bloczek na GPU. Spód- podobnie jak w przypadku bloku na chipset, kupiłem od Kyńka (nie wiem czy tak to się odmienia)- POZDRO!. Nie mam niestety frezarki dlatego sam wszystkiego zrobić nie mogę :( . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 8O 8O no comments 8O 8O ide sie wyplakac , ze nie mam takiego daru jak ty :D Naprawde zapupiscie ci to wyszlo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 Nie rycz, nie rycz :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 naprawde pięknie mechl!n :) gratulacje i czekam na nastepny update :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 Mechl!n >> zajefajnie to wyglada i zapowiada sie naprawde odjechany mod, szkoda tylko ze chcesz robic Ferrari mod, a nie aliena - ja gustuje w zielonym :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 wszystko robi wrazenie, ale ja mam 1 pytanie. kad wykopales takie radiatorki na mofsety? czy moze byly juz z mobo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 patrzac na pierwsze zdjecie myslalem ze na cpu jest uriel :P czyli jak zwykle wypasik :) ps. jedziesz na zjazd bo chcialbym uscisnac twoja reke :P jestes moim idolem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Radiatorki na mosfety to w rzeczywistości JEDEN radiator- zrobiłem go z boxowego radiatora od P4. Może przydadzą się komuś wymiary: Przejechał bym się na zjazd, ale jak swego czasu czytałem topic o tym to nik z WLKP się nie wybierał :( ... Th0m4S -> zależy w którym miejscu chciałbyś uścisnąć moją rękę- jeśli w bicepsie to byś potrzebował dwóch dłoni 8) :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 mechl!n czym ciales radiator na mostety ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 pilka zapewne i dopieszaczal pilnikami iglakami. mechlin zajefajnie to wszystko sie prezentuje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Patrząc na zdjęcie- pionowe krawędzie wycięte brzeszczotem, poziome- nawiercane cieńkim wiertłem otwór-przy-otworze, następnie wygładzane pilnikiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 mechl!n, jesli to nie tajemnica ;], to ile bedziesz chcial za kompletnie zmodowana obudowe (taka jak np ten ferrari [dodatkowy plus ode mnie za temat wiodacy!!] mod)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Nie znam jeszcze ceny końcowej- po finale podliczę wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r2_d2 Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Mechl!n, gdzie dostales takie szybkozlaczki? Gratuluje umiejetnosci, ten mod zapowiada sie jeszcze lepiej niz pierwszy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Piękny mod, cudne wykonanie. Gratuluję. Przede wszystkim staranności i precyzji wykonania. Czy bue poza frontem też bedziesz pieścił, czy zostanie tylko pomalowana? Bo front jest piękny. Napędy też będziesz modował? Podaj markę szpachli, też bedę potrzebowął ciut ciut w wakacje (znaczy się po sesji... którejś...) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Ryba_8 -> espeszyly for ju :wink: : W tzw. międzyczasie front przeszedł kolejną metamorfozę. Nigdzie nie mogłem dostać siatki o wystarczjąco małych okach. Na allegro kupiłem 3x6mm ale okazało się, że faktycznie to 4x7mm- do samochodu dobre, do obudowy nie. Za mało gęste :( . Dlatego zrobiłem to: Teraz to już naprawdę wygląda jak przód jakiejś fury. Wczoraj- cały dzień roboty aby dopasować te wręgi. To co widać to dopiero "na brudno". Domyślam się, że efekt końcowy będzie zadowalający 8) . Teraz znów szlifowanie... MASAKRA :evil: . Najgorsze jest to, że zostają takie dziurki: Na zdjęciu- największa ma 1mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Nie jakiejs fury tylko Alfki (np 147) ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 yhym, teraz to mi się kojarzy z przodem alfa-romeo :]]] ciekawe jak to wszystko będzie na końcu wyglądać :] update: piękne :]]] hehehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Ryba_8 -> espeszyly for ju :wink: : Dziękuję Ci bałdzo, biegnę do sklepiku zanabyć, porywam bratu budę i zabieram sięza zabawę. Pomysł już jest, tylko jeszcze te 15zł na zabaweczkę. A przyznaj się, jak to robisz, żeby Ci nie zasychało w puszce przy pobieraniu? Ile czasu to efektywnie daje się kształtować, a po jakim czasie jest twarde jak skała? Wiem, że napisali to na puszce, ale wolałbym opinie urzytkownika od suchych faktów :D Dzięki za zdjęcie. Update: Ta alfa jest piękna... Szkoda,że pali więcej niż komp ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 mechl!n calkiem nie glupio to wyszlo :D Ryba_8 szpachli wyjmujesz sobie roche na jakas szpachelke/deseczko co kolwiek mnieje wiecej tyle i le ci potrzeba.... wtedy masz puszke zamknieta i nic nie zasycha... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Szpachlówkę kupuje się "w komplecie" z utwardzaczem i pojemniczkiem do mieszania. Utwardzacz- taka czerwona pasta w tubce. Nie wiem jakie są "profesjonalne" proporcje- ja stosuję tak "na oko" 20:1. Umieszany szpachel jest plastyczny kilka minut- może z 5. Z każdą minutą jest twardszy- po 10 minutach całkiem twardy. Jeśli użyjesz więcej utwardzacza proces ten się skróci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 piękna alfa :) tak trzymaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMTi3 Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 no no to bedzie project no name alfa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gua Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Brawo brawo ale nie wiem może sie czepiam ale przy gałce może plexe dać aby świeciło się równomiernie zielone światło albo dać więcej diod. Albo mi sie wydaje przez aparat jeżeli sie myle to nie wiem musze sobie okulary kupić 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Plexa jest, pisałem o tym: "Zamocowałem też potencjometr z gałką- pod spodem krążek z 3mm plexy..." Światło rozchodzi się w miarę równomiernie- być może zdjęcia trochu przekłamują (robione webcamem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shch00r Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 mechl1n: ja mam w ch... i jeszcze troche siatki o oczkach 1x2 mm, jak jestes zainteresowany to ci moge troche podeslac. Bo i tak stoi i zalega... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...