Dexter Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Wlasnie na www.overclockers.com przeczytalem artykulik o najlepszej cieczy do chlodzonka wodnego. Najlepiej wypada mieszanka okolo 70% wody 30% metanolu. Wie ktos gdzie mozna kupic metanol 8) Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 metanol jest bardzo niebezpieczny: jego opary sa niezdrowe, spozycie go przypadkiem moze byc smiertelne albo zrobi z ciebie kaleke a jesli sie zapali to plomien jest niewidzialny (w wyscigach samochodowych gdzie uzywa sie metanolu bylo sporo wypadkow spowodowanych przez to) wydaje mi sie ze mozna go kupic jako alkohol przemyslowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Metanol ale chyba tylko do obiegu bardzo szczelnego! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Raz sie zyje :P Mam dusze eksperymentatora Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 lepiej nie kombinuj z metanolem bo nawet nikt nie zauwazy jak ploniesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Raz sie zyje :P Mam dusze eksperymentatora Pozdro Dexter Oczekujemy wysokiego miejsca na darwin awards :lol: :lol: :lol: http://www.darwinawards.com/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zanim zaczniesz sie bawic proponuje spisac testament 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Metanol to inaczej alkohol metylowy. W odróżniniu od etanolu(spirytus) Jest cholernie trujący (to wiadowo nawet z telewizji) Tylko trzy temperatury wrzenia z nam na pamięć a są to: metanol-64,7C :twisted: etanol-ok78C :wink: i woda-100C :) Metanol wspaniale rozpuszcza się w wodzie i w spirytusie. Wow, pisałem z pamięci... 8O P.S. Ja bym dał mniej tego metanolu, przy ciepłym procesorze albo peltierze może się faktycznie zapalić. Lepiej nalej tylko 15%, a resztę trzymaj poza domem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Sklepy ze sprzętem do overclokingu powinny zrobić reklame. -Chcesz kręcić do woli, oddaj dusze metanolowi- :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Ehhh widze nikt nie podziela mojej pasji :twisted: Metanol jest trujacy jezeli go wypijesz. Metanol jest latwo palny jezeli jest czysty w roztworze z woda w stosunku juz 70/30 metanol/woda juz nie jest palny. Widze ze nie przeczytaliscie artykulu na overclockers.com. Co do szczelnosci to owszem lepiej by bylo zeby instalacja byla szczelna :lol: Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 on moze byc niebezpieczny, niezapomninaj zealkohol doskonale paruje, jezeli nabiera sie w zbiorniku z woda i przez jakis przypadek zapalisz opary- bumm male jest a podzielam twoje pasje, alkohol mety6lowy jest znacznie lepszy niz glikol, chlodziwo takie znacznie szybciej plynie a ma podobna pojemnosc cieplna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Niedawno czytalem WC najlepiej wypelnic Glikol/Woda 50/50, 30/70 lub 70/30 :) nie pamietam...moze znajde... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Czyli metanol w wodzie destylowanej, powiedzmy 30/70 jest wmiare bezpieczny? Jeżeli tak to można spróbować. :))))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bizonek Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Czyli metanol w wodzie destylowanej, powiedzmy 30/70 jest wmiare bezpieczny? Jeżeli tak to można spróbować. :)))))Zawsze może coś odparować :-) Zanim zaczniesz sie bawic proponuje spisac testamentDobra rada. :-) I zapisać na mnie swój komputer możesz :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Jejku ale z Was utrudniacze. Jestem swiadom zagrozen plynacych z zabawy metanolem. Podalem linka do artykulu ktory jest niezly i tam gosciu porownal mnostwo plynow. Wyszlo na to ze metanol z woda jest najlepszy. W stosunku 30/70 metanol/woda jest bardzo bezpieczny. Raczej nalezy unikac wyciekow bo taka kombinacja jest w miare dobrym przewodnikiem pradu. Ja przeciez ne twierdze ze juz lece do sklepu zeby kupic pare litrow metanolu. Podaje tylko info jakby ktos mial zamiar zadac pytanie co najlepsze do WC (chyba zreszta juz to bylo na forum) Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipny Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Wie ktos gdzie mozna kupic metanol 8) Pozdro Dexter Mieszkasz w Warszawie wiec sprobuj go kupic w klubie zuzlowym WKM Gwardia Warszawa :) W koncu motocykle zuzlowe spalaja czysty metanol :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Nareszcie jakis user co nie miesza tylko udziela odpowiedzi. Dzieki stary ale to pytanie bylo czysto teoretyczne. Na razie nie mam zamiar schodzic do temperatur ponizej zera bo dopiero w takich warunkach oplaca sie mieszac wode z czymkolwiek zeby nie zamarzala. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Kurde to ja już sam nie wiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...