pok Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Witam.Posiadam radeona 9500 64mb ddr 3.0ns build by ATI.Po odblokowaniu soft mod-em dodatkowych potoków nie mam żadnych artefaktów.Pytanie: czy po zmianie biosu na nowszy dalej będe mógł odblokowac potoki bez artefaktów czy też w nowych biosach jest to jakoś zablokowane?Pytanie 2: czy po wgraniu nowego biosu karta będzie szybsza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 1 - tak ale nadal soft modem bedziesz musial odblokowywac potoczki (bios tego nie robi :lol:) 2 - to zalezy jaki bios wgrasz.... jak nowszy i lepszy (masz np. nie pro i wygrywasz od pro to jasne ze sie poprawi :wink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pok Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Muj radek to nie PRO.Gdy wgram biosa od PRO to czy normalnie grafa będzie działac czy mogą wystapić jakieś problemy?Był bym wdzięczny gdyby ktoś podał mi linka do biosów radeonów i jakiegoś programa do flashowania. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 generalnie ryzyko nie jest warte tego wzrostu wydajnosci - nawet nie zauważysz, a jak coś się spitoli, to może byc kiepsko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kenshin Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 Ja przedchwila omaly wlos niespieprzylem swojego 9600 nonpro wgralem biosa z wersji pro (oczywiscie tez sapphire atlantis) z zanizonymi taktowaniami pamieci do takich jakie mi chodza i git wszystko pieknie sie wgralo restartoje kompa i zamiast posta widze tylko jakies robaczki 8O a potem to joz wogole nic niewidze :( czekam az zacznie czytac flopa i zaczelo poczekalem jeszcze chwile wpisalem w ciemno "flashrom -p 0 org.bin" - znowo zaczelo czytac dysk i po chwili znowo cisza czekam 5 min caly wycykany i restartoje kompa i jeeest moj 9600 non pro ozyl :D wiec jakos nieradze wgrywania biosow z innych modeli mozna sie niezle przejechac a jak joz koniecznie mosisz cos kombinowac to zawsze miej orginalny bios na dyskietce - mi baaardzo pomoglo inaczej karta do serwisu :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pok Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 To co napisał kenshin w zupełności mi wystarczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 ......a jak joz koniecznie mosisz cos kombinowac to zawsze miej orginalny bios na dyskietce - mi baaardzo pomoglo inaczej karta do serwisu :/w sytuacji gdy sie nie uda wystarczy wystartowac kompa z karty pci i normalnie sie wgrywa biosik :P :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kenshin Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 Spotkalem sie z przypadkiem w ktorym kolesiowi to niepomoglo, niewiem dokladnie dlaczego ale po prostu nowy bios niechcial sie wgrac a tak pozatym to nielatwo jest skolowac (przynajmniej mi - joz pytalem ) grafe pod pci :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 Spotkalem sie z przypadkiem w ktorym kolesiowi to niepomoglo, niewiem dokladnie dlaczego ale po prostu nowy bios niechcial sie wgrac a tak pozatym to nielatwo jest skolowac (przynajmniej mi - joz pytalem ) grafe pod pci :( eee to cos pewnie bylo nie tak, powinien koles sprobowac na innej mobo bo normalnie powinien lykac biosika jak cieple buly :D 8) grafa na pci to grosze, wiec warto sie zaopatrzyc tak na "w razie co" jak ktos chce sobie potestowac biosy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Wgrywał ktoś z was Bios do karty graficnej z Windowsa za pomocą winflash 1.0.0.16. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...