Skocz do zawartości
MadMat

problem z dzwiekiem i przycinaniem sie emulatora EpsxE

Rekomendowane odpowiedzi

nie moge odtworzyc na linuxie plików mp3 - klikam wlancza sie program do odtwarzania i nic nie moge zrobic muzyki nie slychac. Gdy gram sobie na emulatorze EpsxE Teken 3 okropnie sie zacina system widzi mojego radeona ale mimo wszystko gra jakby miala 5 fps'ów... co jest ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam fedore i jestem z niej zadowolony gdy wchodze do "start here" w "system settings" jest ikona "Display" i w niej widzi moją karte i muj monitor - mam podane w dzile hardware monitor type: studio works ; video card: radeon 9500. Czyli wszystko sie zgadza podobnie w tych opciach "Soundcard Detection" normalnie tez jest podana moja karta dzwiekowa gdy kikam na test normalnie gra muzyka i jest ok ale juz np przy gg nie mam dzwinku podobnie przy odtwarrzanu mp3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem tak: w windows tez masz stery microsoftu do wielu kart. ciekawe czemu wiele osob instaluje stery producenta karty...

tak samo pewnie jest u ciebie, pewnie sa jakies stery do radeonow, ale to nie znaczy, ze jest wspomaganie sprzetowego wyswietlania grafiki opengl. sciagnij stery ze strony ati

co do dzwieku, ustal czego uzywasz: alsa / oss, i zmien na to w konfiguracji xmms'a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi