mostom Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Czym można sprawdzić przepustowość comm-ów? Jest jakiś programik. Mam problem - programik do zczytywania oprogramowania z telefonu zczytuje dane z telefonu za pomocą comm-a. W pracy mogę bez problemu dać przepustowość 115.200 i nie ma żadnych problemów. W domu na płycie Epox 8RDA3G max. prędkość to 19.200 - jak zwiększe prędkość to sypie błędami. Co to może być? Kabelki wymieniałem, commy zamieniałem miejscami - konfiguracja commów jest dokładnie taka sama jak w pracy. Spotkał się ktoś z takim problemem? Może trzeba reklamować płytę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cycu80 Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Do testowania przepustowości to raczej nie spotkalem takich programów. Poprostu sprawdzam czy laczy sie na poszczegolnych predkościach. Twoja plyta napewno musi wspierać 115 kbs. Wspólczesne plyty nawet pozwalają na wiele wieksze prędkości. Sprwadż czy napewno masz ten sam format ramki ( ilośc bitów danych , parzystość, stopu ). Problemem tez może byc system, Niektóre programy dzialają tylko na 95/98 a sypią sie na 2000/XP. Spróbuj dwa kompy polaczyc prporzez kabel wtedy sie przekonasz czy problem tkwi w samych COMach. Jak nawiazujesz polaczenie to raczej COM dziala a reszta to kwestia ustawień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Do testowania przepustowości to raczej nie spotkalem takich programów. Poprostu sprawdzam czy laczy sie na poszczegolnych predkościach. Twoja plyta napewno musi wspierać 115 kbs. Wspólczesne plyty nawet pozwalają na wiele wieksze prędkości. Sprwadż czy napewno masz ten sam format ramki ( ilośc bitów danych , parzystość, stopu ). Problemem tez może byc system, Niektóre programy dzialają tylko na 95/98 a sypią sie na 2000/XP. Spróbuj dwa kompy polaczyc prporzez kabel wtedy sie przekonasz czy problem tkwi w samych COMach. Jak nawiazujesz polaczenie to raczej COM dziala a reszta to kwestia ustawień Comm działa i jeden, i drugi. Tylko, że nie z taką prędkością jak bym chciał. Może faktycznie wina tkwi w systemie. W pracy mam windowsa 2000, a wdomu XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...