Liptonti Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 jak mozna zmusic nt by obsługiwał usb ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Chyba tylko poprosić Boga o cud. Nt nie obsługuje USB i nie będzie obsługiwał. Microsoft oficjalnie potwierdził że nie bedzie wsparcia dla USB wcale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Dla NT nie bedzie juz nigdy zadnego wsparcia, radze poszukac czy sa jakies oferty na tanszy zakup nowego systemu na podstawie posiadanej licencji na NT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 NT mozna zmusić do obsługi myszy i klawiatury USB ale to tez z problemami. Inne urządzenia raczej nie będą działać. Są jakieś stery do USB pod NT zewnetrznych producentów, kiedyś gdzieś w googlach przypadkiem na to trafiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 NT mozna zmusić do obsługi myszy i klawiatury USB ale to tez z problemami. Inne urządzenia raczej nie będą działać. Są jakieś stery do USB pod NT zewnetrznych producentów, kiedyś gdzieś w googlach przypadkiem na to trafiłem.No fakt. Miałem kiedyś do czynienia z jakimś skanerem HP. W sklepie działał pod NT. U mnie nie chciał za chińskiego plóma. A że akcja w była w mojej firmie jakaś tam priorytetowa, to się nawet pofatygowałem do sklepu z kompem. No i kicha. Zapomnieli jak to im się udało uruchomić. Skończyło się tym, że kupiliśmy kartę SCSI i z skaner z obsługą tego złącza (potrzebny był szybki, nie wchodziło w grę LPT). Wyszło co prawda dwa razy drożej, ale działało. Aha, no i oczywiście Microsyf się na nas wypiął.:evil: Oświadczyli, że przecież NT 4.0 z zasady nie obsługuje USB i zaproponowali zakup WIN 95 OSR1 (pierwszy system Microsyfu sensownie obsługujący USB). To myśmy im podziękowali za taką propozycję, bo jednak NT'ki dużo lepiej pracowały w domenach niż 9X (te późniejsze też). Ale cóż - to historia już :wink: (przynajmniej u mnie w firmie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...