Portal Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Witam Czy ktos wie jaka jest zywotnosc tej nagrawarki? tzn ile tak "na oko" da sie nagrac max plyt CD-R przed jej padnieciem ? Oraz jak bardzo wypala sie laser podczas nagrywania CD-RW w porownaniu do zwyklych plyt CD-R ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 o jejku..... Zależy jaką nagrywarke kupujesz droższą (lepszą) czy tańszą (gorszą) I zależy ile wypalasz płyt nie da sie tak ocenić. NA oko powiem ze około 5000 płyt na taniej nagrywarce np Liteon 9000 na droższej. A co do wypalania lasera to wypalają sie tak samo. Prędzej zepsujesz nagrywarke jak będziesz jej urzywał jako cd-rom niż przez nagrywanie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Dokładnie, nagrywarka tylko do nagrywania wytrzyma znacznie dłużej niż CDRWDVDCD combo i w dodatku mordowane non stop piratami, którymi ktoś szurał po ścianie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 o jejku..... NA oko powiem ze około 5000 płyt na taniej nagrywarce np Liteon Ja sobie wypraszam !!! :lol: chcesz powiedzieć że kupiłem gorszą nagrywarke niż np.TEAC czy jakąś inną. Uważam że liteon robi dobre nagrywaki i wcale nie ustepuje on innym nagrywarką na liteon dostajesz 2 lata gw. więc to chyba musi co cos znaczyć!! :twisted: :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Hehe tak sie squada, ze mam liteona 40/12/48 i jest QL pod kazdym względem Nie chcem żadnej innej ale jakość wykonania jest lepsza u PleXtora maiłem tez plextora to wiem. ALe Liteon rox najlepsza nagrywarka 40x jaka jest korekcja błędów znakomita po prostu rox. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Hehe tak sie squada, ze mam liteona 40/12/48 i jest QL pod kazdym względem Nie chcem żadnej innej ale jakość wykonania jest lepsza u PleXtora maiłem tez plextora to wiem. ALe Liteon rox najlepsza nagrywarka 40x jaka jest korekcja błędów znakomita po prostu rox. Kurde a ja mam Ricoha 8x8x32 i zjebalem CD-rom i on teraz dziala jako CDrom. Ale na razie ciagnie... kurde... no niestety czeka mnie kolejny wydatek... - kolejna nagrywarka. Powiedzcie mi... co sie bardziej oplaca - nagrywarka czy Cd-rom ale chodzi mi tu o taka opcje zostawiam sobie mojego ricoha i kupuje cdrom, czy lepiej kupic druga nagryware - lepsza i ricoha uzywac jako cdromu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Jak bym miał kase to bym kupił liteona 40/12/48 i cd-rom teac i masz spokój. Jeżeli bym nie miał kasy to bym zostawiłnagrywarke Ricoh i kupił cd-rom np Asus 52x albo cos gorszego zalezy od funduszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Jak bym miał kase to bym kupił liteona 40/12/48 i cd-rom teac i masz spokój. Jeżeli bym nie miał kasy to bym zostawiłnagrywarke Ricoh i kupił cd-rom np Asus 52x albo cos gorszego zalezy od funduszy no teraz dobrze gadasz :) :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Moim zdaniem TEAC robi bardzo dobre nagrywarki. Mam CDRW 8x8x32 już długo i jak dotąd mnie nie zawiodła - solidna robota. Oczywiście używam jej tylko do wypalania płyt, nie jako czytnika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Teraz są już takie technologie, że bym kupił praktycznie każdą czy to Yamahe czy asus czy sony dlamnie to duzej roznicy nie ma kiedys była duza roznica teraz mozna kupic praktycznie kazdą... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 ja bym kupił nagrywarkę LITEONA do nagrywania i odtwarzania Za 300 zeta możesz mieć x40 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Witam Czy ktos wie jaka jest zywotnosc tej nagrawarki? tzn ile tak "na oko" da sie nagrac max plyt CD-R przed jej padnieciem ? Oraz jak bardzo wypala sie laser podczas nagrywania CD-RW w porownaniu do zwyklych plyt CD-R ? Zazwyczaj producent podaje ci to w godzinach . A zerknij yu może znajdziesz interesujący cię żywot http://cdrinfo.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bany7 Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Ja mialem LG 8x4x32 i padla po 3 miesiacach i wypalonych 30 CD(wtedy to jeszcze byly poczatki:D) to zalezy jaki ci sie model trafi jeden wytrzyma dluzej inny krocej, mam kumpla ktory na LG 12x8x32 wypalil juz okolo 4500 CD i dziala mu dalej ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zwykle liczba oscyluje w granicach 5000 - 10000. Niektore (np. plexy) Wytrzymuja wiecej 15000 - 20000. Cos dla piratow :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...