gnz Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 wczoraj uslyszalem od kumpla ciekawa historie - temat moze i na osla bardziej niz na forum o windzie ... ale zobaczymy jak sie rozwinie ;) otoz kolega tego mojego kolegi kupil w usa laptopa od HP (moze to i wazne ?) i dostal do niego jakiegos windowsa ... podobno nie byl to zaden xp tylko jakis NT - nazwy wkoncu nie uslyszalem ;) no i co sie stalo - poza tym windowsem ktorego dostal nie da sie wgrac na tego laptopa nic innego :? probowano ponoc wszystkich mozliwych wersji - kazda wypluwala blad w polowie instalacji - instalowal sie jedynie ten dolaczony do laptopa stwierdzono ze bledem bylo to iz wersja dolaczona nie zostala zarejestrowana w usa :roll: cyz ktos sie spotkal z czyms takim ? co to mogla byc za blokada ? w sumie temat czysto teoretyczny bo po licznych nieudanych probach kompa opchnieto na alegro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Słyszałem tylko o blokadach językowych w windowsach ce na palmach. Ogólnie rzecz biorąc to może ma np. uszkodzonego cd? Mój kumpel właśnie tak miał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 ja tego juz nie sprawdze i nic nie podpowiem bo komp tego kolegi od kolegi ;) juz trafil w jakies biedne rece z alegro ;) ponoc pare dni pozniej byl telefon ze nic sie nie da zainstalowac - odpowiedz padla - "ale jakto ? u mnie sie dalo" :P chcialem sie tylko dowiedziec czy istnieje taka blokada - bo mnie sie to wydaje bardzo dziwne ... co do cd to tez myslalem ze moglo byc walniete ale w takim razie dlaczego instalowal tego oryginala danego do zestawu ? :roll: ok czyli rozumie ze blokad takich nie ma i sprawa trafia do archiwum X ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Nie powiedziałem, że nie ma bo technicznie by było to do wykonania. Ale równie dobrze w biosie mogło być zablokowane nadpisywanie mbr. Przydałoby się mieć przynajmniej model laptopa, może by gugle prawdę powiedziały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 co do modelu to jedynie wiem ze HP ale to zbyt malo ... sprobuje sie dowiedziec wiecej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...