Skocz do zawartości
walet007

Mnożnik w Intel Pentium III Slot1

Rekomendowane odpowiedzi

byly plotki ze po zamalowaniu b21 (wymusza fsb 100mhz) dodatkowo mniznik sie odblokowoje sprawdzalem na 3 roznych pII (333; 350; 400) na zadnym nie dziala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja slyszalem ze trzeba usunac tzw. "zworki sterujace predkoscia procka" na bank taki zabieg dzialal na PII bo nie ktorzy falszowali PII333 na PII400

ps ja mam u siebie PII266 ktory ma odblokowany mnoznik , ale moge zmieniac w zakresie +/- 1.0 czyli moge zrobic max 5x75(333) albo co lepsze :) 3.5x100

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

da sie jak masz aparaturke zeby zaingerowac w procek bo jak by byl sposob ze smarownaiem mostkow/drutmodzie to bylo by o niem wiadomo od dawna :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile razy można pisać - w Pentiumach od II w górę nie można odblokować mnożnika . Było to mozliwe w "zwykłych" Pentium na S370 i jest możliwe tylko w niektórych mdelach (tzw. confidental) Pentium IV.

Koniec tematu, panie stanislav dolno'dupny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

da sie zmieniac w niektorych p4 ten 5ghz na THG mial odblokowany zdaje sie i jakis proescott chyba ten co na pclabie testowali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

da sie zmieniac w niektorych p4 ten 5ghz na THG mial odblokowany zdaje sie i jakis proescott chyba ten co na  pclabie testowali

dobrze Arnie mówisz

Intel wypuszcza serie swoich prockow z odblokowanym mnoznikiem, ktore są przeznaczone głównie do testów. Są dostarczane przez Intela do takich serwisów jak THG wlasnie, i innych tego typu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...