Skocz do zawartości
Portal

Zywotnosc nagrywarki ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy ktos wie jaka jest zywotnosc tej nagrawarki? tzn ile tak "na oko" da sie nagrac max plyt CD-R przed jej padnieciem ?

Oraz jak bardzo wypala sie laser podczas nagrywania CD-RW w porownaniu do zwyklych plyt CD-R ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o jejku.....

Zależy jaką nagrywarke kupujesz droższą (lepszą) czy tańszą (gorszą)

I zależy ile wypalasz płyt nie da sie tak ocenić.

NA oko powiem ze około 5000 płyt na taniej nagrywarce np Liteon 9000 na droższej.

A co do wypalania lasera to wypalają sie tak samo.

Prędzej zepsujesz nagrywarke jak będziesz jej urzywał jako cd-rom niż przez nagrywanie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o jejku.....

NA oko powiem ze około 5000 płyt na taniej nagrywarce np Liteon

Ja sobie wypraszam !!! :lol: chcesz powiedzieć że kupiłem gorszą nagrywarke niż np.TEAC czy jakąś inną. Uważam że liteon robi dobre nagrywaki i wcale nie ustepuje on innym nagrywarką na liteon dostajesz 2 lata gw. więc to chyba musi co cos znaczyć!! :twisted: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe tak sie squada, ze mam liteona 40/12/48

i jest QL pod kazdym względem

Nie chcem żadnej innej ale jakość wykonania jest lepsza u PleXtora maiłem tez plextora to wiem.

ALe Liteon rox najlepsza nagrywarka 40x jaka jest korekcja błędów znakomita po prostu rox.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe tak sie squada, ze mam liteona 40/12/48

i jest QL pod kazdym względem

Nie chcem żadnej innej ale jakość wykonania jest lepsza u PleXtora maiłem tez plextora to wiem.

ALe Liteon rox najlepsza nagrywarka 40x jaka jest korekcja błędów znakomita po prostu rox.

Kurde a ja mam Ricoha 8x8x32 i zjebalem CD-rom i on teraz dziala jako CDrom. Ale na razie ciagnie... kurde... no niestety czeka mnie kolejny wydatek... - kolejna nagrywarka. Powiedzcie mi... co sie bardziej oplaca - nagrywarka czy Cd-rom ale chodzi mi tu o taka opcje zostawiam sobie mojego ricoha i kupuje cdrom, czy lepiej kupic druga nagryware - lepsza i ricoha uzywac jako cdromu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam 

Czy ktos wie jaka jest zywotnosc tej nagrawarki? tzn ile tak "na oko" da sie nagrac max plyt CD-R przed jej padnieciem ? 

Oraz jak bardzo wypala sie laser podczas nagrywania CD-RW w porownaniu do zwyklych plyt CD-R ?

Zazwyczaj producent podaje ci to w godzinach .

A zerknij yu może znajdziesz interesujący cię żywot http://cdrinfo.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mialem LG 8x4x32 i padla po 3 miesiacach i wypalonych 30 CD(wtedy to jeszcze byly poczatki:D) to zalezy jaki ci sie model trafi jeden wytrzyma dluzej inny krocej, mam kumpla ktory na LG 12x8x32 wypalil juz okolo 4500 CD i dziala mu dalej ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...