tumi Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Witam Moze mi ktos powiedziec jak podlaczyc wideo do kompa zeby ogladnac film z kasety? Mam karte TV i probowalem podlaczyc tak jak normalna antene ale nie dziala czy cos zle robie? do czego to podlaczyc? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Witam Moze mi ktos powiedziec jak podlaczyc wideo do kompa zeby ogladnac film z kasety? Mam karte TV i probowalem podlaczyc tak jak normalna antene ale nie dziala czy cos zle robie? do czego to podlaczyc? Pozdrawiam jak masz karte TV to też masz (powinieneś mieć - bo większość ma) tam wejście oznaczone jako Video lub Video - in (czasem można podłączyć na zasadzie IN magnetowid do wejścia SVideo - obraz jest wtedy lepszy), zazwyczaj jest to złącze chinch - a więc wyjście z magnetowidu i wejście Video(IN) trzeba podłączyć, tak samo trzeba podłączyć głos - a więc wyjście z magnetowidu do wejścia karty dźwiękowej - wszystko powinno działać. Jak podłączałeś normalną anteną - to się nie da, bo na karcie TV jest tylko wyjście Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tumi Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 jestem troche ciemny w tym, czyli na karcie mam podlaczyc do gniazda video-in a do widea gdzie ??? tak samo nie rozumiem z glosem ma byc kabel chinch-jack? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 jestem troche ciemny w tym, czyli na karcie mam podlaczyc do gniazda video-in a do widea gdzie ??? tak samo nie rozumiem z glosem ma byc kabel chinch-jack? potrzebny ci będzie kable albo taki komplet: Euro -- chinch oraz B) żeński chinch - mały jack x2 lub taki komplet chinch--chinch + przejściowka żeński chinch mały jack x2 albo kabel chinch-chinch chinch--mały jack Magnetowid obraz - podłączasz wtyczkę Euro lub wtyki chinch (do gdniazda Video OUT) dźwięk - kabel Euro rozwiązuje sprawę od strony magnetowidu, kable chinch podłączasz do Sound OUT obraz możesz kablem chinch podłączyć bezpośrednio do wtyczki Video (IN) - wtyczka chinch - na karcie tel dżwięk musisz wprowadzić do Sound IN na karcie dźwiękowej - więc potrzbena ci będzie przejściówka chinch - jack Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...