POWER BY AMD Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Przegladam własnie te testy http://www.hexus.net/content/reviews/revie...XJsX3BhZ2U9NQ== i zauwazyęłm ze nowy chipset nie wypada najlepiej :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 tez jestem ciekaw jak ta rywalizacja sie potoczy chciałem czekac na ten chipset ale w konću kupiłem to co w podpisie tzn płyta i procek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExodusXXL Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Mi tez sie wydaje iż ten nowy Chipset nie da rady NF2 :twisted: Moze gdyby wyszedł z rok temu chociaż z pół to jeszcze VIA miałaby jakieś argumenty ze wypusci nowy np:Via880b,900 lub coś tam :twisted: A tak nowy chipset VIA dostał znowu po Pupie :twisted: Ale czas pokaże co ten Chipset potrafi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P1M1 Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Nie czytałem jeszcze recenzji z hexusa, ale na Tomie wypadł całkiem dobrze. Nie było specjalnie różnicy. Raz jedna raz druga lepiej wypadała. Cóż. Okaże się, kiedy pojawią się rzeczywiste płyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 No faktycznie wydajnosc nie imponuje (choc to tylko referencyjna plytka), ciekawe jak bedzie z OC w praktyce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 z tego co pamietam jak wychodził kt600 to referencjna była szybsza od tych końcowych wyrobów konkretnych prodócentów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 No ale co z tego jak sie nie da pokrecic za bardzo bo PCI bedzie trzymalo. Moim zdaniem to VIA leci sobie w kulki z tymi dzielnikami. Teraz to jedyny dobry czipset to nForce i moze SIS bo tez ma blokade ale z tych dwoch to ja biore nvidie niestety. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 nawqet jak kt880 bedzie dorównywac nforcowi lub bedzie troche od niego slabszy to i tak zawsze bede pełen podziwu dla nforsa został wypluty rok temu ponad a via nadal walczy żeby m dorównac i coś jej nie idzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 Ale z VIA są mniejsze problemy i jest stabilniejsza. Na nForce2 zdarzają się problemy z zegarem RTC (jest o tym topic). Ja bym brał VIA, nie chcę mieć problemów z kartą TV i jakiś innych (jest pewniejsza). Ale niestety słabsze możliwości OC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 Ale z VIA są mniejsze problemy i jest stabilniejsza. Na nForce2 zdarzają się problemy z zegarem RTC (jest o tym topic). Ja bym brał VIA, nie chcę mieć problemów z kartą TV i jakiś innych (jest pewniejsza). Ale niestety słabsze możliwości OC. zgadzam się w 100% jako użytkownik, który nie jest za żadną z firmy, użytkownik który zmienia płyty główne jak skaretki. ( w tym roku już 12 sztuk przewineło się przez moje łapska:) ) moge z czystym sumieniem powiedzieć, że VIA jest bardziej dopracowane. różnica wydajnośći miedzy nf2 jest naprawde minimalna. Dlamnie największą zaletą nf2 jest dzwięk. wadą która mnie dobija jest zegar RTC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami18[CK] Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 Ja tam mysle ze trzeba poczekac zanim wydamy werdykt wejdzie na rynek, dostane jakoms w moje lapki to sie zobaczy co to potrafi a jeden test i to wersji referencyjnej no i bez OC to za malo zeby mowic LIPA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 jeszcze nie jest powiedziane konkretnie ze lipa tylko na razie po tym 1 tescie jest lipa jak bediez to sie okza moze coś wymysla i płyta bedzie wyciągało fsb 300 :D nie wiadomo poczkamy niedługo zacznie sie pojawiac coraz wiecej testów to będzie mozna rozwinąc dyskusje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 tak apropo to kiedy bedzie premiera tego czegoś, miał być niby w tamtym roku jeszcze a ty za raz wakacje a go ni widu ni slychu, moze zaraz nv jeszcze coś na dokładke pokaze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 Nvidia miala pokazac southbridge'a z wbudowanym SATA. Dalej nie pokazala i pewnie nie pokaze :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek-GiereQ Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 ostatnio czytalem ze nvidia wypusci nowa wersje nfroca 2 zarowni północnego jak i południowego miedzy innymi s-ata 1gigabitowa karta sieciofa fajerłery i takie szmery bajery zdaje sie ze chyba nawet coś o fajerlolu czytalem ale łba se uciać niedam :P pozdrówki! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 ostatnio czytalem ze nvidia wypusci nowa wersje nfroca 2 zarowni północnego jak i południowego miedzy innymi s-ata 1gigabitowa karta sieciofa fajerłery i takie szmery bajery zdaje sie ze chyba nawet coś o fajerlolu czytalem ale łba se uciać niedam :P pozdrówki! nie pokazłą tylko powiedziałą ze bedzie ale nowy nb od nv to chyba nie :/ sb z s-ata juz tez był o dawna zapowiadany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...