BuBu Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 eee mam takie pytanko jak podswietle plexe punktowo czyli cala bedze od jednej strony zakryta z malymi otworami za ktorymi beda diody to będzie się cała świecic czytylko w tych punktach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Ja realizuję podświetlanie na tej zasadzie: "Świeci" głównie ścięty obwód krążka (kształt pierwszy z prawej). Prawdopodobnie zmatowienie czoła krążka spowoduje jego "świecenie". A tak to wygląda w praktyce: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 no spoko ale jak poswietle jakis kształt w czesci plexy to cała nie bedzie świeic jak jeszcze zamaluje kanty? Pozdrawiam PS. jak fazujesz kanty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 ad.1. Nie-za-bardzo wiem o co pytasz :( . ad.2. W zgrubnie wyciętym (brzeszczotem) krążku plexy wiercę otwór, mocuję między gumowymi podkładkami na długiej śrubie i wkładam we wrzeciono wiertarki- wtedy "na zasadzie" tokarki szlifuję papierem ściernym aż do uzyskania okręgu. Fazuję tym samym sposobem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 A nie prościej urzyć otwornicy? moja ma środek 5mm, więc akurat na śrubkę (gwint sam się robi...) Potem tylko małe szlifowanko i po boolu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Akurat takowej nie posiadam- robię tym, co mam 8) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 dobra postaram sie wytlumaczyc troche prosciej :) : mam kawalek plexy naklejam jakis wzór oraz pokrywam z jednej strony farbą aby byla plexa nieprzezroczysta. Zrywam naklejony wzór i tam gdzie bylo zaklejone jest przezroczysta , czysta plexa. I Teraz jak ją podświetle od wewnątrz ( czyli od strony malowania) to czy będzie sie cała plexy świecić czy tylko światło będzie przechodzic i ukazywać ten wzór. Mam nadziejez ze mój wywaód jest niezbyt skomplikowany :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 BuBu -> nie wiem :? . W przerwie między jednym a drugim szpachlowaniem/szlifowaniem profilów wylotu powietrza (AAA!!! MAM DOŚĆ!!!) zmodyfikowałem letko gałeczkę: Przecięta na pół- między połówki włożony krążek z plexy (z pudełka od CD) i zamontowana dioda. Tak sobie kombinuję, że będzie ona sygnalizowała pracę dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Ciekawy pomysł... chyba jeszcze tego nie było :) Co do diody: to może już zamontuj diodę dwukolorową lub rgb, gałka będzie robić za pałer i hdd led Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadoslaw Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 mechl!n moje uznanie. zapowiada sie swietny mod :D Przy okazji zainsprowales mnie do zrobienia wlasniego "wlotu powietrza" - po sesji ide kupic szpachle 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 O... ktoś "odkopał" topic :D . Aby zapobiec spekulacjom wieczorem zamieszczę zdjątka aktualnego etapu moda 8) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 czekamy z niecierpliwością Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darius Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Kiedy te zdjęcia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Schroud (albo shroud) już skończony- tunel też: Wykonany z kartonu i wstępnie poszpachlowany- pozostaje szlifowanko. Wycięta dziuraka w dnie budy: Wycinałem wiertarką- otwór-przy-otworze. MASAKRA! Dremelopodobnego nie mam- może już czas aby to zmienić :wink: . Pozostaje jeszcze szlifierka wylotu powietrza: Najbardziej czaso i pracochłonna część moda. Równolegle z modowaniem obudowy buduję poszczególne elementy WC. Bloki na proca i NB już są, teraz przyszedł czas na blok GPU: Topa ofkoz zaprojektowałem sam 8) - blok ma być uniwersalny- będzie pasował na GF4, Ati9x00 i mam nadzieję na FXy- liczę na to, że rozstaw otworów mocujących na nich radiator jest taki sam (zbliżony) do GF4. PROŚBA- może ktoś z posiadaczy FXa poda mi ten wymiar. Miało być tak pięknie... ... ale prawdopodobnie nie będzie. DLACZEGO? Dlatego: Nie da się wkręcić tych złączek w topa- minimalna odległość jednej od drugiej umożliwiająca wkręcenie jest za duża- otwory zachodzą na łebki śrub mocujących- zresztą i tak są poza obrębem wnętrza bloku. NO I DOOPA. Będzie chyba tak: Tylko jak pomyślę sobie o kombinacjach z miedzianymi kolankami to... Ehhh... Jest jeszcze inny plan aby mimo wszystko zamontować złączki kolankowe- powiercić otwory średnicy nieznacznie większej niż średnica gwintu, włożyć w nie złączki i zalać szczelinę roztopioną plexą- gdzieś czytałem o klejeniu plexy- rozpuszcza się plexe w rozpuszczalniku i tym czymś się klei. Ponoć najlepszy sposób na klejenie plexy. Co myślicie? Zda to egzamin w moim przypadku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 8O no comments 8O Zaraz cos napisze tylko znajde szczeke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 8O WYPAS :D juz mi slinka cieknie na efekt końcowy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 profesionalizm w kazdym calu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Piękne! Skąd masz dane rozmiarowe? Podeślij obrazek i cyferki! Piękny blok, co ma z miedzi zrobione? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 moj fx5600 mial rozstaw taki jak w ATI a Dzidziowy FX5600 ultra 2 mial rozstaw taki jak w 4ti wiec chyba bedzie gralo ;] narazie wyglada to nice ale poczekajmy do konca. jak bloczek wyglada w srodku?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 jak to sie nie da wkrecic :) , jak sie da :) przeciezlaczki sa obrotowe wkrecasz jedna , druga jak wkrecasz to obraczasz koncowke i wchodzi normalnie, oczywiscie musisz takowe nabyc na poparcie slow http://mcs.pc.pl/sklep_img/bloki/cfd-graf-...t12-kat_big.jpg co do zlaczek skrobnolem kiedys http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=194...er=asc&&start=0 jak ktos ma ochote poczytac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 trzeba bylo kupic kalanka camozzi, te sie obracaja i mozna wkrecic je bez problemu http://www.ocg.prv.pl/wc2/atira.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 heh niemiec pacz linka u mnnie :) , co do zlaczek to obrotowe prodokuje kazdy prodoocent ( a jest ich w hooj ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Widać miałem pech i "udało" mi się trafić na jedynego producenta który robi złączki "na sztywno" kątowe :( . Ryba_8 -> sam wszystko zwymiarowałem, rozrysowałem na kartce, zeskanowałem, retusz w photoshopie i wydruk. Po południu zamieszczę rysunek 1:1- wystarczy wydrukować w 300dpi. Spód bloku taki sam jak w przypadku bloczka na NB (poprzednia strona)- robota Kyńka. Blok na CPU zastosowany na grafę- może być nieźle :twisted: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 mechl!n sa katowe takie i takie ty akurat wzioles nie obrotowe pech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 mechl!n sa katowe takie i takie ty akurat wzioles nie obrotowe pech No właśnie- zamawiałem w ciemno- nie było zdjęcia. Po cichu jednak liczyłem że trafię dobre. No nic- zamówiłem u Mate'a te obrotowe- ciekawe jak długo potrwa realizacja. Tymczasem biorę się za wiercenie i gwintowanie otworów (gwintownik pożyczony- oddać czas :( ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 ALE JĄDRA, ALE JAJA :D :D :D . Okazało się, że złączki są obrotowe- trzeba było znacznej siły aby je ruszyć. Teraz już się trochę wyrobiły i ich obrót jest możliwy. Nic nie popsułem- sprawdziłem szczelność- OK. No i gitara. Jutro bloczek będzie gotowy. Otwory już pogwintowane, wstępnie powiercone otwory mocujące: Spód- jako że ma spore wymiary (pierwotnie- blok na CPU) wymagał drobnej modyfikacji aby blok "obsługiwał" karty ATI: A tak wygląda bez topa: No i obiecany rysunek: http://members.lycos.co.uk/pcmaxx/tuning/n...-04/GPU_top.gif Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arnivird Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 ALE JĄDRA, ALE JAJA :D :D :D . Okazało się, że złączki są obrotowe- trzeba było znacznej siły aby je ruszyć. Teraz już się trochę wyrobiły i ich obrót jest możliwy. Nic nie popsułem- sprawdziłem szczelność- OK. No i gitara. Jutro bloczek będzie gotowy. Otwory już pogwintowane, wstępnie powiercone otwory mocujące: [ img]http://members.lycos.co.uk/pcmaxx/tuning/noname2/24-06-04/gpu05.jpg[/img] [ img]http://members.lycos.co.uk/pcmaxx/tuning/noname2/24-06-04/gpu06.jpg[/img] Spód- jako że ma spore wymiary (pierwotnie- blok na CPU) wymagał drobnej modyfikacji aby blok "obsługiwał" karty ATI: [ img]http://members.lycos.co.uk/pcmaxx/tuning/noname2/24-06-04/gpu07.jpg[/img] A tak wygląda bez topa: [ img]http://members.lycos.co.uk/pcmaxx/tuning/noname2/24-06-04/gpu08.jpg[/img] No i obiecany rysunek:http://members.lycos.co.uk/pcmaxx/tuning/n...-04/GPU_top.gif 8O 8O 8O RESPEKT!!! 5. Z opcji "cytuj" (ikona w poście, który chcesz zacytować) korzystaj z rozsądkiem, skracając długie posty tak, aby zostawić tylko ten fragment, do którego bezpośrednio odnosi się odpowiedź. Unikaj cytowania "wielokrotnego" (X napisał :: Y napisał :: Z napisał, jak np. w tym poście) oraz cytowania wyświetlanych w poście obrazków (przy cytacie trzeba usunąć znacznik ). Wskazane jest też sprawdzenie, czy przez pomyłkę nie przypisuje się czyichś słów innej osobie. sgj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Cacuszko, na prawdę ładnie;) Obrazek porwałem, dzięki. Użyję na pewno. Ino czas by się przydał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 8O Boshe nie wiem czy ja mam jakies odchyly ale to zdjecie wrzucam na tapete . Wyglada to jak operacja na zywym sercu / piekne zdjecie :D Nie dosc , ze solidny moder to jeszcze dobry fotograf . ERESPEKTA 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacHoO Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 gulp :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...