Skocz do zawartości
Neo_x

jak poprawic jakosc zdjecia?:)

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka... mianowicie.. mam fotke 160x120pix ... hccialbym ja powiekszyuc godzies do rozmiarow 640x480 :) i teraz tak... przeszukalem duzo stonek z jakimis tutorialami i innymi smieciami do photoshopa i paint shop pro.. ale nic konkretnego nie znalazlem... chodzi mi o to ze jak poweiksze fotke to sie "ciutke" ;) rozmazuje i juz nic nie widac :P moze wiecei co z tym zrobic?:)

thx:)

pozdro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz moze do panow zajmujacych sie obsluga komputerow w FBI, CIA i innych tajnych jednostkach w amerykanskich filmach - oni to cuda robią ;] Nawet potrafią czasami obrócić postać na zdjęciu...

W skrócie... nie da sie żeby sie nie rozmazało... wkońcu to 4x powiększenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolegów byś sie spytał co?? a nie od razu na forum nowy topic zakładasz :wink: spróbuj photoshopem, jest tam opcja wielkość obrazka i zmieniasz wymiary, jakość jest bardzo dobra o ile ie przesadzasz ale np. ja zmieniałem tapetki 640/480 na 1024.. i jakość idealna więc spróbuj :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolegów byś sie spytał co?? a nie od razu na forum nowy topic zakładasz :wink:  spróbuj photoshopem, jest tam opcja wielkość obrazka i zmieniasz wymiary, jakość jest bardzo dobra o ile ie przesadzasz ale np. ja zmieniałem tapetki 640/480 na 1024.. i jakość idealna więc spróbuj :P

Idealna to napewno nie, na jakosci wiele tracisz, no bo w koncu czyms program musi sam zapelnic te pixele. Wszystko zalezy od obrazka, jesli to jest tylko bialy kwadrat na czarnym tle, to pewnie jakos bedzie idealna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolegów byś sie spytał co?? a nie od razu na forum nowy topic zakładasz :wink:  spróbuj photoshopem, jest tam opcja wielkość obrazka i zmieniasz wymiary, jakość jest bardzo dobra o ile ie przesadzasz ale np. ja zmieniałem tapetki 640/480 na 1024.. i jakość idealna więc spróbuj :P

Idealna to napewno nie, na jakosci wiele tracisz, no bo w koncu czyms program musi sam zapelnic te pixele. Wszystko zalezy od obrazka, jesli to jest tylko bialy kwadrat na czarnym tle, to pewnie jakos bedzie idealna :)

może i nie idealna, ale dosyć dobra, w końcu z jakiegoś powodu orginalny Photoschop kosztuje tych kilka tysięcy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh...photoshopem sie nie robi takich rzeczy....

po to sa programy sluzace do tego celu, zeby z nich korzystac....

imo zdjecie powiekszone photoshopem ssie

zaciekawiles mnie tym, rozumiem ze posiadasz ten program ?

Chetnie porownalbym wyniki.

edit: sciagnolem i porownalem... nie widze nic co przemawia na jego korzysc... w PS mozna zrobic to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a bawiles sie ustawieniami, czy wszystko na default????

bo sa tam rozne profile dla roznych obiektow, ustawienia manualne, oraz rozne algorytmy

bo ja jendak widze roznice :/

No jasne ze jest roznica,

Photoshopem mozna cudenka zrobic, tylko ttrzeba sie w opcje zaglebic,

( wyostrzanie ) itypy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a bawiles sie ustawieniami, czy wszystko na default????

bo sa tam rozne profile dla roznych obiektow, ustawienia manualne, oraz rozne algorytmy

bo ja jendak widze roznice :/

No jasne ze jest roznica,

Photoshopem mozna cudenka zrobic, tylko ttrzeba sie w opcje zaglebic,

( wyostrzanie ) itypy

Bruce'owi chodzilo o roznice na korzysc tego programiku.

Bruce: podeslij jakas fotke w malym rozmiarze (500px) i powiekszona do 1000px tym programikiem a ja powieksze ja w photoshopie. OK ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi