Skocz do zawartości
Liptonti

NT a Usb

Rekomendowane odpowiedzi

NT mozna zmusić do obsługi myszy i klawiatury USB ale to tez z problemami. Inne urządzenia raczej nie będą działać. Są jakieś stery do USB pod NT zewnetrznych producentów, kiedyś gdzieś w googlach przypadkiem na to trafiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NT mozna zmusić do obsługi myszy i klawiatury USB ale to tez z problemami. Inne urządzenia raczej nie będą działać. Są jakieś stery do USB pod NT zewnetrznych producentów, kiedyś gdzieś w googlach przypadkiem na to trafiłem.

No fakt.

Miałem kiedyś do czynienia z jakimś skanerem HP. W sklepie działał pod NT. U mnie nie chciał za chińskiego plóma. A że akcja w była w mojej firmie jakaś tam priorytetowa, to się nawet pofatygowałem do sklepu z kompem. No i kicha. Zapomnieli jak to im się udało uruchomić.

Skończyło się tym, że kupiliśmy kartę SCSI i z skaner z obsługą tego złącza (potrzebny był szybki, nie wchodziło w grę LPT).

Wyszło co prawda dwa razy drożej, ale działało.

Aha, no i oczywiście Microsyf się na nas wypiął.:evil: Oświadczyli, że przecież NT 4.0 z zasady nie obsługuje USB i zaproponowali zakup WIN 95 OSR1 (pierwszy system Microsyfu sensownie obsługujący USB).

To myśmy im podziękowali za taką propozycję, bo jednak NT'ki dużo lepiej pracowały w domenach niż 9X (te późniejsze też).

Ale cóż - to historia już :wink: (przynajmniej u mnie w firmie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi