Skocz do zawartości
POWER BY AMD

lipa z kt880 ??

Rekomendowane odpowiedzi

Mi tez sie wydaje iż ten nowy Chipset nie da rady NF2 :twisted: Moze gdyby wyszedł z rok temu chociaż z pół to jeszcze VIA miałaby jakieś argumenty ze wypusci nowy np:Via880b,900 lub coś tam :twisted: A tak nowy chipset VIA dostał znowu po Pupie :twisted: Ale czas pokaże co ten Chipset potrafi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie czytałem jeszcze recenzji z hexusa, ale na Tomie wypadł całkiem dobrze. Nie było specjalnie różnicy. Raz jedna raz druga lepiej wypadała. Cóż. Okaże się, kiedy pojawią się rzeczywiste płyty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale co z tego jak sie nie da pokrecic za bardzo bo PCI bedzie trzymalo.

Moim zdaniem to VIA leci sobie w kulki z tymi dzielnikami.

Teraz to jedyny dobry czipset to nForce i moze SIS bo tez ma blokade ale z tych dwoch to ja biore nvidie niestety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nawqet jak kt880 bedzie dorównywac nforcowi lub bedzie troche od niego slabszy to i tak zawsze bede pełen podziwu dla nforsa został wypluty rok temu ponad a via nadal walczy żeby m dorównac i coś jej nie idzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale z VIA są mniejsze problemy i jest stabilniejsza. Na nForce2 zdarzają się problemy z zegarem RTC (jest o tym topic). Ja bym brał VIA, nie chcę mieć problemów z kartą TV i jakiś innych (jest pewniejsza). Ale niestety słabsze możliwości OC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale z VIA są mniejsze problemy i jest stabilniejsza. Na nForce2 zdarzają się problemy z zegarem RTC (jest o tym topic). Ja bym brał VIA, nie chcę mieć problemów z kartą TV i jakiś innych (jest pewniejsza). Ale niestety słabsze możliwości OC.

zgadzam się w 100%

jako użytkownik, który nie jest za żadną z firmy, użytkownik który zmienia płyty główne jak skaretki. ( w tym roku już 12 sztuk przewineło się przez moje łapska:) )

moge z czystym sumieniem powiedzieć, że VIA jest bardziej dopracowane. różnica wydajnośći miedzy nf2 jest naprawde minimalna.

Dlamnie największą zaletą nf2 jest dzwięk.

wadą która mnie dobija jest zegar RTC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze nie jest powiedziane konkretnie ze lipa tylko na razie po tym 1 tescie jest lipa

jak bediez to sie okza moze coś wymysla i płyta bedzie wyciągało fsb 300 :D

nie wiadomo poczkamy niedługo zacznie sie pojawiac coraz wiecej testów to będzie mozna rozwinąc dyskusje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio czytalem ze nvidia wypusci nowa wersje nfroca 2 zarowni północnego jak i południowego miedzy innymi s-ata 1gigabitowa karta sieciofa fajerłery i takie szmery bajery zdaje sie ze chyba nawet coś o fajerlolu czytalem ale łba se uciać niedam :P

pozdrówki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio czytalem ze nvidia wypusci nowa wersje nfroca 2 zarowni północnego jak i południowego miedzy innymi s-ata 1gigabitowa karta sieciofa fajerłery i takie szmery bajery zdaje sie ze chyba nawet coś o fajerlolu czytalem ale łba se uciać niedam :P

pozdrówki!

nie pokazłą tylko powiedziałą ze bedzie ale nowy nb od nv to chyba nie :/

sb z s-ata juz tez był o dawna zapowiadany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...