Darcon Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Kumpel dostał dzisiaj (11.03.04) procka => durona 1600 MIXIB z 7 tygodnia tego roku i ma odblkowany mnoznik !!!! 8) procek jest zielony. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 a to ciekawe bo podobno po 39 tygodniu 2003r wszystkie były zablokowane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_M Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Kumpel dostał dzisiaj (11.03.04) procka => durona 1600 MIXIB z 7 tygodnia tego roku i ma odblkowany mnoznik !!!! 8) procek jest zielony. pozdro Ciekawe info. Zakładam, że kolega wie, że jak się da ustawić mnożnik w BIOSie, to nie zawsze znaczy, że na prawdę dał się ustawić i trzeba puścić jakiś programik typu CPU-Z 1.21, żeby zobaczyć jak procek chodzi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 U mnie jak zmienie mnożnik to z reguły komp nie wstaje. Czasem wejdzie do POST-a ale pisze CPU Unworkable. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExodusXXL Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Albo CUD :twisted: Albo nowa polityka AMD :twisted: Albo ktoś przed zakupem tego procka bawił sie w odblokowanie tego Duronika z wynikiem pozytywnym :) Albo tak jak powiedział Pawel_M :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Kumpel dostał dzisiaj (11.03.04) procka => durona 1600 MIXIB z 7 tygodnia tego roku i ma odblkowany mnoznik !!!! 8) procek jest zielony. pozdro Ciekawe info. Zakładam, że kolega wie, że jak się da ustawić mnożnik w BIOSie, to nie zawsze znaczy, że na prawdę dał się ustawić i trzeba puścić jakiś programik typu CPU-Z 1.21, żeby zobaczyć jak procek chodzi? Nie koles nie rób siary :x Jak podejmuje taki wazny temat to raczej wiem o co chodzi. AIDA to potwierdziła. Nic nikt przy nim nie majstrowal jest nówka - jeżeli chodzi o odblokowywanie mnożnika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 odblokowany mnozkik :?: i sprawdziles to na k7vt2 :wink: wierze... wierze... :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P1M1 Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Gent chyba nie doczytałeś. To nie Darcon kupił durona tylko jego kumpel. Nie podano jaką płytę ma ten kolega. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 odblokowany mnozkik :?: i sprawdziles to na k7vt2 :wink: wierze... wierze... :lol: :lol: :lol: Wez jeszcze raz wszystko od poczatku przeczytaj :P Darcon pisze wyraznie ze kumpel, a Ty skad masz wiedziec jaki sprzet ma jego kolega? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 odblokowany mnozkik :?: i sprawdziles to na k7vt2 :wink: wierze... wierze... :lol: :lol: :lol: Wez jeszcze raz wszystko od poczatku przeczytaj :P Darcon pisze wyraznie ze kumpel, a Ty skad masz wiedziec jaki sprzet ma jego kolega? ;) sorki, sorki... przeoczylem te pierwsze slowa :lol: Poprosze o screeny tego procka z ruznymi mnozkikami :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExodusXXL Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Panowie ale do czego Teraz Pijemy koleś kupił takiego Durona i niech sie cieszy .Po co te sprzeczki Mowie 8 CUD Świata:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 mógłby ktoś potwierdzić czy jest to regułą w tej serii czy czysty przypadek. wszyscy się nieźle zajawili.... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Trzeba poczekac na potwierdzenie. Juz wczesniej zdazaly sie rodzynki z odblokowanymi mnoznikami w seriach, ktore podobno bylo w 100% locked. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 wsrod produkowanych teraz procków jakis drobny procent ma odblokowany mnoznik...sam wczoraj kupiłem odblokowanego thortona polityka amd raczej sie nie zmieni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 sam wczoraj kupiłem odblokowanego thortonapodaj serie... poszukam jej i moze (przy odrobinie szczescia) sobie taki wyprawie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 ja mam athlona 2000xp z 42 tygodnia i ma fabrycznie odblokowany mnoznik , poprostu trafiaja sie odczasu do czasu takie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 PISAŁEM JUŻ I TYM! o tym ze proce z 04X roku AMD niektóre trafiają sie odblokowane przy kłutni z kolegą Matilde któremu zadwało sie ze pozjadał wszytskie rozumy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 PISAŁEM JUŻ I TYM! o tym ze proce z 04X roku AMD niektóre trafiają sie odblokowane przy kłutni z kolegą Matilde któremu zadwało sie ze pozjadał wszytskie rozumy... Jelen spokojnie - wierzymy :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 Jest odblokowany i ma zdrowy cache. Teraz jest Athlonem. Narazie ołówekmod :) ale po niedzieli lakieruje. Jednak te naprawy gwarancyjne wychodzą czasami na zdrowie :D Pozdro for all from Vitava Ouverloking :) Studio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 odblokowany mnozkik :?: i sprawdziles to na k7vt2 :wink: wierze... wierze... :lol: :lol: :lol: Szpermojadzie pisałem ze kumpel czyli tez byl sprawdzany u kumpla (na Soltek 75FRN-2L) Agresja - 100 Chlopaki spokojnie bo wpadnie moder i zrobi PLÓM :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristos Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 Ja od siebie dodam tylko tyle, ze pare dni temu kupilem Durona 1600 z serii MIXJB 0402 TPMW i niestety ma zablokowany mnoznik W ogole to nie najlepsza seria, bo na 2000 chodzi stabilnie na 1,625V a dalej to w zasadzie nie chce isc. Po ustawieniu go na 176x12 i przy 1,7V winda nie laduje sie. Jedyna szansa to athlonizacja i ze sie moze troche wygrzeje... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 a ja dzis z nudow zmienialem mnoznik na 9.0 i wiecie co??? WSTAL teraz jestem chyba najszczesliwsza osoba na forum :P i wynika stego ze nie wszystkie poce z tamtego roku po 39 tygodniu sa zablokowane!! UPDATE myslame ze w podpie mam serie zaraz spisze:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 a ja dzis z nudow zmienialem mnoznik na 9.0 i wiecie co??? WSTAL teraz jestem chyba najszczesliwsza osoba na forum Ja pierdziu!!! WIELKIE GRATULACJE!!!! Ty wiesz co sie teraz stanie??? Wszyscy z Duronami beda na upartego mnoznik zmieniac :D Czekamy na wiadomości :) Niech :plum: bedzie z Toba!!! POWODZENIA!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 mam spislaem:) 0348 a dokladniej DHD1400DLV1C T819867L32450 MIUHB 0348WPMW :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 to zes mnie teraz zabil!!!!!!! tez mam z 48 tyg ale MIXIB. Bede dzis testowal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 no to zyczyć owocnegoo/c i wysokich fsb :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristos Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 Gratulacje - trafic obecnie Duronka z dobrej serii to dzis sztuka nielada(albo kupa szczescia) :lol: Ale swoja droga, to mogloby AMD wrocic do dobrego zwyczaju produkcji prockow z oblokowanym mnoznkiem :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 Ale swoja droga, to mogloby AMD wrocic do dobrego zwyczaju produkcji prockow z oblokowanym mnoznkiem :Prajcia... z AMD'kami bedzie jak z 9800 se (z oblokowanymi potoczkami)... Jakies 20% bedzie sie dalo... I wlasnie te 20% beda chodzily bardzo drooogo na allegro :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jools Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 moj duron 1400 tez mam odblokowany mnoznik, jest z 47 tygodnia i na razie udalo mi sie wyciagnac 10x220 przy 1.65v, przy 10x200 chodzi na standardowym napieciu. oznaczenia na nim to : DHD1400DLV1C Y906137K30129 MIXIB 0347MPMW http://joolsy.fm.interia.pl/wynik10x220.gif . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jools Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 o/c ciag dalszy troszke coolera wypolerowalem i teraz chodzi 10x205 przy standardowym napieciu, http://joolsy.fm.interia.pl/wynik10x205.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...