Skocz do zawartości
Gość michals87

R9800 i 300W

Rekomendowane odpowiedzi

Gość michals87

Mam zamiar zmienic kompa (nareszcie) w przyszłym tygodniu.Nie znam sie za bardzo na tym ale kumpel polecił mi swoja konfiguracje:ama 2500+barton,asus a7n8x deluxe//abit nf7s,radeon9800 (hercules?),512ddr333,hdd western 120gb,zasilacz 300w MODECOM z obudową!u niego wszystko chodzi stabilnie nawet na podkreconym procku!Czy musze zmienic tez zasilacz na silniejszy?Jak cos to na jaki?

Mogą być słabsze wyniki w grach przez zasilacz??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się! Prądu nigdy za wiele. A taki chieftec starczy Ci spokojnie. Sam mam tego podkreślonego dual fana :wink: i w końcu nie mam problemów! Na starym na początku było ok ale z czasem miałem ciągłe restarty! Wymiana pomogła! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do tego konfigu doloz jeszcze takie detale jak dobre chlodzenie tj zalman 7000al-cu, pamieci 400/430, odblokowanego bartka-m i polecisz go sobie na 2500ghz tj. ~3700+ na niemal 100%

zmien dysk, polecam samsunga P80, ata100, nie sata, wdc strasznie glosne sa i ani troche najszybsze ;-)

Pozdro 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no kolega ma racje , dysk lepiej wybrac inny bo te westerny to rzeczywiscie strasznie warcza . Ja mam maxtora (ata133) i cisza naprawde wczesniej mialem Westerna i przez pierwsze dni nie umialem sie przyzwyczaic do tego MAxtora bo go prawie nie bylo slychac .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość michals87

Ja mam podobnego jak ty w opisie [2500@3200 + AIW radek 9800SE@PRO] i na ModeComie chodzi bez problemów :)

Podziel sie wyniakma 3dmarka i aquamarka???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chieftec 360 W Dual Fan. DUAL FAN! :P podkreslam

Dlaczego DUAL FAN ? Ten z pojedynczym wentylatorem jest gorszy ?

Podwójny wentylator - Chieftec HPC-360-302 ma aktywne PFC

Pojedynczy wentylator - Chieftec HPC-360-202 ma pasywne PFC

Pod dużym obciążeniem będziesz miał stabilniejsze napięcia dzięki aktywnemu PFC, choć nie koniecznie.

Ten z pojedynczym jest trochę tańszy ale równie dobry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi