Skocz do zawartości
Theriel

Różne pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Planuję "zrobić coś" z moim sprzętem. Na dzień dzisiejszy czekam na Prescotty na nowych podstawkach i do nich płyty główne, ale wyposażając się we wszystko dookoła...

Jaką polecacie obudowę (wraz z bardzo dobrym zasilaczem, ew. zasilacz osobno kupowany - zauważyłem, że polecanym jest chieftec 420w) ? Mam na myśli taką, która również dba o dobre chłodzenie wewnątrz (raczej wolę pozostawać zdala od WC). Jest to dla mnie bardzo ważne, bo na radiatorze karty graficznej (Winfast GeForce 3 TiT 500MhZ) zaobserwowałem podczas zwyklej pracy (jak teraz) temperaturę dosyć wysoką...

Czy zasilacz może być powodem do zawieszania się komputera w różnych dziwnych momentach, zwalniania pracy etc. ? Bo wg testu na http://www.jscustompcs.com/power_supply/ wyszło mi coś koło 331 watów, a ja mam zasilacz 235W...... w przyszłości planuję (jak już mówiłem) kupić Prescotta, a to "trochę" więcej żre od P4 North 2GhZ...

Jak sprawdzić, czy mój SATA 150mB jest na pewno 150mB (mam spore wątpliwości) ?/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup zasilacz be-quiet... jak masz kase :lol:

i jakies 4 wentyle 80 w obudowe na 5v :wink:

starczy z hakiem... a z tego testu z wattami to niewierze, bo ja przekraczalem o 1 W moja bariere i komp mi do windy nie wchodzil :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzi fajna buda jest ANTEC 1000 AMG , jego cena jest w miare przystepna do tego Chieftec 420 i powinno byc ok . Aha no i wentyle tak jak napisal Gent . Z Sata to chodzi ci o to , jak sprawdzic czy akurat ma transfer 150Mb/s ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem, ze sprzetowo ma 150MB, ale chcialbym wiedziec czy to jest faktyczna predkosc,  bo zauwazylem ze dosyc wolno kopiuje mi pliki z partycji na partycje etc.

Jest to zachowanie normalne, ze czas trwania kopiowania danych z partycji na partycje w obrebie jednego dysku, jest dluzszy niz np. kopiowanie danych z jednego dysku na jakis inny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.tak zwiechy sa spowodowane zasilaczem.

2.chieftec 420 jest bardzo dobry-mozesz brac bez zastanowienia.

3.czesto sata i tak nie moga wyjsc poza (133Mb/s)

4.i zanim kupisz prescotta przeczytaj troszke o nim recenzji,tematow na tym forum lub na innych. ja pozwole sobie nie wypowiadac na ich temat,ale poczytac ci nie zaszkodzi-a pomoc moze!!!!

5.zgadzam sie z 2002JSQ

6.dobranoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi