milicja3 Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 Chcąc sprawdzić możliwości tej płyty ustawiłem magistralę dla Athlona 2000+ na 333. system win xp się nie uruchomił. od tego momentu czasami występuje następujący problem: system się uruchamia lecz grafika wyświetlana jest w sposób nieprawidłowy tzn. występują punktowe przebarwienia ekramu, obraz zanika monitor informuję, ze nie otrzymuje sygnału od karty grafiki. po restarcie wszystko mija, można nawet grać w dowolną gre. problemy te nasilają się przy zamianie któregoś z podzespołów np. RAM lub procesor. obecnie komp wyposażony jest w 256MB/400 MHz ustawionej na 266 Mhz. Na tej płycie sprawdzałem juz inne komponenty Bartona 2500+ na migistrali 333 objawy podobne, nowy zasilacz, inną kość RAM. inną karte grafiki- bez zmian. natomiast komponenty z komputera wyposażonego w Asrocka na innym kompie pracują poprawnie? Czy może ktoś wie w czym tkwi problem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 sam sobie chyba juz odpowiedziales :P mozesz sprobowac zapakowac nowy biosik, chyba ze juz takowy posiadasz, jak to nie pomoze to serwis zostaje :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 Moze trafiles na jeden z tych felernych egzemplarzy, sprobuj najnowszy bios jesli nie masz takiego wgranego. Jesli to nie pomoze to porostu plyta do wymiany jesli nie chodzi na 333, w opisie napisz ze twoj bartonik nie chce na tym dzialac. Moja chodzi nawet na FSB 200. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 Odrazu powiem ze nie wniose nic nowego to dyskusji ,ale u mnie raz widzialem taki punkt/plame na monitorze/pulpicie(rozowa), ale za chwile zanikla. U mnie idzie plyta tak jak w podpisie ale nie sprawdzalem jej mozliwosci FSB.( u mnie jeszcze bez drut moda). Ogolnie plyta chodzi bez zarzutu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coach Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 Odrazu powiem ze nie wniose nic nowego to dyskusji ,ale u mnie raz widzialem taki punkt/plame na monitorze/pulpicie(rozowa), A nie postawiles sobie przypadkiem glosnika na monitorze? Bo takie rozowe barwy to typowy objaw takiego wyczynu - sprawdzone kiedys osobiscie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 A powiedz mi Coach jaka powinna byc odleglosc glosnikow od monitorka bo 7dni temu kupilem iiyama'e hm704utc silver-blue i sie martwie. Zawsze mialem odgleglosc po bokach 30-40cm, ustawione po bokach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coach Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 prawde mowiac nie wiem , bo to przede wszystkim zalezy od wielkosci glosnika (magnesu) im wiekszy tym wieksza sila oddzialywania i trzeba postawic dalej od monitora. Napewno zadnego nie polecil bym klasc na monitprze !!! Jesli to sa "zwykle glosniki komputerowe" to te 30-40 cm nie powinno byc zbyt blisko, ale jak masz sporej wielkosci kolumny i w srodku 3 glosniki to moze faktycznie byc "ciut" za blisko ;) ps. Nie jestem specjalista w tej materii poprostu zdazylo mi sie kilka razy badac te kwestie przy pomocy starego monitora i nazwijmy to roznych zrodel magnetycznych :) Wiec jesli jest tutaj jakis fachowiec to prosze niech sie wypowie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milicja3 Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 wymieniłem na nową plytę. wszystko jest, ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...