WRX Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 ClearFlex mozna dostac za okolo 2$ za metr (trzy stopy) w sklepie McMaster. Numer produktu 5231K237, ID 1/2', OD 3/4". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Kurde, nie dostawalem odp. o nowych topicach. 1. Jesli wytworzenie weza o wlasciwosciach tygonu byloby takie proste to dlaczego firmy od razu tego nie zrobily? Cos wydaje mi sie to dziwne. 2. Oprocz tygonu i clearflexu (ten podobno jest ciut bardziej przezroczysty) nie widzialem miekkich wezy bezbarwnych. Nawet silikony sa mleczne (za poza tym kosztuja ~30 PLN/m). 3. W wyborze tygonu raczej bym nie przesadzal. Jest tego z 50 rodzajow, ale najprostszy wydaje sie byc najlepszy r-3603. Po prostu wiele wslaciwosci jest niepotrzbenych. 4. Producent clearflexa 60 1/2'' - 3/4'' daje cene 1,76 $/m. Model 5/8'' - 7/8'' - 2,3$/m Oczywiscie mozna probowac wyciagnac 10% discount'a. Transport lotniczy 155$. Jesli macie tanszego przewoznika to prosze pisac. 5. Jesli bralaby to firma do stalej ofery to do ceny nalezy wliczyc 22% VAT + clo. Zapewniam, ze nawet nie chcecie wiedziec jaki procent kosztu UV DYE-LITE stanowi samo clo. 6. Weze mozna sprowadzic bez problemu pod warunkiem, ze zbierze sie odpowiednia liczba osob. WRX > gdzie tam jest ClearFlex? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 WRX > gdzie tam jest ClearFlex?Podalem ci numer produktu, ja tam kupilem i to jest ClearFlex 60. Zreszta poszukaj sobie slow clearflex i mcmaster na angielskojezycznych forum, np overclockers.com lub amdmb.com i znajdziesz to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 WRX > gdzie tam jest ClearFlex?Podalem ci numer produktu, ja tam kupilem i to jest ClearFlex 60. Zreszta poszukaj sobie slow clearflex i mcmaster na angielskojezycznych forum, np overclockers.com lub amdmb.com i znajdziesz to samo.1. Dlaczego McMaster nie dal tam nazwy ClearFlex, ktora jest zarejestrowana? 2. Sa bardzo duze roznice w bend radius (az za duze). 3. Dla Chemical Tubing nie ma podanego materialu, ale ClearFlex 60 tez jest robiony z r-3603. Dziwna sprawa. Ile placiles za transport? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 Mam jeszcze kawalek tej rurki na wierzchu i pisze na niej miedzyinnymi clearflex 60 . Mieszkam od tego magazynu jakies pol godziny jazdy i za wysylke zaplacilem jakies 4$ ale musialem jeszcze zaplacic podatek 8.75%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R_Stec Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Całkiem prosty wynalazek, może u nas znajdzie się jakis odpowiednik http://www.swiftnets.com/products/coolsleeves.asp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Całkiem prosty wynalazek, może u nas znajdzie się jakis odpowiednikhttp://www.swiftnets.com/products/coolsleeves.aspno nawet fajny patent , ale nie jestem pewien czy uchroni to w 100% waz przed zalamaniem ? bo chyba o to w tym chodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Całkiem prosty wynalazek, może u nas znajdzie się jakis odpowiednikhttp://www.swiftnets.com/products/coolsleeves.aspno nawet fajny patent , ale nie jestem pewien czy uchroni to w 100% waz przed zalamaniem ? bo chyba o to w tym chodzi :)moze te zawijki co sa do kabli od zasilki by sie nadaly... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 zależy od tego jakie twarde są ale pewnie dadzą rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 W Polsce tez mozna kupic podobne w sklepach z pneumatyka (ale raczej nie bedzie takich fajnych kolorow). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R_Stec Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Ja chałupniczo robiłem spreżyniki z miedzianego drutu (wyciągniętego z przewodów elektrycznych). Poprawiają i to znacznie promień zagięcia, ale trudno je dobrze spasować na wężu i są zbyt mało elastyczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Z drutu to akurat moge zamowic full professional. Niestety do plastiku takiego dojscia nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 mnie tam denerwuja takie 'druty na wezu :/ boze to nie problem zrobic tak zeby sie nie lamaly bierzesz kawalek rurki zaginasz ja pod odpowiednia temperatura i juz albo sa takie promienie skretne ( Tilt) ma takie i juz mnie tam zalezy na tym by bez zadnych dodatkow spokojnie zagiac waz jak chce :-) , zobaczymy czy z zamuwienia cos wyjdzie ale na 100 % jak bedzie mialo cos wyjsc to sie pisze na 2-3 metry clearfiXa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 ... albo sa takie promienie skretne ( Tilt) ma takie no ma ale nie uzywa bo na wezu to nieciekawie wyglada.kawal miedzi na przezroczystym wezu.... zeby takie byly z plexi to by byl wypas. a co do clearflexa.Ile moze wazyc ten waz? tzn ile by go bylo jak by sie wszyscy zebrali i ile on by wazyl bo moze (nie mowie napewno) moglbym zalatwic zakup i transport.Jest pare warunkow.Wlasnie ten ciezar, objetosc takiego weza (musi wejsc do walizki) i gdzie w stanach mozna go nabyc? tzn jakies sklepy sa czy tylko producent.Dobrze by bylo jakby mozna go nabyc gdzies w Chicago. Raczej sadze ze nie bedzie problemu bo ta osoba co by to wiozla przytransportowala ze stanow nawet drzwi do garazu (5mx4m) razem z silownikiem elektrycznym oraz kibel i kabine prysznicowa :D Jutro z nia pogadam i dam znac. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 haha to dobry zawodnik jak takie dzwi targał :) jak bedziesz cos wiedzial pisz , trzeba tylko obliczyc ile osob , jaka dlugosc i najwazniejsze jaki rozmiar tego clearflexa ja sie pisze na 3 metry 1/2'' - 3/4''. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 ClearFlex mozna dostac za okolo 2$ za metr (trzy stopy) w sklepie McMaster. Numer produktu 5231K237, ID 1/2', OD 3/4".[TiLt], ten sklep ma jeden ze swoich magazynow niedaleko Chicago, ale i tak nie oplaca sie tam jezdzic bo za wysylke placi sie jakies 4$, a za taka kase to chyba nikomu nie bedzie sie chcialo ruszac [gluteus maximus] z domu, tracic czas i paliwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 ja podobnie jak bladzio jesli cos wyjdzie i bedzie sensowna liczba osob to wziolbym 3-4 metry 1/2" - 3/4" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Melduje sie ze jestem chetny na 3-4 metry (moze wiecej, zalezy jaka cena sie uformuje) ClearFlex 60 1/2ID 3/4OD. Dajcie znac jak cos sie bedzie dzialo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oRh Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Tez bede chetny na 2-3 metry Clearfixa 60 12/16 . prosze mnie wiec wmalowac na liste kolejkowa :) chetnych . Jak by co to ..... super men z MO ;D orh@o2.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 [TiLt] odezwij się czy cos ruszylo w sprawie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadhu Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Jezeli sie uda to rowniez pewnikiem wezme 3 metry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 na razie sprawa jest zawieszona bo koles mial jakies przejscia na cle.Cos mu tam zabrali iles musial zaplacic... Mam sie do niego odezwac na poczatku maja.Bedzie mial plan na caly miesiac i powie kiedy bedzie w stanach i moze ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> weze. Jak mu powiedzialem co chce i do czego to w koncu zdjecia mojego kompa musialem pokazywac bo nie mogl uwierzyc :D Dobrze by bylo jakbyscie zrobili liste ile metrow o jakiej srednicy w sumie trzeba przywiezsc. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 jak narazie w temacie zadeklarowli sie: Johny_85 - 2-3m (1/2"" na 3/4") bladzio - 3m (1/2"" na 3/4") madmax57 - 3-4m (1/2"" na 3/4") Nive11en - 3-4m (1/2"" na 3/4") oRh 2-3m (1/2"" na 3/4") Sadhu - 3m (chyba 1/2"" na 3/4") co daje 16-20m... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Najwazniejsze jest zeby byla dokladna cena w dolarach badz zlotych! Wtedy bede mogl na 100% powiedziec co do centymetra ile ClearFlexu potrzebuje. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Nive11en no ja tak samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klost Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Ja sie pisze na 2-3m clearflexa 1/2" na 3/4". Raczej beda to 3m, jednak wszystko zalezy od koncowej ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Takze biore 3m 1/2 na 3/4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Również pisałbym się na 3 metry Clearflexa 1/2"" na 3/4", ale dopiero po ustaleniu ceny za metr juz z policzonymi wszystkimi ciach!łami. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Ja na 90% pisze sie na 2m - czego to sie okaze bo tu sie czesto zmienia :) - piszcie ceny i wlcie konkretami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacktotheblind Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 3 metry Clearflexa 1/2" na 3/4" for meh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...