Skocz do zawartości
coral

cienie na ekranie

Rekomendowane odpowiedzi

mam nastepujacy problem (kiedys cos podobnego juz bylo na forum ale bez rozwiazania).

po zainstalowaniu nowej karty graficznej na ekranie dostrzegam cienie za tekstem (delikatne odbicia czy tez fale - najczesciej o orientacji wertykalnej) - a dokladnie z prawej strony literek.

jest to szczegolnie widoczne na jednolitym (jasnym) tle.

wraz z karta zakupilem duzo innych podzespolow i dokonalem reinstalacji (po formacie) systemu. sprzet nie jest podkrecany.

efekt jest widoczny rowniez po zmniejszeniu rozdzielczosci i czestotliwosci odswiezania.

nic sie rowniez nie poprawilo po zainstalowaniu nowych steroiwnikow sciagnietych ze strony producenta.

poprzedni sprzet (z karta GF2 MX200)nie wykazywal podobnych efektow.

prosze o pomoc w zlokalizowaniu (i usinieciu) przyczyny.

moj sprzet: P4 2.8GHz HT, 2x256 DDR TwinMos (PC3200), Abit IS7E, Radeon Sapphire 9200 128MB / 128bit, monitor LG 19'', zasilacz 450W, 1 HDD, 1CDRW, 1 FDD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli masz przelotkę na d-sub czyli zwykłe monitorowe to podłacz przez przelotkę, karty 9200SE mają fatalny obraz bo to low-end najtandetniejszej klasy, ludzie kupuyją bo słuchają bredni typu "radeon ma lepszy obraz". miałem GF ma mATi więc wiem co piszę. lepsze to ati ma tv-out i to TYLKO gdy jest chipset ati rage theater. kartęmasz doopną - jednym słowem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...