jools Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 mam problem z jednym zestawem, jest to 8rda+ rev2.2 i athlon xp 2000+ probowalem go podkrecic i ustawic mu 10x200, niestety najwiecej co udalo mi sie uzyskac to 10x195 przy 1.75v myslalem, ze to trefny procek i wczoraj wlozylismy bartona 2500+, efekt - maksymalne fsb to ok 194-195. wlozylem tego 2000+ na inna plyte i .... poszedl na 11x200, a 10x200 na standardowym napieciu. grrrrr. czy moze to byc wina plyty ? moze nie wyrabia przy wyzszych fsb ? co z tym zrobic ? da rade wymienic plyte z tego powodu ? moze zwiekszyc napiecie na nb ? o ile aby nic nie spalic ? plyta jest rev2.2 niby na nf 400 ultra a jak widac :((( pomocy !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExodusXXL Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Dziwne ale prawdziwe 1.Moze 2.Zastanów sie co piszesz :) Jak moze nie wyrabiać skoro " wlozylem tego 2000+ na inna plyte i .... poszedl na 11x200, a 10x200 na standardowym napieciu" :twisted: 3.Hmm.. trudno powiedzieć co z tym zrobić (próbuj podnosić napiecie na procku moze RAM nie pozwala na prace FSB200) 4.da rade wymienic plyte z tego powodu ? :twisted: :twisted: Bez obrazy i co powiesz ??"sorki ale mojego procka nie da Kręcić" :) 5.Zwiększyć napiecie na NB mozna ale czy coś pomoże? ,lepiej popracuj z RAM-em moze tymingi nie pozwalaja na prace synchroniczną z prockiem ,moze napiecie trza zapodać Ram-owi pokombinuj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 A czy ty dziecko slepy jestes ? http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=26241 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jools Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Dziwne ale prawdziwe 1.Moze 2.Zastanów sie co piszesz :) Jak moze nie wyrabiać skoro " wlozylem tego 2000+ na inna plyte i .... poszedl na 11x200, a 10x200 na standardowym napieciu" :twisted: chodzi mi o plyte, ze moze ma problem z takim fsb. 3.Hmm.. trudno powiedzieć co z tym zrobić (próbuj podnosić napiecie na procku moze RAM nie pozwala na prace FSB200)jesli na jednej plycie dziala a na drugiej nie to po co mam podnosic napiecie pamieci tez byly przekladane razem z prockiem. 4.da rade wymienic plyte z tego powodu ? :twisted: :twisted: Bez obrazy i co powiesz ??"sorki ale mojego procka nie da Kręcić" :) 5.Zwiększyć napiecie na NB mozna ale czy coś pomoże? ,lepiej popracuj z RAM-em moze tymingi nie pozwalaja na prace synchroniczną z prockiem ,moze napiecie trza zapodać Ram-owi pokombinuj. Grinch : mam nadzieje, ze jak bedziesz mial problem to ktos cie odesle do tematu z 2000 postow to tez sobie poczytasz.... :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExodusXXL Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Jools nie obrażaj sie ale po pierwsze po to są zakładane pewne Tematy zeby ludzi posiadajacy odpowiednią płytke ,procka,ram,karte graficzną Itd. Kozystali z odpowiednich Tematów.Na twoją płyte Głó. jest temat wiec Cie tam kieruja Normalne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jools Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 alez nikt sie nie obraza ;) takie watki sa dobre jako lektura, czytalem juz go ale mimo to interesuja mnie konkretne informacje, a poza tym search engine jest taki a nie inny i czasami wyszukanie czegos nie jest proste, szczegolnie starajac sie wyszukac cos konkretnego. . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...