Thoom Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Mam do połączenia kartę dźwiękowa z wyjściem S/PDIF i wzmacniacz Yamaha. I teraz pytania: 1. Wzmacniacz ma wejście Digital In (nie zauwazyłem żeby gdziekolwiek miał napisane S/PDIF) - czy Digital In to jest to samo co S/PDIF In? 2. Jakiego przewodu trzeba użyć, aby połaczyć dwa urządzenia posiadające wejscie i wyjście S/PDIF? 3. Jesli połącze w ten sposób te urządzenia to, czy dźwięk na wzmacniaczu będzie przestrzenny (przekazywany ze wszystkimi kanałami)? (karta obsługuje 6.1 a wzmacniacz też 6.1) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack_top Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 1. W moim zestawie dźwiękowym mam wejście Digital, do którego podłączam wyjście z karty muzycznej (konkretnie płyty głównej) oznaczone SPDIF out. 2. Połączenie zapewnia mi zwykły przewód dwużyłowy. 3. Tego nie wiem co do 6.1 ale u mnie na 5.1 działa, więc u Ciebie też prawdopodobnie będzie działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thoom Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Dzięki za odpowiedź, wygląda na to, że Digital In powinno działać. Dzieki niemu nie ma plątaniny kabli (wystarczy tylko jeden). A ze kabelek ma byc zwykły, też dobrze wiedzieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Mam do połączenia kartę dźwiękowa z wyjściem S/PDIF i wzmacniacz Yamaha. I teraz pytania: 1. Wzmacniacz ma wejście Digital In (nie zauwazyłem żeby gdziekolwiek miał napisane S/PDIF) - czy Digital In to jest to samo co S/PDIF In? 2. Jakiego przewodu trzeba użyć, aby połaczyć dwa urządzenia posiadające wejscie i wyjście S/PDIF? 3. Jesli połącze w ten sposób te urządzenia to, czy dźwięk na wzmacniaczu będzie przestrzenny (przekazywany ze wszystkimi kanałami)? (karta obsługuje 6.1 a wzmacniacz też 6.1) -1). Tak to samo. SPDiF to tylko nazwa cyfrowego standardu (Sony-Philips Digital Interface System) -2). Dokładnie - dwużyłowy. Wtyki RCA. Warto kupić coś lepszego od zwykłego drucika dostarczanego ze sprzętem. W rozsądnej cenie są produkty firmy Bandridge. -3). Jeśli zarówno karta jak i amplituner obsługuje ten standard to wszystko będzie działać. Musisz tylko wyłączyć dekodowanie dzwięku na komputerze - by niezmieniony został przekazywany do amplitunera, gdzie nastapi proces jego dekodowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...