Skocz do zawartości
serduszko

Duży problem z celeronem 333

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam naststępujący problem. Podkręcałem u znajomego celka na płycie prawdopodobnie BX 98 3D. W biosie zmieniłem magistralę na 100 mhz. Niestety po tej operacji się nie obudził. Szukam zworki do kasowania biosu, niestety takowej nie znalazłem. Zostaje wyjęcie bateri, niestety nawet i to nie pomogło. Moje pytanie brzmi czy możliwe jest jeszcze odpalenie tej płyty, i co może być nie tak. Pamięć chodzi bo sprawdziłem u kumpla, grafa też. Podejrzewam padniętą płytę, ale niewiem czy to ona czy procek. Dodam że po wyjęciu ramu słychać w spikera choć niezawsze. Natomiast przy wyjęciu grafy nic się nie dzieje. proszę o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwny przypadek, chociaż gdy ja mojemu stareńkiemu P2 233 zapodałem 100MHz też niewstał, ale wyjęcie bateri na 30 minut pomogła.

POwinieneś zrobić tak jak radzi AMD Rulezz, czyli poszukać w manualu zworki do clearcmos'u

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

można spróbować zewrzeć te 2 blaszki dotykające do baterii, jeśli jest dodatkowy magazynek to tym spokobem rozładujesz go. nie powinno się nic stać, w sumie i tak nie masz nic do stracenia. ewentualnie rozbierz kompa na części, może płyta wykryje że proc był wyciagany. a jeśli możesz to wsadź P2 powyżej 50 który ma standardowo FSB 100 i jeśli na nim nie odpali to płytę powieś na ścianie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

można spróbować zewrzeć te 2 blaszki dotykające do baterii, jeśli jest dodatkowy magazynek to tym spokobem rozładujesz go. nie powinno się nic stać, w sumie i tak nie masz nic do stracenia. ewentualnie rozbierz kompa na części, może płyta wykryje że proc był wyciagany. a jeśli możesz to wsadź P2 powyżej 50 który ma standardowo FSB 100 i jeśli na nim nie odpali to płytę powieś na ścianie.

Dokładnie wsadź najlepiej jakiegoś innego proca najlepiej P2 albo P3, w ostateczności możesz włożyć jakiegoś celka bez cachu 266 albo 300 bez A, no jeszcze jakikolwiek inny celek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...