Skocz do zawartości
gnz

dziwna sprawa - winda w laptopie ...

Rekomendowane odpowiedzi

wczoraj uslyszalem od kumpla ciekawa historie - temat moze i na osla bardziej niz na forum o windzie ... ale zobaczymy jak sie rozwinie ;)

otoz kolega tego mojego kolegi kupil w usa laptopa od HP (moze to i wazne ?) i dostal do niego jakiegos windowsa ... podobno nie byl to zaden xp tylko jakis NT - nazwy wkoncu nie uslyszalem ;)

no i co sie stalo - poza tym windowsem ktorego dostal nie da sie wgrac na tego laptopa nic innego :?

probowano ponoc wszystkich mozliwych wersji - kazda wypluwala blad w polowie instalacji - instalowal sie jedynie ten dolaczony do laptopa

stwierdzono ze bledem bylo to iz wersja dolaczona nie zostala zarejestrowana w usa :roll:

cyz ktos sie spotkal z czyms takim ?

co to mogla byc za blokada ?

w sumie temat czysto teoretyczny bo po licznych nieudanych probach kompa opchnieto na alegro ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tego juz nie sprawdze i nic nie podpowiem bo komp tego kolegi od kolegi ;) juz trafil w jakies biedne rece z alegro ;)

ponoc pare dni pozniej byl telefon ze nic sie nie da zainstalowac - odpowiedz padla - "ale jakto ? u mnie sie dalo" :P

chcialem sie tylko dowiedziec czy istnieje taka blokada - bo mnie sie to wydaje bardzo dziwne ...

co do cd to tez myslalem ze moglo byc walniete ale w takim razie dlaczego instalowal tego oryginala danego do zestawu ? :roll:

ok czyli rozumie ze blokad takich nie ma i sprawa trafia do archiwum X ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie powiedziałem, że nie ma bo technicznie by było to do wykonania. Ale równie dobrze w biosie mogło być zablokowane nadpisywanie mbr. Przydałoby się mieć przynajmniej model laptopa, może by gugle prawdę powiedziały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi