primo128 Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Jestem posiadaczem w/w nagrywarki DVD problem dotyczy tylko płyt DVD R po nagraniu płyty np. 6 plików po 700 mb 2 albo 1 ostatniego są widoczne na płycie ale gdy się chce je otworzyć lub skopiować na dysk wyskakuje że nie może czytać z dysku. Mowa tu o nagrywarce na której płyta została nagrana. Na oryginalnym biosie działo się tak wgrałem najnowszy bios dostępny na cdr.info ( GSB7 ) i sytuacja nie zmieniła się. Próbowałem płyt różnych firm. Na taśmie zapięta jest tylko nagrywarka. Nero cd speed dochodzi do (mowa o dolnej podziałce) 3,5 lub 4 i po chwili wyskakuje komunikat: błąd!! UNRECOVERED READ ERROR (031100) Jak już mówiłem co do płyt cd r ten problem nie występuje. Jeśli np na płycie DVD r nagrany jest film w formacie mpeg 2 zajmójący całą płytę pod koniec filmu tj po 1,15 h lub 1,3 h stacjonarny odtważacz DVD zaczyna ciąć obraz się zniekształca itp. Na dołączonej płycie DVD RW do nagrywarki nagrałem parę filmów i nie było takiego problemu. Ale nie chodzi tu tylko o filmy ale i o np archiwizację danych po prostu nie czyta ostatnich sektorów nagranych przez siebie. A ha próbowałem z różnymi prędkościami od najwolniejszej do najszybszej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
primo128 Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Na forum cdr.info wyczytałem że może to być wina zasilacza lub pamięci ja mam zasiłkę 300w przy takim konfigu jak poniżej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
primo128 Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Oki już rozwiązałem problem (tak myślę) miałem zasiłkę 300 terazmam 450 i jak narazie oki zobaczę jeszcze jak nagram więcej płyt ale chodziło chyba o to że jak zwiększała się prędkośćobrotowa płyty laser nie wyrabiał i poprostu nie wystarczająco palił :twisted: przetestuję jeszcze trochę płyt i prędkości i za jakiś czas napiszę Pozdrawiam wszystkich jestem happy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...