Thomas124 Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Od kumpla uslyszalem ze podobno wszystkie p2p o wiele lepiej chodza wlasnie na niedocenionym linuxie czy to rzeczywiscie prawda mam tu na mysli programy typu emula,kazaa,edonkey itp.. PYTANEI KIERUJE W SZCZEGÓLNOŚCI DLA OSÓB UZYWAJĄCYCH PROGRAMÓW P2P POD LINUXEM bardzo prosze o odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 kto niedocenia linuxa ten niedocenia - jeżeli chodzi o lepsze "chodzenie" programow to napisz o co Ci chodzi - jeżeli o transfery to różnicy raczej niema żadnej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas124 Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 chodzi mi o to ze np takie programy jak emula znacznie lepiej chodza tzn o transfer ,bo emula podobno korzysta z innych portów niz pod win xp i dlatego ladnie smiga ale niwiem czy to prawda?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Albo czegos nie rozumiem albo ktos Ci naopowiadal totalnych pierdul. Dane p2p bez wzgledu na system musi uzywac konkretnego protokolu i roznic tu raczej nie moze byc. Roznic sie moze funkcjonalnosc prorgramu..... jak cos glupio napisalem to prosze prostowac.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 niwiem czy to prawda??to nie prawda, takie programy jak torrent i emule z zewnętrznymi portami chodzą szybciej - może o to Ci chodzi - jak tak to SZUKAJ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Albo czegos nie rozumiem albo ktos Ci naopowiadal totalnych pierdul. Dane p2p bez wzgledu na system musi uzywac konkretnego protokolu i roznic tu raczej nie moze byc. Roznic sie moze funkcjonalnosc prorgramu..... jak cos glupio napisalem to prosze prostowac.... to malo rozumiesz.... np. w eMule wsyztsko zalezy od poprawnej konfiguracji programu - odpowiedniej dla twojego lacza, jesli tego nie potrafisz to nabijesz w ch... kredytow ale nie bedziesz ich w stanie wykorzystac ;) testowalem siec eD2k(klient emule) i o wiele lepiej, tzn szybciej i efektywniej pobieralo pod windows... niestety, ale nalezy przyznac iz podl inuksem programy p2p kuleja... Yaro, sciagnij sobie nowe emulki (ale modowane), www.emule-mods.de i zobacz ile i jakie maja funkcj, jak ich duzo ;) od tego glownie zalezy speed... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 to malo rozumiesz.... np. w eMule wsyztsko zalezy od poprawnej konfiguracji programu - odpowiedniej dla twojego lacza, jesli tego nie potrafisz to nabijesz w ch... kredytow ale nie bedziesz ich w stanie wykorzystac ;) testowalem siec eD2k(klient emule) i o wiele lepiej, tzn szybciej i efektywniej pobieralo pod windows... niestety, ale nalezy przyznac iz podl inuksem programy p2p kuleja... Yaro, sciagnij sobie nowe emulki (ale modowane), www.emule-mods.de i zobacz ile i jakie maja funkcj, jak ich duzo ;) od tego glownie zalezy speed... Znaczy wiesz, mi chodzilo o to, ze nie zaleznie od klienta i systemu, w danej sieci p2p mozna osiagnac max wydajnosc tylko na jednym, pewnym, scisle okreslonym poziomie. I ze wiecej niz ten poziom nie wciagniesz. A to ze wzgledu na to ze uzywasz tego samego protokolu. Mowiac prosciej stwierdzilem, ze inny sys.op i klient nic nie zmienia, jesli tu i tu bedziemy mieli ustawione takie same parametry. Wydaje mi sie, ze zle zrozumiales moj post. (albo ja zakrecilem :P ) (a p2p w ogole nie uzywam bo nie mam do nich zaufania/zamulaja lacze) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banananan Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Sir_Yaro -> Mowiac prosciej stwierdzilem, ze inny sys.op i klient nic nie zmienia, jesli tu i tu bedziemy mieli ustawione takie same parametry. A właśnie, że nie, bo np. eMule różnie działa na różnych modach... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathMan Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Mógł by mi ktoś podać najlepszy program sieci kazaa oraz eD2k pod Linuxa (Aurox 9.2) bo nie znam zadnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neonioo Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Mógł by mi ktoś podać najlepszy program sieci kazaa oraz eD2k pod Linuxa (Aurox 9.2) bo nie znam zadnych. A proszę cię bardzo: aMule, xMule, ed2k wszstko do pobrania z www.sourceforge.net Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathMan Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 A do sieci Kazaa jest jakiś bo na tym mi najbardziej zależy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 1) Mldonkey. (eDonkey, Soulseek, Fasttrack, Gnutella, Open Napster, Direct Connect, BitTorrent) 2) LimeWire. (Gnutella) 3) Lopster. (OpenNAP) 4) Gnapster. (OpenNAP) 5) eDonkey. (eDonkey) [Prop] 6) cDonkey. (eDonkey) 7) Gift client / server / fasttrack plugin (Fasttrack) 8) ed2k_gui. 9) Gtk-Gnutella. (Gnutella) 10) Qtella. (Gnutella) 11) Mutella. (Gnutella, console) 12) TheCircle. 13) Freenet. (fully anonymous p2p) 14) GNUnet. 15) Lmule. (eDonkey) 16) Xmule. (eDonkey) 17) Bittorrent. 18) PySoulSeek (Soulseek). 19) Loophole. (WinMX) [Prop] 20) Direct Connect. 21) QuickDC. (Direct Connect). 22) OverNet. 23) Apollon. (Kazza) 24) GrapeWine. (fully anonymous p2p) 25) Snark. (Bittorrent) http://linuxshop.ru/linuxbegin/win-lin-sof...-en/table.shtml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ble2u Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 ja uzywam slsk(windows) ...pod linuxem to odpowiedniki pyslsk albo nicotine i zaobserwowalem ze jednak lepiej chodzi pod linuxem. pod winda sie transewr non stop waha od 0 do 16 i tak w kolo niezaleznie od ludzi od ktorych sciagam . rzadko sie zdaza zeby bylo stabilnie . pod linuxem nie ma takich wahan ..non stop idzie gladko 16. nie potrafie tego wytlumaczyc. moze sa jakies poprwawki w protokolach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 /me zdecydowanie poleca mlDonkey Jest swietny obsluguje wzasadzie wszystkie wieksze sieci p2p, jest banalnie prosty w uzyciu i jedyna wada jest fakt ze czasami troche sie rozpasa w pamieci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Ja od niedawna używam xMule 1.8.2 ale jest trochę "nerwowy" często traci połaczenie z serwerem, zrywa uploady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...