Johny_85 Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 Witam. Przeglądałem książkę telefoniczną i natrafiłem na bardzo ciekawy sklep z produktami z silikonu (węże i inne tam). Zapraszam do looknięcia na stronke: http://www.jsf.pl/jsf/param.html?lang=pl Czy to może być dobre? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Wiadomo już coś więcej o ClearFlex'e... cena itp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opas Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Witam. Przeglądałem książkę telefoniczną i natrafiłem na bardzo ciekawy sklep z produktami z silikonu (węże i inne tam). Zapraszam do looknięcia na stronke: http://www.jsf.pl/jsf/param.html?lang=pl Czy to może być dobre? Dzwoniłem tam, i w skrócie jest tak, to nie sklep tylko zakład produkcyjny, z wyprodukowaniem wezy o dowolnej srednicy i grubości scianki z materiału o dowolnym składzie nie ma problemów długosc minimalna do zaczecia produkcji 30mb :) koszt przy średnicach węży 10x1 lub 10x1,5 ewentualnie 12x1 12x1,5 (srednica wewn x gr. scianki) kolo 10-12zł/mb Z tego co sie dowiedziałem da sie zrobic węża o dużo dużo lepszych parametrach niż igielitowe dostepne w sklepach, tzn z miekkiego materału (inny skład mieszanki silikon-guma), który ma duzo lepszy promień gięcia i na zgięciach trzyma średnice (nie łamie sie ani nie rozpłaszcza jak twardszy igielit) Wykonanie może być przezroczyste lub przezroczyste dobarwiane na dowolny kolor. W wypadku podpięcia się pod inne zamówienie na dowolną średnice + nowy skłąd mieszanki cena maleje do około 6-7zł/mb najcześciej idą węze 10x1 i 10x1,5 Jak bede miał chwile czasu i bede w okolicy to podjade zbadac bo mają kawałek takiego węża, oczywiscie jak ktos bedzie zainteresowany. To chyba tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Dla mnie bomba :) - trzeba by wymyslic sklad i zamowic wiecej... jak ktos dysponuje kapitalem i potem odsprzedawac na allegro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 bardzo ciekawa oferta :D zdaj relacje jak wrocisz ze sklepu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Ja też się piszę na zamówienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noe9 Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 też bym był zainteresowany ale potrzebuje węrza o średnicy zewnętrznej 12 i 14 mm do złączek wtykanych 12mm, 14mm a takich tygonoeych czy też clear flex chyba nie ma w ofercie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Jak będzie <=10PLN/m za dobry wężyk 12x1,5 to ja bym się pisał na 100% na 5m (a może i z 10m). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robsonik Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Ja tez sie pisze na 12/14 :) Dawno szukalem czekos dobrego i przezroczystego :) Wzialbym 3m a moze i wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Ja też się pisze jeśli będą 12/16 lub 12/14, przezroczyste, i <10zł na 5-10 metrów :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eq4ever Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 dolaczam sie, jakbyscie zamawiali 12/14 przezroczysty to 4m dla mnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Ja również się przyłączę. 12/14 lub 12/15. Kilka metrów. Im szybciej tym lepiej, bo blok i pompka leżą w szafce ponieważ w tej wiosce nigdzie nie mają porządnego węża. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 a mnie interesi 10/12 do szybkozlaczek. czy sa juz jakies szczegoly?? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opas Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Witam, Poniżej odpowiedź na mojego maila z zapytaniem :) "W odpowiedzi na Pana zapytanie informujemy że możemy wykonać wymienione węże o Twardości 40 st ShA (miękkie) ale ścianka musi wynosić minimum 2,5 mm w celu zachowania odpowiedniego promienia gięcia. Oferta cenowa przedstawia się następująco: 10x2,5 mm minimalne zamówienia 30 mb cena -14,24 zł/mb 12x3 mm minimalne zamówienia 30 mb cena -17,65 zł/mb" ceny netto :( twardość 40 st ShA to tyle co TYGON R-1000 :) A teraz co widzaiłęm będąc na miejscu: Otóż węże są spoko, mięciutkie, ale jak wyżej przeczytacie grubości ścianki muszą być dużo większe, nie jest możliwe zrobienie węza z bardzo miękkiej mieszanki silikon-guma o grubosci ścianki 1 czy 2mm bo wąż o tak cienkiej ściance spłaszcza się i załamuje szybko na zgięciach Za to wąż o grubej ściance jest rzeczywiście dużo lepszy od igielitu, mięciutki i wiotki, miałem podobny w łapce tylko chyba fi5x1,5 Ceny w/w są za produkcję od zera, nikt podobnych węży nie bierze (ze względu na duże średnice i grubość scianki więc nie można za bardzo się podpiąć do czyjegoś zamowienia), cena troche duża bo ścianki muszą byc grube i materiału dużo schodzi, poza tym dochodzi przygotowanie produkcji itp. Węże są w miare przeźroczyste ale bardziej matowe niż igielit. To chyba tyle, czyli mało ciekawie , zwłaszcza dla tych co mają złączki wtykowe od pneumatyki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Jak dla mnie, to średnica wewnętrzna może być nieco mniejsza, niż 12mm (tak 11-11,5). Wtedy też lepiej powinny trzymać się na rurkach miedzianych 12mm które mam (liczę, że da się rozciągnąć do 12mm). To oznacza nadal średnicę zewnętrzną 14mm. Cena - ciągle jest to co najwyżej 1/2 ceny tygonu (nie licząc kosztów przesyłki). Czyli jak dla mnie OK. Ideałem byłoby, gdyby Mate czy bloki.pl zamówiły większą ilość i wprowadziły do regularnej sprzedaży (najlepiej kilka średnic). Cena powinna być niewiele wyższa, niż np. Eheima, a parametry sporo lepsze. Proponuję zrobić listę, kto ile by chciał i która średnica (wewnętrzna czy zewnętrzna) i w jakim wymiarze jest dla niego ważna. Jak zbierzemy to razem, to się okaże, czy da się z tego uzbierać te 30m (albo i więcej) jednego wymiaru. Ciekawe też, jakie najszersze węże zdaża się im robić (żeby ewentualnie się podpiąć). Ja bym nawet w tej cenie brał: Średnica wew 11-12mm (żeby dało się wcisnąć na rurkę 12mm - najlepiej dosyć ciasno) z 5m. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 qrde myślałem że będą w pełni przezroczyste :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robsonik Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 qrde myślałem że będą w pełni przezroczyste :? Wlasnie :? Dla mnie idealne by byly przezroczyste o wlasciwisciach Eheima... lepszych nie potrzebuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 qrde myślałem że będą w pełni przezroczyste :? Wlasnie :? Dla mnie idealne by byly przezroczyste o wlasciwisciach Eheima... lepszych nie potrzebuje ale te beda jeszcze lepsze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 ale nie przezroczyste :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Po co wam przezroczyste ??? :) - jak dla mnie najlepsze beda czarne matowe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 A może mają barwniki, żeby węże świeciły pod UV? Po co mieszać farbki z wodą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robsonik Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 A może mają barwniki, żeby węże świeciły pod UV? Po co mieszać farbki z wodą ;) OOO wlasnie :) Eheimy sa jak dla mnie rewelacyjne :) ale psuja mi caly efekt w budzie... Porzadane sa weze bardzo przezroczyste nawet bardziej niz Igielitowe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 A może mają barwniki, żeby węże świeciły pod UV? Po co mieszać farbki z wodą ;)to jest mysl. kurcze. jakbym chcial weze 12 OD to mialyby one tylko 7 ID a to jest smieszne ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 A może mają barwniki, żeby węże świeciły pod UV? Po co mieszać farbki z wodą ;)to jest mysl. kurcze. jakbym chcial weze 12 OD to mialyby one tylko 7 ID a to jest smieszne ;/To poplacmy razem :) Tak serio to wiesz oni mowia ze nie moga zrobic cienszych ale zasadniczo jezeli takie zechcemy to powinni zrobic ;) (to nie jest problem techniczny) - tylko ze wtedy beda sie zalamywac a to mija sie z celem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 I dlatego nie lubię szybkozłączek - choinki rulezz (dzięki temu istotna jest tylko ta średnica, która jest istotna - czyli wewnętrzna ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 tygon 3/8" ID, 5/8" OD od DangerDena o srednicy wewnetrznej 9.53mm ma grubosc scianek 3,17 mm !!! co odpowiada temu wezowi: 10x2,5 mm minimalne zamówienia 30 mb cena -14,24 zł/mb z tej firmy PS Choinki rulez :) arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr.y Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 tani tygon w europie (anglia) http://www.overclock.co.uk/customer/produc...d=17325&cat=510 http://www.overclock.co.uk/customer/produc...d=17264&cat=510 pozdrawiam piotr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 Jaki tani? Przecież ten 1/2' jest droższy niż w USA - wychodzi ponad 36PLN/m. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opas Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 tani tygon w europie (anglia) http://www.overclock.co.uk/customer/produc...d=17325&cat=510 http://www.overclock.co.uk/customer/produc...d=17264&cat=510 to ma byc wersja tygon r-3603 jak w linkach wyżej czy r-1000 cos mi sie zdaje, że sie gosciom na overclock.co.uk zdjecie pomieszało bo raczej ma byc r-1000 ultra soft tubing, taki z buteleczką z czerwoną cieczą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 a mnie interesi 10/12 do szybkozlaczek. ...mnie też. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...