Skocz do zawartości
Darcon

Odblokowany mnoznik w nowych Duronach!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

xp mozna zrobic napewno tylko czy ten kash jest sprawny??

poczekam az ktos bedzie mial takiego samego poca :lol:

jezeli nie sprobujesz to niema mozliwosci sprawdzic czy ma sprawny cache kazdy procek jest inny nawet tak samo taktowane

pozdro i obys mial athlona, moj ma zepsuty cache :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam z 47 tyg... Sprawdzilem czy zablokowany...i radek9500 sie spalił :) Nie dotykam sie juz do tego (teraz jade na AtiMach64 1mb :) )

Jaka seria - nie wiem

dhd1600dlv1c

mixib 0347xpmw LUB MIXIB 0405RPMW

Na allegro tak jest, nie moge zdjac wiatraka z procka, bo radiator nie chciał wejść, troszke zapięcie powyginałem i przylega az za mocno - nie chce rdzenia ukruszyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam z 47 tyg... Sprawdzilem czy zablokowany...i radek9500 sie spalił

Na allegro tak jest, nie moge zdjac wiatraka z procka, bo radiator nie chciał wejść, troszke zapięcie powyginałem i przylega az za mocno - nie chce rdzenia ukruszyć.

Wiesz co? Nie czaję. Po pierwsze to co ma zmiana mnożnika do upalonej grafy?? A po drugie nie jarzę tego zdanka z allegro.

Ale jest juz późno i to może ja mam kłopoty z roszyfrowaniem twoich myśli ;)

:ploom:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zmieniłem mnożnik - padła mi grafa :) (czemu nie wiem, może lipny egzemplarz, moze ja swoimi łapami kowala jakos zawadzilem). A to z allegro to seria procka (spisane z aukcji, na której kupiłem - ja ze swojego nie moge odczytać, bo mam w troche dziwny sposób zalozone chłodzenie - na chama...).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha, ok. juz jasne. akurat pierwsza seria czyli: mixib 0347xpmw siedzi w moim kompie i ma zablokowany mnożnik :(

ale mnoznik na upartego probowalem zmienic w biosie i teraz (bo przerobilem go na mobile) spod windy. zawsze mam zwieche ale bez przesady, nic mi jeszcze sie nie popalilo ;)

moze na tego Radka przyszedl juz czas (jesli tez byl kupiony na allegro)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem na giełdze - ale gwarancje mam na niego (ale jest jedno ale - na giełdzie sprzedają niemodowalne za 520 i modowalne za 600 - ja kupiłem tego za 520 i przypadkiem dało sie go przerobić...więc teraz lipa). Z tego, co czytałem z opisów walniętych R, to poszło zasilanie karty (same krzaki na ekranie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem Durona 1600 MIXIB0347SPMW włożyłem go na płytę PROCOMP N2PAP-ULTRA, RAM 256MB 333 i pokazało mi go jako Athlon XP 2400+ przy standardowych ustawieniach. Zmiejszyłem go do 1900+ chodził dobę (miał około 45 stopni) i padła mi płyta, proca jeszcze nie sprawdzałem i nie wiem czy padł czy nie. Nic na nim nie malowałem, włożyłem go prosto z pudełka na płytę i nie wiem czy miałem szczęście, czy pecha i czy wkładać go na nową płytę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

elo!

jak tak wsyscy się chwalą to i ja się pochwale:

Duron 1,6 Ghz MIXIB 0347 - odblokowany mnożnik i pomyślnie zmodowany na athlona. Obecnie po 3 miesiącach leci 10x200 przy 1,625!!!

dodam jeszcze, że jestem z niego dumny........

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Durona 1600 MIUHB 0406, brazowy, mnoznik zablokowany. Na lekko podniesionym napieciu (1.55V) smiga na 2000MHz (12x166). Na standardowym tez sie uruchomi normalnie komputer, ale wywala 3dMarka2001. Mam Abita NF7-S i gdy w biosie mam ustawione na 1.5V (czyli standard dla duronka) to w AIDA czy CPU-z pokazuje mi 1.47-1.49. Wiec albo mi plyta nie daje odpowiedniego napiecia albo mam za slaby zasilacz. Tak samo jest na 1.55 w biosie (1.52-1.54 w windowsie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zielonego durona 1.6 z połączonymi mostkami l1,ale w biosie nie ma możliwości zmiany mnożnika.Moja płyta to asrock k7s8x.Łącze L2 ale chache mi się nie odblokowuje.Proszę o pomoc.

Człowieku, użyj głowy i szukajki :evil:

Jeśli msz proca po 39 tygodniu to na 95% masz zablokowany mnożnik. A mod L1 to juz historia....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...