Skocz do zawartości
Moras

hynix czy infineon

Rekomendowane odpowiedzi

Hynix 3,6 bedzie nawet lepszy od infineona 3,3, bo jest to hynix(wprawdzie nie samsung ale cos obok) = Infineon jest tak jak Prolink, a Hynix jak Saphire.

Ja bym tak nisko Infineonow nie ocenial... To też są bardzo dobre pamięci w niektorych przypadkach lepiej kreca sie niz Hynixy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hynix 3,6 bedzie nawet lepszy od infineona 3,3, bo jest to hynix(wprawdzie nie samsung ale cos obok) = Infineon jest tak jak Prolink, a Hynix jak Saphire.

8O jeśli chodzi o VGA hynix to najgożej kręconce sie pamięci jakie kiedykolwiek widziałem

natomiast infineonki 3.0ns w które jest wposarzona moja karta kręcą się duzo lepiej (810) szkoda że nie mam samsunga :wink: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8O jeśli chodzi o VGA hynix to najgożej kręconce sie pamięci jakie kiedykolwiek widziałem

natomiast infineonki 3.0ns w które jest wposarzona moja karta kręcą się duzo lepiej (810) szkoda że nie mam samsunga :wink: :twisted:

Ja miałem Hynixy 3.6ns na Radku 9700 i szły 660MHz, a teraz po zmianie Radka na takiego z Samsungami 2.86ns mam mniej więcej to samo czyli 660MHz. Tak więc jak widać nie ma reguły(oczywiście w jakimś podobnym zakresie) mimo, że oznaczenia producentów wskazywałyby co innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem Hynixy 3.6ns na Radku 9700 i szły 660MHz, a teraz po zmianie Radka na takiego z Samsungami 2.86ns mam mniej więcej to samo czyli 660MHz. Tak więc jak widać nie ma reguły(oczywiście w jakimś podobnym zakresie) mimo, że oznaczenia producentów wskazywałyby co innego.

Tak nie ma reguły i tu sie zgadzam.Przykładem są moje HYNIXY 2.8ns R9600PRO które chodzą na 410MHz (efektywne 820) choć sie grzeją i po pewnym czasie zaczynają pojawiać sie artefakty(po założeniu radiatorków nie ma problemu).Ogólnie polecam Hynixy a co do Infineona to też robi dobre pamiątki więc wybór należy do ciebie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim przypadku. Hynixy 5ns chodzą na 235-240mhz (w teorii powinny na 200) natomiast po podniesieniu napięcia dochodzą nawet do 260 bez dodatkowego chłodzenia. Ogólnie nie tak źle. niektórzy z eltronami 4 ns mają problem osiągnięcia 250Mhz. Ale i tak myślę że wszystko zależy od farta :wink: .Plus dla Hynixa, infineony mimo mniejszego czasu dostępu mogą okazać sie gorsze do @.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...