Skocz do zawartości
Lagier

podswietlanie wnętrza obudowy czym najlepiej (najtaniej :PP)

Rekomendowane odpowiedzi

przedrostek mili znaczy tyle co jedna tysieczna :) 1000 mm to 1 m  :D

absolutna szkola podstawowa..., 6 klasa? :)

no co ty zartujesz sobie!!! przeciez to bylo w drugiej klasie przed komunia :lol: :lol:

przeciez mówiłem że u mnie z moją pamięcią jeśli chodzi o fizyke jest nie najlepiej :oops: :)

a tak serio mówiąc to to faktycznie było głupie pytanie chyba się musze zacząć leczyć na ta sklerozę ;) qrwa całkiem zapomniałem o tym 'mili' :oops: :oops: :lol:

dzięki za odp

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

300mA to za mało

tak se teraz myślę (ciekawe czy dobrze?! ;) )że to 300mA to wcale nie byłoby za mało do tego zasilacza 300miliamperowego no bo jeśli światło które chcę podłączyć ma 12V i 4W to tak w sam raz nieprawdaż?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

300mA to za mało

tak se teraz myślę (ciekawe czy dobrze?! ;) )że to 300mA to wcale nie byłoby za mało do tego zasilacza 300miliamperowego no bo jeśli światło które chcę podłączyć ma 12V i 4W to tak w sam raz nieprawdaż?!

teoretycznie tak, ale praktycznie nie wydoli, zmierz miernikiem jakie ma V i A na wyjsciu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mierzyłem tym miernikiem i tak: mimo że zasilacz jest 12 voltowy to pokazuje 14V na wyjściu a z A no właśnie z tym miałem mały problem zmierzyłem ale nie wiem czy dobrze bo wyświetlacz pokazał mi 0,56A co wy na to?! :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorki ale chwilę mnie nie było, Lagier pytałeś się o podłączenie : normalnie do zasilacza kompa na 12V ( zasilacz 200W Codegen  :lol: ), żadnych spadków U, wszystko OK

uoooo... to ja mam 300kę więc nie powinienem mieć problemów aha jeszcze jedno twoje światło ile ma wattów???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co myslicie o lampie UV na 12V.

wiem ze to jest szkodliwe ale obudowa stoi na ziemi i nie swieci mi po oczach. Czy swiatło Uv może uszkodzić MoBo?

:?:

Promieniowanie UV moze wplywac na barwniki oraz plastyfikator.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

al pare osob ma uvke i nie narzeka a poza tym sa rozne fajne bajery swiecace w swietle uv:)

takie diodki led to bez problemu pod zasilke podlaczacie ja mialem neona, 15 diod, 2x120mm Sunona wentyleki, 2x80 i jedna 92, 2xhdd, dvd, cdrw na 300W Codegena i jakos chulalo no ale to na intelu i bez wymagajacej grafy tzn matrox g400

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie wróciłem z warsztatu (została mi robota po nocach bo w dzień nie mam tam wstępu :) ) "pociąłem" moją budę tzn wyjarałem w lewej ściance "dziurkę" :) wstawiłem pleksę, w pleksę oczywiście wentyl przydałby się ten przeźroczysty ale nie mam zamiaru płacić za wentylator 5 dych

Qrwa już mi się podoba a co dopiero będzie jak wstawię oświtlenie :P :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja u siebie tez sie wziąłem za tunning obudowy ...

W przednim panelu zmienilem diody ( teraz ta od HDD jest ultrafioletowa , a ta od Power jest zejebiscie jaskrawo zielona ... ) Środek robie nastepujaco : 1- scianka z plexi

2 -15x zwykla (3,5v) dioda UV do srodka .....

Diody podlacze pod stabilizator.

Wydaje mi sie ze efekt bedzie gites..a cena .....pól darmo ..... :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do transformatora to do zwykłej żarówki nic nie potrzebujes.

Jak chcesz zasilać wentyle i pelty musisz dokuić mostek gretz-a lub cztery diody prostownisze i kondensator 1000uF do 4700uF.

Jeśli chodzi o pobór to ja mam neony od Holmana i jestem zadowolony.

A jak chcecie żeby mało ciągneło to kupcie sobie wsteczny od malucha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

al pare osob ma uvke i nie narzeka a poza tym sa rozne fajne bajery swiecace w swietle uv:)

Oczywiscie nie koniecznie skladniki wrazliwe w jakims stopniu musza byc zawarte w kompie. UV moze np. powodowac zmiane koloru plastiku i jego rozpad, pekanie. Najbardziej obawial bym sie o sam plastik obudowy. Tylko ze troche czasu potrwa zanim cos bedzie widac (jesli bedzie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam u siebie w kompie swiatlo stopu za ktore zaplacilem "az" 20 zl .. oparte jest na 3 zarowkach 12 V kazda pobierajaca 5 W ... grzeje sie to ustrojstwo troszke ale nie naz tak bardzo ... w sumie jestem zadowolony chociaz wiadome ze wolalbym neona albo UV :))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

są na allegro diody , które podłaczją do aut, ale z tego co pisałem do osób któr3e to kupiły sa nie zadowolone z tych wynalazków, Nie wiem do konca czy to to samo co na 4 amx ale sami zobaczcie, (koles mi odradzil..) http://www.allegro.pl/showitem.php?item=6843752

są tam też neony do tirów....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze chyba bede musial ustanowic posta na temat wyzszosci szkla nad plexa :evil:

ludziska co wam tak z ta plexa odbilo - to g....o sie szybko rysuje 2 czysczenia i matowieje i wyglada zalosnie a poza tym zbiera kurz niesamowicie !!!!!!!!

idzcie do sklarza niech wam wytnie szybke ze szkla !!!! wcale nie jesto to takie drogie ja za swoja o wymiarach 52x30 zaplacilem 25 zl lacznie z dzira na wentyl!!!!! bez dziury 10 zeta maxymalnie a jaka radocha potem :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

są na allegro diody , które podłaczją do aut, ale z tego co pisałem do osób któr3e to kupiły sa nie zadowolone z tych wynalazków, Nie wiem do konca czy to to samo co na 4 amx ale sami zobaczcie, (koles mi odradzil..) http://www.allegro.pl/showitem.php?item=6843752

są tam też neony do tirów....

wyglada na to ze to to samo tzn sa ta tak zwane laser-ledy choc nie maja one nic wspolnego z tymi co sa na zachodzie (czytaj zachodnie sa o niebo lepsze i bardziej wypasione)

na moded-kompz swego czasu byla recenzja tego wynalazku lecz nie wiedziec czemu nie ma teraz obrazkow (ach te przenosiny :( )

http://bsd.ae.wroc.pl/moded/html/artykul5.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uuuuu........troche mnie nie było i przyspałem :wink:

Dioda led bierze 20mA ale na ogół puszczają je na 15-18 mA - nigdy się nie zjara :wink:

te diody led które gościu na allegro oferuje za 25 zł :lol: można spokojnie kupić za 5-6 zł 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uuuuu........troche mnie nie było i przyspałem  :wink: 

Dioda led bierze 20mA ale na ogół puszczają je na 15-18 mA - nigdy się nie zjara  :wink: 

tiaaa lae jak dasz jej wiecej to jasniej swieci :D

te diody led które gościu na allegro oferuje za 25 zł  :lol: można spokojnie kupić za 5-6 zł  8)

ale popatrz na ta recenzje do tego dochodzi jeszcze obudowa kable etc a sama dioda niebieska to fakt ze kosztuje 5 zeta w elektroniku tyle ze ona nie daje snopu swiatla tylko robi takie koleczko jak aureolka/pierscien zwlaszcza te nowsze typy ktore pojawily sie w wawie w elektronikach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...