Skocz do zawartości
lukas19

ECS L7S7A2 & DURN 1800 na 2133 i ani dudu wiecej

Rekomendowane odpowiedzi

Niewiem czy mam pecha czy co ale niemoge podkręcić durona ani wiecej choćby do 2200- podnosiłem napięcie do 1.5 i nic. 

W czym problem??? Moze ktoś ma tego ECS? Podsuńcie jakieś rady.

hmmmm 1.5v to chyba jest oryginalnie (przynajmniej w 1.6ghz tak jest) prawdopodobnie musisz podniesc napiecie np do 1.6v i powinno pujsc na 2.2 albo i wiecej, umnie przy 1.68v 1.6@2.2 ghz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem ta plytke i gryzie sie z Duronami. Przynajmniej z moim 1600. Moj wyciagal ledwie stabilne FSB166 na 1,75V!!! Zrobione to napiecie drutmodem, bo w biosie to sobie mozesz podniesc raptem o +5%.

generalnie pochodzila stabilnie na 1600@1900 i ja sprzedalem. Teraz na Solteku jak w podpisie. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niewiem czy mam pecha czy co ale niemoge podkręcić durona ani wiecej choćby do 2200- podnosiłem napięcie do 1.5 i nic.

Hmmmmm, ciekawe.Dawno mnie tu nie było i widzę, że świat do góry nogami staje.Rozumiem, ze jak dziś chcemy coś dobrze podkręcić, to wybieramy markę ECS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginalnie w D1,6 to chyba jest 1.45V. Mi w porywach poszło 12*186 ale tylko po zamontowaniu nowego coolerka teraz jest bardzo różnie czasami łapie zwiechy na 12*170 z podkręconym napięciem o 5%. Dopasowałem do tego ustawienia Ramu i zegarów grafy i wynik ładnie podskoczył. Teraz szukam jakiegoś nowego biosu do oc najbardziej zalezy mi na napięciu dla procka i agp.

Ale płytanaprawdę trochę dziwnie się zachowuje, Raz potrafi wytrzymać kilka godzin w stresie na FSB 180 a za drugim razem na 170 sypie się co chwila.

BTW dlaczego nikt nigdy nie pisał że ustawienia zegarów karty synchronicznie z FSB daje dużo lepsze efekty niż normalnie!!! NIe zauważyłem tego nigdzie... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginalnie w D1,6 to chyba jest 1.45V

Nominalnie to ma 1,5V

BTW dlaczego nikt nigdy nie pisał że ustawienia zegarów karty synchronicznie z FSB daje dużo lepsze efekty niż normalnie!!! NIe zauważyłem tego nigdzie...

Ale bylo w wielu miejscach napisane ze podnoszenie AGP z 66 wzwyz niewiele daje. Poza tym jest to metoda prob i bledow.

A ta plytka jest chimeryczna. Sprobuj bios cheepomana, a tak wogole to zapraszam pod:

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=27415

tam jest wiele na ten temat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile wam skacze temp. na CPU po podniesieniu napięcia do 1.75 lub 1.6? Mi po podniesieniu o 5% skoczylo z 40 do 45 wiec boję się co bedzie przy 1.75. Ale procek chodzil stabilnie juz przy 56-58 stopniach wiec troche zapasu mam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj doronek na poczatku mial napiecie 1,5V a potem cos mu sie stalo i jak dalem w biosie na default ot bymo jak wol 1,45V i na takim napoecoi smigal na 12,5x166 niestety dla mnie to juzx tylko wpomnienia :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmmmm, ciekawe.Dawno mnie tu nie było i widzę, że świat do góry nogami staje.Rozumiem, ze jak dziś chcemy coś dobrze podkręcić, to wybieramy markę ECS.

jak sie umie to i mozna :) tanio.. znajdzi inna mobo z blokowanym agp i pci za 130 pln z czytnikiem flash....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaki byl sens kupowania tego durnai , to to samo co 1.4 . moj 1.4 na vcore 1.56 smiga na fsb 200 jako 2.1 , na 1.5 tez w sumie idzie ale czasami po 30 min czasami wogole potrafi zawiesic sie . szkoda ze nie mam pozadnej plyty to bym zobaczyl co potrafi . seria miuhb 50 tydzien . jak dla mnie wypas za 160 zl procek , trzebabylo te 40 zl mniej dac za procka i plyte asroka k7s8xe kupic i lepiej bys wyszedl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaki byl sens kupowania tego durnai , to to samo co 1.4 . moj 1.4 na vcore 1.56 smiga na fsb 300 jako 2.1

300 FSB no no chyba mamy nowy rekord :wink:

to chyba ma FSB150 :))))
:twisted:

Tak też przypuszczam :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaki byl sens kupowania tego durnai , to to samo co 1.4 . moj 1.4 na vcore 1.56 smiga na fsb 300 jako 2.1 , na 1.5 tez w sumie idzie ale czasami po 30 min czasami wogole potrafi zawiesic sie . szkoda ze nie mam pozadnej plyty to bym zobaczyl co potrafi . seria miuhb 50 tydzien . jak dla mnie wypas za 160 zl procek , trzebabylo te 40 zl mniej dac za procka i plyte asroka k7s8xe kupic i lepiej bys wyszedl

Po za tym pierwszy raz widze ustwienie napiecia 1.56 ? :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nawet gdyby to bylo 1,55V to bym nie uwiezyl (no chyba ze mial farta i dostal proca zylete). tutaj mozliwe ze jest 1,65V.

ale do cholery to ja mam sie domyslac???? :lol:

a własciwie PLÓM :Plóm:

Masz racje Kazik, niestety robot wykazal sie juz troche na tym forum wiec co tam tylko pozniej ktos poczatkujacy czytajac taki topic pomysli ze rany boskie ale mam kiepska plyte i procka jak takiemu idzie FSB 300, a procek na 2100 przy napieciu 1.55 - (sorki za schodzenie z tematu - ostatni raz) ...

PLÓM :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fsb 200 ? tak trudno sie domyslec skoro z 1.4 jest 2.1 ?? a napiecie takie jak mowie bo po co mam klamac ?? podnosze o te 5% n plycie i to all

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fsb 200 ? tak trudno sie domyslec skoro z 1.4 jest 2.1 ?? a napiecie takie jak mowie bo po co mam klamac ?? podnosze  o te 5% n plycie i to all

Widzisz robot Kazik mial racje ze ztwoja matma jest cos nie tak bo napiecie u Ciebie to mi wychodzi 1.575 , a co do FSB - 2.1 z 1.4 mozna uzyskac przy roznych kombinacjach magistrali i mnoznikow, wiec sie zastanow na raz przyszly jak cos napiszesz .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale ja mowie o napieciu jakie jest w biosie , i potem w speedfanie pokazywane . moze mobo zaniza moze nie kto to wie - wiec juz jak mozesz to sie nie wymadrzaj wiecej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdzales miernikiem i porownywales ze speedfanem???

u mnie speedfan na 12V pokazuje 11,79V a miernik 11,9V wiec jak masz o tym blade pojecie to nie podskakuj!!!

UPDATE: bios tez zaniza bo plyta zaniza (zapomnialem dodac). pomiar w stresie!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem ze zazdroscisz mi mojego procka , ktory chodzi praktycznie bez podnoszenia napiecia na fsb 200 jako 2.1 ghz hihiihihiiii , a na 1.5 przechodzi czasami 2-3 marki pod rzad , czasami zadnego , moze to zasilka bo jak radek 9500 jeszcze nie mialem na @pro i nie krecilem to chodzil na tym 200 bez podnoszenia napiecia stabilnie caly czas , tylko teraz musze mu dawac wiecej . jak przyjdzie moj abit nf7 2.0 to zobacze na co go stac i electon 40 . zrobie z niego athlona sobie . hihihihihihiiii a ty juz nie placz , kup sobie miuhb 50 tydzien i tez bedziesz tak mial - brazowy laminat - widzisz ja ci chce pomoc a ty mi nie . ok dzis sobote i wychodze , tobie tez radze .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem ze zazdroscisz mi mojego procka , ktory chodzi praktycznie bez podnoszenia napiecia na fsb 200 jako 2.1 ghz hihiihihiiii , a na 1.5 przechodzi czasami 2-3 marki pod rzad , czasami zadnego , moze to zasilka bo jak radek 9500 jeszcze nie mialem na @pro i nie krecilem  to chodzil na tym 200 bez podnoszenia napiecia stabilnie caly czas , tylko teraz musze mu dawac wiecej . jak przyjdzie moj abit nf7 2.0 to zobacze na co go stac i electon 40 . zrobie z niego athlona sobie . hihihihihihiiii a ty juz nie placz , kup sobie miuhb 50 tydzien i tez bedziesz tak mial - brazowy laminat - widzisz ja ci chce pomoc a ty mi nie .  ok dzis sobote i wychodze , tobie tez radze .

Robot nic dodac nic ujac... ciekawe kiedy sie skonczy twoja wielka pelna przygod wedrowka na tym forum, i czy dostaniesz zółty owoc w nagrodę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz to mnie powaliles na kolana!

tak zazdroszcze ci!!! chyba twojej glupoty :evil:

zal mi osob takiego pokroju jak ty, ktorzy dorwali sie do forum i wypisują takie glupoty.

moj tez jak widzisz chodzi na 2100 bo to te same proce tylko mnoznik mam wiekszy. moze sie okazalo ze to jest magiczna bariera i dalej nie chce, co??

poza tym szkoda slow.... ciesz sie ze manfreda nie ma (albo zavadera) to by ci wytlumaczyli co i jak.

adios i powodzenia LOL

UPDATE: manfred byles pierwszy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...