Skocz do zawartości
Nive11en

Hydor Seltz, colisa.com.pl oraz aquastyl.one.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Zamowilem Hydor Seltza L20 z colisa.com.pl w poniedzialek wieczorem, email od colisy dostalem we wtorek ranem zeby potwierdzic zamowienie. Wyslalem potwierdzajacy email na adres zwrotny czyli sklep@colisa.com.pl, w nastepnym dniu (sroda) dostalem zawiadomienie "failure delivery" ze moj mejl nie doszedl do colisy. Wiec tym razem wyslalem ten sam email potwierdzajacy do colisa@colisa.com.pl (taki adres jest na ich stronie). I dzisiaj w czwartek wieczorem znow dostalem failure delivery mejla.

Mejl failure wyglada tak:

Message from yahoo.com.

Unable to deliver message to the following address(es).

<colisa@colisa.com.pl>:

Connected to 212.85.112.185 but sender was rejected.

Remote host said: 454 <*****@yahoo.com>: Sender address rejected:

Access denied

I'm not going to try again; this message has been in the queue too

long.

--- Original message follows.

bla bla bla potwierdzam - tutaj to co napisalem w mailu

Teraz moje glowne pytanie - czy ktos juz zamawial z Colisy? Czy wszystko dobrze poszlo? Czy to tylko ja nie mam szczescia..

Jutro z ranem przedzownie tam. Pewnie odwolam cale zamowienie.

Zna ktos moze jakis inny sklep skad moglbym zamowic Hydor Seltz L20 lub L30 w przystepnej cenie? (4max.pl jest L30 ale za drogi 169).

hmm na discus.com.pl maja tylko Hydor L10 i L40

Ktos zna jakies sklepy? A moze powinienem jakas inna pompke zamowic, i ma ona podobne osiagi i cene (musi byc do uzytku na zewnatrz, poza rezerwuarem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ZAmawialem juz w colisie i szlo wszytko super szybko. Ale to bylo 6 michow temu... A teraz Ci powiem tak sam zamowilem jeszcze w zeszly tygodniu hydora l 30 dostalem oczywisie pyt. o potwierdzenie na ktore odpisalem i doszlo :) a co ciekawe czekam juz ponad tydzien i jeszcze nic nie dostalem :( wiec chyba nie jestes jedyny

p.s. jest jeszcze kilka sklepow on-line ale i tak wszyskie one zamawiaja hydora u JEDYNEGO przedstawiciela na polske ktory delikatnie mowiac leci sobie w kulki.... Ogolnie Hydor z seri seltz jest Adostepny w polsce :( :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje za odpowiedzi.

Raczej zadzwonie jutro i potwierdze telefonicznie ale tylko pod warunkiem ze L20tki maja w tej chwili w magazynie i dostane juz w poniedzialek. Jesli nie maja to pewniew skorzystam z aquastyl.one.pl.

Jeszcze raz dzieki :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to musisz miec pretensje do idioty admina serwera, na ktorym odbierana jest poczta do tego sklepu, ze odrzuca maile wysylane z domeny yahoo.com

pewno ten wielce rozwiniety admin chcial zabezpieczyc sie przed spamem i wycial cala domene (i to pewno niejedna).

tobie pozostaje zmiana swojego emaila na jakis inny, byle nie @yahoo.com , by sie porozumiec z tym sklepem.

arthx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aquastyl.one.pl koles na bank ma hydory l30 za 150 zl . Jest ok juz u niego kupowalem.

A kiedy kupowales i czy wlasnie takiego hydora L30 ? Bo cos mi sie wydaje, ze jak narazie to nie dostaniesz nigdzie w Polsce takiej pompy. Sam chce taka kupic i jest lipa bo nie bylo dostawy do Polski juz od dluzszego czasu, probowalem w discusie, colisie [odsylali maile ze nie ma L30 i nie wiedza kiedy bedzie] na 4maxie tez nie ma. W moim miescie oblecialem prawie wszystkie sklepy [ok. 20] zoologiczne, akwarystyczne i <span style="color:red;">[ciach!]</span> wielki. Czekam na dostawe, jeden koles z akwarystycznego powiedzial mi, ze moze cos sie ruszy za tydzien [liczac od poniedzialku 15. marca], ale nie wiem czy mozna mu wierzyc. Zobaczymy [oby sie nie mylil :) to bedzie fajnie].

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem w kontakcie z kolesiem i w tym tygodniu mial miec swierza dostawe . Ma wszystko do tej pompy wiec to nie jest problem jak cos ci padnie . Sprzedaje takze inne rzeczy np . Atmany po najlepszych cenach . mam ta pompe wlasnie od niego , nie masz co sie bawic z colisa czy innymi u niech ta pompa cos caly czas jest w dostawie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aquastyl@aquastyl.one.pl ja nie mam nic wspolnego z ta firma jego pytajcie  :wink:

Zgadza sie, dostalem mejla:

From: "AquaStyl" <aquastyl@aquastyl.one.pl> Add to Address Book

To: "Nive11en" <****@yahoo.com>

Subject: Re: Zamowienie pompy Hydor

Date: Fri, 12 Mar 2004 13:36:01 +0100

Witam,

Dostawa pomp przewidziana jest na poczatek tygodnia, wysylam za

zaliczeniem badz po wplacie na konto.

Pozdrawiam

AquaStyl

www.aquastyl.one.pl

tel. 503-32-37-67

Jesli dostane mojego Hydorka (L30) w tym tygodniu, wreszcie bede mogl zaczac WC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie dzwonili do mnie ze sklepu - mam l30 do odbioru. Towar na zamówienie, nie pamiętam dokładnego adresu ale jest on na górczewskiej na przeciwko media marktu (dawny hit). Podaję tlefon: 6652854

Pompka zdrożała w orównaniu do dostaw w zeszłego roku. Chcą za nią 170zł, ale można kłucić się o upust :).

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh a więc do Polski trafiła nowa dostawa od tych od pizzy i cenki troszkę poszy w górę. Kupiłem za 160 zeta. Cichutka kurcze, ale mam bardzo mały zbiornik wyrównawczy i troszkę trudno mi odpowietrzyć układ :(. Podobno lepsza od eheima 12xx. Zobaczymy co maleństwo może.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do osób posiadających Hydor Seltz L20. Czy w tej pompce wirnik jest na ceramicznych łożyskach ? (nie chodzi mi o pręt na którym mocowany jest wirniki tylko o sam wirnik) W wielu konstrukcjach jest on plastikowy (Aquael, PH. Atman przynajmniej z tymi pompkami miałem do czynienia) i bardzo szybko się wyciera powodując głośną pracę pompki. U mnie komp pracuje 24/7 więc praktycznie po miesiącu pompka ląduje w serwisie :( (niektóre nawet szybciej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam pojecia Strohs..

w kazdym badz razie dostalem wczoraj w sobote mojego Hydor L30, woohoo :) teraz pobawie sie z nim w wannie :lol:

update: Wszystko dziala, polecam aquastyl.one.pl! - Hydor Seltz L30 swietnie sie sprawoje! Przesylka dostarczona na nastepnie dzien od wyslania. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakupilem Seltz'a L20 II i w zwiazku z tym mam pytanko do Was.

Czy ta pompa uciagnie blok na proca i grafike przy roznicy poziomow okolo 70cm :?:

Parametry pompy: wys. pompowania 135cm, wydajnosc 700l/h

sorki za OT

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakupilem Seltz'a L20 II i w zwiazku z tym mam pytanko do Was.

Czy ta pompa uciagnie blok na proca i grafike przy roznicy poziomow okolo 70cm :?:

Parametry pompy: wys. pompowania 135cm, wydajnosc 700l/h

sorki za OT

pozdro

Mysle ze sobie poradzi z blokiem na proca i na grafike. Sproboj a zobaczysz. Jak bys chcial uciagnac 3 bloki, to wtedy mozesz miec watpliwosci. Hydor to dobra firma, teraz mam L30, przy jednym bloku i wode lata baaardzo szybko w calym ukladzie 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi